dacos Postat Aprilie 3, 2018 Partajează Postat Aprilie 3, 2018 Bună seara, Datorita unor scăderi de tensiune în ultimele zile, releul de protecție Digitop intrerupe curentul. Cel mai puțin am avut 194 volti timp de circa 40 de minute. Am setat pragul minim 210v și maxim 245v. Uitându-mă în firida unde este siguranța generală am observat că la cele trei faze sunt branșate 9 apartamente (3 pe fază). Acolo este umblat mult și pe parcursul timpului (blocul e din 1968) au fost înlocuite și adăugate fire de diverși meseriași. Cele originale sunt îmbătrânite. S-au mai făcut alimentări pentru diverse echipamente de telefonie, internet și acum e un păienjeniș acolo de improvizații. Acum urmează pe fiecare palier instalarea unor becuri suplimentare. Cine știe cine o să lucreze și cum. Din câte știu, dacă se întrerupe nulul din firidă, aparatele își caută referință prin altele și tensiunea crește foarte mult și se ard. În cazul acesta, protecția la supratensiune este suficientă? Am văzut un sistem de monitorizare a nulului. Dacă sesizează tensiune de retur pe nul, oprește curentul. Doar că mi se pare complicat ansamblul sau nu înțeleg eu cum funcționează. Deci el când sesizează tensiune pe nul, trimite comandă pe un fir la un declanșator (shunt trip). Dispozitivul monofazat de protectie la supratensiune cu monitorizarea nulului, este un modul electronic care comanda declansatorul asociat intrerupatorului automat la aparitia oricarui defect de tipul: – supratensiune de 260 – 280 V ca intre faza si nul – tensiune de retur pe nul mai mare de 50 Vca – inversarea fazei cu nulul – intreruperea prizei tehnologice Caracteristici electrice: Tensiune nominala: 230 Vca/50Hz Tensiune de comanda: 220 Vca Domeniu de declansare: 260-280 Vca Curent maxim admis pe circuit de comanda: 300 mA Declanșatorul acționează mecanic o siguranță diferențială pe care nu am mai găsit-o în comerț. Mi se pare un ansablu mare ca gabarit. Nu exist o diferențială care să reacționeze la o comandă? E folositioare această monitorizare a nulului? Link spre comentariu
yo2mhj Postat Aprilie 8, 2018 Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Pentru montarea unui asemenea dispozitiv ai nevoie de o priza de pamant cum se spune acolo-tehnologica-diferita de priza de pamant a cladirii si situata la minim cinci metri de ea...cred ca la bloc e mai greu. Respectivul dispozitiv este motat in BMP din bransamentele individuale ale caselor,priza tehnologica este un tarus metalic infipt in pamant la nivelul solului. Link spre comentariu
dacos Postat Aprilie 8, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2018 Mulțumesc. Imposibil la bloc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum