Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Mie îmi place și fiartă,  pur și simplu.  Un praf de sare și poftă bună. 

Aia din armată rămâne ca reper de neatins.  

Încă. 

Îmi mai este dor de sarmalele moldovenesti pregatite pentru evenimente. 

Fierbeau toată noaptea. 

Link spre comentariu

In armata? Ori n-ai mâncat, ori vorbim despre treburi diferite. 

Acum 6 ore, BRANCA a spus:

se băga carne grasă de porc sau cârnați la greu!

Mâncarea "la cazan" mereu a avut savoare deosebită, față de ce reușești acasă in cratița de 2l.

Link spre comentariu

doru3160.Vouă nu vă băgau carne de porc în fasole??La Bacău aveau ăia ditai crescătoria de porci şi ce era mai grasă o dădeau la trupă pentru "calorii"!

Nu contest că şi fasolea simplă iese bună la cazan,da' cu adaos de porc e cu totul altceva!

Şi la aia simplă contează dacă o faci fără sau cu legume,îndeosebi ce o îndulceşte.Mă refer la morcovi,ceapă sau chiar țelină.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Vorba aia, nu e pasăre ca porcul, nici legumă ca găina. :rade:

Porcarie aveam si noi, si in armata am mancat cea mai buna slană afumată. Dar asta e deja altă discutie. Fasolea era fara carne, dar nu pt ca nu ar fi fost de unde, sau cel putin nu vizibilă, cu gust de la mama ei, fara fainosag. 

Link spre comentariu

doru3160.Nu ştiu unde ai făcut armata dar,probabil,ai avut un meniu asemănător celui din link.La Bacău am făcut 6 luni la TR şi mâncarea a fost f bună!Repet,n-am prins fasole fără carne sau mâncare fără carne.Marea majoritate a soldaților s-a îngrăşat!...

https://www.tribuna.ro/stiri/tribuna-de-weekend/amintiri-de-soldat-cum-mancam-noi-in-armata-lui-ceausescu-4-din-bucataria-traditionala-cazona-116077.html

Link spre comentariu
Acum 46 minute, BRANCA a spus:

Marea majoritate a soldaților s-a îngrăşat!...

Ce treabă are asta? Si eu am intrat cu 82kg si am iesit cu 94kg. A fost cea mai mare greutate avută. Intre timp am revenit la 80...82kg. Constant. Cred că unele aspecte erau legate si de viața ordonată, fara abuzuri, cu pregatire fizică, ceea ce in civilie era cu totul opus. Armată am facut in Bucuresti, in Băneasa. Nu cred ca erau la vremea aia, multe unități care să asigure nivelul ăla de calitate la mâncare. Au trecut peste 40 ani. Nu pot să bag mana in foc ca nu băgau si ceva cărnoase. Memoria ne joaca feste, nu vreau să fiu categoric. Las loc pe langa cele ce imi aduc aminte. 

Link spre comentariu

Eu am intrat cu 72kg/182cm și am ieșit cu 85kg/186cm.  A crescut și masa musculară. 

Făceam mersul piticului cu arma la ceafă cum se plimbau navetiști cu trenul. 

Dimineața,  după inviorare,  urcam la dormitor cu un coleg in spate,  seara,  după apel,  schimbam. 

Eram pereche după gabarit,  doar că al meu,  Pui il chema,  avea ceva in plus,  lua-l-ar .

Pe la 25 de ani am atins 189cm și acolo am rămas . 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

Pe vremea lui ceasca nu era 9 luni la TR si un an si 6 luni la trupa?

Dupa revolutie s-a redus la TR la 6 luni. 

nu  stiu  exact  cum   era  la  TR , dar  la  trupa obisnuita  era  1  an  si  4  luni ... insa  eu  am  stat  doar  8 luni si  jumatate , pt  ca  am  luat  la  facultate  in  timpul  armatei ... eu  am  facut  la  transmisiuni  in  Ploiesti  , iar  mincarea era  exceptional  de  buna ... dupa  perioada  obligatorie  de  45  de  zile , am  depus  juramintul  si  ne-au  mutat  imediat  la  Paulesti , la 8 km  de  Ploiesti , in  padurea  unde  era  grupul  de  emitatoare radio ... acolo  mincarea  era  si  mai  buna ...:colac

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

... acolo  mincarea  era  si  mai  buna ...:colac

Eu am facut armata la Ineu (Arad) la rachete.. 1an 3luni și 10 zile... tot transmisionist.... mâncare de cacao tot timpul armatei!... doar fasolea făcută în oalele acelea mari avea valoare.... după ce adunai viermușii, bineînțeles! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări