bcristian Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Inspirat de un topic din alta parte, am pus mana pe micrometru si am masurat diametrul (si calculate sectiunea) unor conductori FY de prin dulap. Nu am luat toate bucatile la mana, dar la fiecare sectiune am masurat pe cel putin 2 bucati diferite, de mai multe ori, si rezultatele au fost f similare. Cablu vandut ca 6 mmp, 2.70 diametru, 5.73 sectiune Cablu vandut ca 4 mmp, 2.22 diametru, 3.87 sectiune, am gasit unul care avea doar 3.5 Cablu vandut ca 2.5 mmp, 1.71 diametru, 2.3 sectiune Cablu vandut ca 1.5 mmp, 1.3 diametru, 1.33 sectiune Exista vreo baza legala pt asta, sau e pur si simplu hotie ordinara? Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Bine ai postat pe un topic, asa... la noi in tara. Unde au fost fabricate acele FY-uri?..... Turcia?, China? Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 4, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Dracu' stie, au fost cumparate de-a lungul timpului din diverse magazine. Unele au fost la rola de 50 sau 100 metri, dar etichetele nu mai sunt de mult. Link spre comentariu
wave Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Vezi si tolerantele acceptate. Link spre comentariu
flomelomanul Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Pentru a "diseca" asa cum trebuie aceasta problema, ar trebui sa avem acces la standardele de produs, pentru a sti care sunt tolerantele admisibile. Daca s-ar cunoaste exact producatorul respectivelor bucati de conductor, ar putea fi intrebat direct. Link spre comentariu
Vizitator GeorgeTrisina Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Acum 11 ore, bcristian a spus: Inspirat de un topic din alta parte, am pus mana pe micrometru si am masurat diametrul (si calculate sectiunea) unor conductori FY de prin dulap. Nu am luat toate bucatile la mana, dar la fiecare sectiune am masurat pe cel putin 2 bucati diferite, de mai multe ori, si rezultatele au fost f similare. Cablu vandut ca 6 mmp, 2.70 diametru, 5.73 sectiune Cablu vandut ca 4 mmp, 2.22 diametru, 3.87 sectiune, am gasit unul care avea doar 3.5 Cablu vandut ca 2.5 mmp, 1.71 diametru, 2.3 sectiune Cablu vandut ca 1.5 mmp, 1.3 diametru, 1.33 sectiune Exista vreo baza legala pt asta, sau e pur si simplu hotie ordinara? Ex: FY 1,5 in loc de 1,3 diametrul real al cuprului este de 1,38 FY 2,5 in loc de 1,71 este 1,78 FY 4 in loc de 2,22 este 2,25 FY 6 in loc de 2,7 este 2,76 Asta conform fisei tehnice atasate. Este posibil ca sublerul cu care ai masurat sa nu fi fost chiar atat de precis. fy.pdf Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 5, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Am masurat cu un micrometru, precizie 0.01 mm. Nu am calibre de referinta, dar la freze de dimensiuni similare ies valorile specificate. In nici un caz nu masor cu 5-8 sutimi mai putin. Daca nu e pur si simplu hotie ordinara, presupun ca e deghizata in spatele limitei de toleranta, metoda folosita si de altii, vezi scandalul ce acum ceva vreme cu kilogramul de zahar/faina care avea tot timpul 950 - 970 g. Dar e o interpretare rau-voitoare, care la o adica nu ar trebui sa tina in fata unui judecator. Pentru ca abaterile in tolerante at trebui sa aiba o distributie normala (valoarea nominala ar trebui sa fie atat medie cat si mediana), deci ar trebui sa fi gasit si bucati mai groase decat nominalul. Dar toate erau strict mai mici, la fel si in topicul de pe SP, care a fost inchis ciudat de violent (amenintari de ban, fara justificari) de un admin de acolo. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Sectiunea ca sectiunea, da`compozitia...numai cupru nu e asta de astazi, mai degraba o alama cu 60-70% cupru. Iar chestiunea cu toleranta +/- e cam ridicola, ar trebui sa iasa cam tot timpul pe plus, nu pe minus, fiindca o filiera uzata se poate largi, nicidecum ingusta! 1 Link spre comentariu
Vizitator GeorgeTrisina Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 In fisa tehnica atasata nu s-a precizat vreo toleranta. Posibil teapa turceasca ca am mai vazut eu niste FY cu miez de otel si deasupra cativa microni de cupru. Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 5, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Sunt aproape sigur ca unele dintre ele sunt romanesti - stiu sigur ca am cumparat si role de FY facut in Romania, nu cred ca doar din alea nu am nimerit nicio bucata acum. Am masurat pe mai multe bucati de fiecare sectiune, nu-mi vine a crede ca mereu am nimerit eu numai partea de sub nominal a campului de toleranta. Link spre comentariu
v67 Postat Aprilie 6, 2018 Partajează Postat Aprilie 6, 2018 cind mai cumparati cereti certificat de conformitate ,in cartile de specialitate sunt tabele cu sectiunea si diametru conductorului si tolerante ,in ultimul timp toleranta este doar in minus . Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 7, 2018 Partajează Postat Aprilie 7, 2018 De vreo 10 ani, toleranta este in minus, la toate produsele, inclusiv la puterea de cumparare. Link spre comentariu
valivoi Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 La MYF de 25mm2 am gasit sectiune echivalenta 21,5mm2 de nu stiam de ce nu strange presa papucul pe el.Am fst nevoit sa folosesc bacurile de 16mm2. Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Cam asha este cu cablul in ziua de azi... foarte rar gasesc sectiunea specificata. Cat despre strans papupucii eu oricum strang cu bacurile cu un numar inferior ca altfel nu strange. Singurul producator care inca e in parametri este ICME Ecab restul ... cam fura la cupru. Inclusiv Nexans ! Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 8, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Mda, cum credeam. Ma gandeam sa nu fie vre-un motiv istoric, ca la tevi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum