Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor Dell,nu primeste curent,nu se aprinde

Vizitator Gaborete

Postări Recomandate

Ai fost întrebat despre tipul tranzistorului și al integratului driver din sursă. E așa greu să specifici asta ?  Dacă se arde repetat rezistența din poarta mosfetului, atât tranzistorul cât și integratul trebuie schimbate. Trebuie verificați sau schimbați preventiv și condensatorii electrolitici de filtraj din secundarele de 5 și 12V ale sursei....

Pune măcar o poză clară de aproape cu tranzistorul și integratul driver dacă nu știi sau nu vrei să spui modelul lor....cred că altfel topicul ăsta ajunge la Pubelă. 

Noi vrem să te ajutăm să-l repari și tu nu vrei să dai niciun detaliu, trebuie să te rugăm frumos să specifici cele cerute ? 

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Gaborete
Acum 9 minute, neculavasile a spus:

Ai pe placa  CI  SG6841   SI TZ  FQPF7N80C sau STP8NK80ZFP ?

am CI SG6841 si TZ STP8NK80ZFP

Acum 30 minute, validae a spus:

Ai fost întrebat despre tipul tranzistorului și al integratului driver din sursă. E așa greu să specifici asta ?  Dacă se arde repetat rezistența din poarta mosfetului, atât tranzistorul cât și integratul trebuie schimbate. Trebuie verificați sau schimbați preventiv și condensatorii electrolitici de filtraj din secundarele de 5 și 12V ale sursei....

Pune măcar o poză clară de aproape cu tranzistorul și integratul driver dacă nu știi sau nu vrei să spui modelul lor....cred că altfel topicul ăsta ajunge la Pubelă. 

Noi vrem să te ajutăm să-l repari și tu nu vrei să dai niciun detaliu, trebuie să te rugăm frumos să specifici cele cerute ? 

CI  SG6841   SI TZ   STP8NK80ZFP 

Link spre comentariu
Vizitator Gaborete
Acum 19 minute, neculavasile a spus:

sI rezistenta care se arde e intre CI si Gate al TZ sau alta rezistenta?

cea dintre CI SI G al tranzistorului este de 20 de ohmi.Despre aceea este vorba...

Editat de Gaborete
Link spre comentariu

Eu cred că e o greșeală acolo, o rezistență de 0,39 Ohmi în poarta mosfetului nu are nicio logică.Cred că de fapt rezistența aceea e în sursă. În poartă trebuie să fie ceva de ordinul zecilor sau sutelor de Ohmi...

Link spre comentariu
Vizitator Gaborete
Acum 2 minute, neculavasile a spus:

da validae  rezist de o,39 e in sursa iar in G  are cred 10ohmi  cred ca el greseste ceva

Am gresit eu.Rezistenta este de 20 de ohmi.Scuze!!

Acum 7 minute, validae a spus:

Eu cred că e o greșeală acolo, o rezistență de 0,39 Ohmi în poarta mosfetului nu are nicio logică.Cred că de fapt rezistența aceea e în sursă. În poartă trebuie să fie ceva de ordinul zecilor sau sutelor de Ohmi...

Rezistenta este de 20 de ohmi.Scuze.!!Cea de 0,39,este in S al tranzistorului...

Link spre comentariu

Schimbă tranzistorul și integratul.....verifică cu atenție să nu fie alte componente scurtcircuitate sau arse prin sursă.Schimbă condensatorii electrolitici de filtraj.Prima punere în funcțiune o faci obligatoriu cu un bec de 60W înseriat cu rețeaua (sau pus în locul fuzibilului).Dacă se aprinde puternic la punerea în funcție a sursei, mai ai probleme în sursă, probabil scurtcircuite.Dacă becul înseriat doar pâlpâie slab sau se roșește slab și monitorul dă să se aprindă, e OK și poți scoate becul din circuit......

Dacă nu ai înțeles ce și cum, du monitorul la un depanator cu experiență, va ști ce să-i facă....

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Gaborete
Acum 3 minute, neculavasile a spus:

scie pe ea ca e 20 ohmi? sau nu se vede?    si daca e asa sunt duse ce a spus validae ,  eu am vazut intrun monitor ca era 10 ohmi

Este de 20 de ohmi.Verificata si prin codul culorilor...Asa a fost si inainte...

Link spre comentariu
Vizitator Gaborete
Acum 6 minute, validae a spus:

Schimbă tranzistorul și integratul.....verifică cu atenție să nu fie alte componente scurtcircuitate sau arse prin sursă.Schimbă condensatorii electrolitici de filtraj.Prima punere în funcțiune o faci obligatoriu cu un bec de 60W înseriat cu rețeaua (sau pus în locul fuzibilului).Dacă se aprinde puternic la punerea în funcție a sursei, mai ai probleme în sursă, probabil scurtcircuite.Dacă becul înseriat doar pâlpâie slab sau se roșește slab și monitorul dă să se aprindă, e OK și poți scoate becul din circuit......

Dacă nu ai înțeles ce și cum, du monitorul la un depanator cu experiență, va ști ce să-i facă....

O sa incerc,toate posibilitatile/sfaturile pe care mi le-ati oferit si o sa revin,in limita timpului disponibil,cu noutati si imi cer scuze,pentru neintelegeri...Va multumesc!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări