dorian 70 Postat Aprilie 3, 2018 Partajează Postat Aprilie 3, 2018 Folosesc o sursă de alimentare pentru testare diverse Tx-Rx în banda CB. Sursa este liniară, cu tranzistor serie regulator, cu indicator de curent cu şunt şi µA-metru, iar pe voltmetru am un digital, o chinezărie, voltmetru cu 3 fire. Sursa am reglat-o astfel încât voltmetrul să-mi indice undeva pe la vreo 14,00 Volţi. Sunt curios de ce, pe emisie, am uneori indicaţia pe voltmetru mai mult de acei 14,00 Volţi iar alteori sub 14,00 V, aici nu-i problemă, pentru mai puţin, că nici sursa nu-i configurată să stea ţeapănă... Ideea este că sursa, staţia, antena, mufele, cablele etc... sunt mereu aceleaşi... Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 3, 2018 Partajează Postat Aprilie 3, 2018 Monteaza un condensator de filtraj mai mare si pe iesirea sursei. 1 Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 3, 2018 Partajează Postat Aprilie 3, 2018 La sursele industriale se pun la iesire mai multe condensatoare in paralel: electrolitic, cu folie si ceramic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Welcome to the club! Cel mai probabil nebuneste voltmetrul de la RF. Sau innebuneste integratul regulator din sursa. Pune un voltmetru analogic cu ac si vezi cum sta treaba de fapt. Pe cele digitale, mai ieftine, nu te poti baza cand ai RF in apropiere, arata bazaconii... Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Sa vezi ce razna o ia sursa cu regulatorul in comutatie cand apas pe emisie . Cel mai sanatos e cum au spus colegii (condensator electrolitic mare+condensatoare in paralel) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum