Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio romanesc Select - reparatie si mufa magnetofon

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am achizitionat de curand radioul Select S-722T.

Problema 1:

Functioneaza pe toate benzile, insa are probleme destul de mari cu butoanele-claviatura pentru schimbarea tuturor gamelor de unda. Devine deranjant sa se opreasca in timpul auditiei sau sa inceapa sa se auda foarte incet si sa trebuiasaca sa actionezi butonul de cateva ori pana ''agata'' contactele. Nu am reparat niciodata asa ceva si as dori sa va intreb legat de comutatoare 2 lucruri:

- pot fi reparate, tinand cont ca nu se mai fabrica asa ceva ca sa le inlocuiesc cu totul?

- daca da, cum trebuie sa procedez? par destul de greu de desfacut!

Problema 2:

As vrea sa pot sa ma leg cu un MP3 player la mufa de intrare de la pickup/magnetofon. Eu stiam ca pentru o mufa de intrare monofonica rebuie 2 pini: masa si semnal. Nu inteleg, uitandu-ma la mufa, unde sa ma leg. Credeam ca la intrarea C402 e suficient. Insa vad ca mufa MAG are 5 pini si nu inteleg ce e cu R401+C401 si R402. Eu unde ma leg cu semnalul?

Multumesc anticipat.

intrare.JPG

Editat de Kostas1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• Kostas1

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe mufa DIN cu 5 pini era si intrare si iesire.Pe pin 3-5 ai intrare semnal extern, pt folosirea ca amplificator a aparatului cu tasta P apasata, iar pe pin 1-4 ai iesire semnal pt un amplificator mai puternic(toate fata de pin 2,  masa, binenteles).Posibil sa trebuiasca sa modifici valorile lui C401 si R401, functie de sursa pe care o vei folosi.

Tastatura nu e greu de schimbat, mai ales daca ai cu ce.Altfel, poti incerca sa schimbi doar regletele cu contacte mobile, sau chiar doar sa le cureti...merita incercat.Iti recomand o baie cu spray de curatire (daca ai ceva de calitate) fara sa demontezi deocamdata nimic.Daca nu obtii rezultate, mergi la etapa urmatoare, si in final schimbi si claviatura daca e cazul.La modelul asta am scapat totdeauna cu maxim schimbat tija cu contacte mobile, noua.Contactele fixe doar le-am resuscitat la pozitie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări