Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire cablu letcon

dan_b11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

6

• Mihai85

5

• manolo

3

• dan_b11

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ramane insa o intrebare: ai testat cablul... macar la exterior sa vezi daca chiar este termorezistent?

Siliconul rezista sa apesi pe el varful unui letcon la 350 grade si sa-l tii apasat mai multe secunde - fara nici o modificare ochioscopica, absolut deloc.

Cum va trebui oricum sa cositoresti si cablurile interne (cele 5) ar merita acelas test si pe izolatia acestor fire aflate la interior, chiar daca aspectul este de teflon... nu se stie.

In plus daca chiar ar fi teflon, in general asta inseamna rigiditate mecanica, cablul ala nu prea mai este maleabil si flexibil.

Daca toronul este de cupru (verifica cositorirea ca chinejii au inventat si aluminiu cuprat la suprafata) si are diametrul de 0,8mm asta ar insemna foarte bine ... pi R patrat ... iese cam 0,5 mmp, mai bine decat firele de letcon T12/Gordak.

Link spre comentariu

Intre timp am cautat si eu cablu USB siliconic.

NU EXISTA.

Insa exista exprimarea "liquid silicone" care insa inseamna TPE ???

Acum TPE este un termoplastic sa zicem superior fata de PVC, insa oricum nu este termorezistent pentru un letcon. Rezista la temperaturi mai mari ca PVCul simplu/ordinar, merge spre 140-150 grade... dar asta ramane mult sub 350 cat ar trebui.

Chinejii zic "silicone" cam la orice, unii recunosc ca este TPE undeva scris mic.

Acum sa vedem ce gaseste practic Mihai, m-as bucura sa fie mai bine decat am gasit eu.

Link spre comentariu

Am testat cu varful incins pe el la 350 grade si nu se intampla nimic. Nu stiu daca la interior este teflon dar este tot ceva rezistent la temperatura.   Da este usor rigid daca e sa luam fiecare fir in parte dar per total este foarte moale. Cablurile interioare nu adera la izolatia exterioara de silicon si de aici mai e un plus de flexibilitate. Firele sunt din cupru  si multicele ca se vad in sectiune iar la cositorire nu se topeste sau retrage izolatia, ramane de de unde am taiat. Un avantaj este ca sunt 2 de sectiune mai mare pentru heater si 3 de sectiune mai mica pentru termocupla din letcon si din maner. 

Link spre comentariu

Foarte interesant, ma faci si pe mine sa cumpar unul si sa verific... daca rezista la contactul cu varful incins un rastimp rezonabil atunci este o solutie interesanta. Nici nu are importanta defapt ce compozitie chimica este.

Evident ca 2 fire interioare groase ajung, atat timp cat exista numar suficient de fire in raport cu tipul letconului, mai mult este chiar si avantajos pentru ca nu are rost sa folosesti fire cu sectiune mare pentru semnal, ci numai pentru cele 2 de putere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări