Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sectiune reala conductori FY

bcristian

Postări Recomandate

Scuze pt. reinvierea unui topic vechi, dar m-am lovit si eu de aceasta problema. Inclusiv am citit standardul SR EN 60228 , si am ajuns la concluzia ca nu conteaza sectiunea reala a conductorilor. Este doar pentru a le diferentia. Majoritatea fiselor de conformitate produs fac referinta la acest standard, si nu am gasit tolerante nici in standard nici in fise de conformitate cand vine vorba de dimensiuni fizice.

Singurul parametru important este rezistenta conductorului in curent continuu la o lungime de 1 km, doar ca ne-ar fi mai greu sa lucram cu ele. Totusi in standard se dau diametre minime de la 16mm2 in sus. Ca fapt divers in unele fise de produs rezistenta conductorului apare ca fiind identica pt. aluminiu si cupru pt. 1.5mm2, 2.5mm2, 4mm2 si 6mm2 !?

Explicatia unora este ca cuprul este atat mult mai pur azi incat se reuseste o conductivitate mai buna fata de 1966 cand s-a creat acest standard. 😃

iec-60228-conductors-of-insluated-cablespdf_compress.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări