PINTI Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Acum 36 minute, -Atlas- a spus: Buna "Arca lui Noe a fost construita de amatori, iar Titanicul a fost construit de profesionisti". Spor Alex Arca lui Noe a fost construita de un singur om. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 "Știu că sunt prost. Dar când mă uit în jur prind curaj!" (I. Creangă). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Acum 18 minute, PINTI a spus: Este cea mai simpla explicatie: - Capitaaaaaneeeeee! O sa ne ciocnim cu un ghetar!!! - Taci ma, prostule. Da-l dracu' de ghetar! Acum canta Celine Dion. Ar mai fi una: dacă alergi noaptea ca orbetele printre ghețari ca să obții un super record (că record de timp obțineai oricum) înseamnă că ai luat-o razna. Valabil pentru căpitan și pentru șeful companiei. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Înseamnă că dom' căpitan al Titanicului era tare inteligent, pentru că decizia pe care a luat-o îl face să pară nebun. Păcat că datorită inteligenței sale au murit 1700 de proști. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Eu nu vad sa fi zis ca toti nebunii-s genii. Pe de alta parte, chiar prost nu cred ca era de l-au pus capitan tocmai pe Titanic. Sau mergea si la ei cu PCR? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 24, 2020 Partajează Postat Iunie 24, 2020 Clar nu era prost, tocmai că dl. Smith era un căpitan cu mare experiență, dar a avut un moment de țăcăneală , pe fondul căruia a luat decizia respectivă. Știa bine la ce pericol expune nava și pasagerii, dar n-a contat. Asta cum s-ar numi? Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 10 ore, +_Florin_+ a spus: Clar nu era prost, tocmai că dl. Smith era un căpitan cu mare experiență, dar a avut un moment de țăcăneală , pe fondul căruia a luat decizia respectivă. Știa bine la ce pericol expune nava și pasagerii, dar n-a contat. Asta cum s-ar numi? Buna Clar era un capitan cu experienta,dar cel mai probabil a fost "fortat"de catre proprietarii vasului. Panglica albastra trebuia cucerita la primul drum peste Atlantic. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
xaxa Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Smecheru e un fel de capusa pe destept. Si ca si capusa poate sa infecteze. Nea Gelu, agricultor din tata in fiu si comerciant de rosii in Piata Obor. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 ,,pecunia non olet” adică ,,banii nu au miros”, replica celebra a imparatului roman Vespasian ! Link spre comentariu
icar Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 Acum 16 ore, +_Florin_+ a spus: tocmai că dl. Smith era un căpitan cu mare experiență S-ar parea ca nu. Decizia proasta, nu a fost cind a dat ordin sa "bage carbuni" ,ci cind a dat ordin sa ocoleasca aisbergul. Din cauza inversiunii atmosferice, vegea a vazut prea tirziu ghetarul. Chiar si la viteza normala de croaziera, comanda data ar fi dus la acelasi rezultat. Daca Titanicul izbea frontal ghetarul, se turtea prora, lua ceva apa, se inclina putin in bot, se lasa cu ceva oase rupte si ...gata. Asa, coca a fost taiata ca o cutie de conserva. Nu este concluzia mea, ci a unora care s-au ocupat ani de zile de Titanic. Mai gasisera ca si niturile si tabla nu prea erau in regula pentru a naviga in acea zona. Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 "Le sunt recunoscător tuturor celor care m-au refuzat în viață. Datorită lor am reușit pe cont propriu." Albert Einstein Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 (editat) Acum 4 ore, icar a spus: Decizia proasta, nu a fost cind a dat ordin sa "bage carbuni" ,ci cind a dat ordin sa ocoleasca aisbergul. Din cauza inversiunii atmosferice, vegea a vazut prea tirziu ghetarul. Eu cred că decizia de a merge cu motoarele "la blană" printre ghețari a fost extrem de proastă. Zona aceea era cunoscută ca fiind periculoasă, mai ales în anotimpul respectiv. Alți căpitani fie ocoleau zona pe la sud, fie treceau prin zonă cu viteză redusă sau chiar opreau pe timpul nopții. N-o spun eu ci specialiștii, sunt tone de materiale scrise despre Titanic. Acum 4 ore, icar a spus: Daca Titanicul izbea frontal ghetarul, se turtea prora, lua ceva apa, se inclina putin in bot, se lasa cu ceva oase rupte si ...gata. Asa, coca a fost taiata ca o cutie de conserva. Nu este concluzia mea, ci a unora care s-au ocupat ani de zile de Titanic. Mai gasisera ca si niturile si tabla nu prea erau in regula pentru a naviga in acea zona. ... dacă și cu parcă, se plimbau în barcă ... prin Atlanticul de nord ... . Sincer, eu nu-l învinovățesc pe căpitan pentru decizia luată în dilema "încercăm să ocolim ghețarul sau îl izbim frontal". E greu să iei o decizie corectă în câteva secunde, oricâtă experiență ai avea. Mai bine e să nu riști a fi pus în asemenea situații. Decizia corectă era să fi redus viteza în zona cu ghețari ori să fi ocolit zona cu viteză maximă. Oricum recordul era garantat, Titanicul fiind cel mai rapid pachebot la acea vreme ... Editat Iunie 25, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 (editat) Rog moderator sa stearga ce este Off Topic. Editat Iunie 25, 2020 de PINTI Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 marsarier nu avea titanicul ala? Link spre comentariu
Postări Recomandate