cdinu332 Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Mie îmi place și fiartă, pur și simplu. Un praf de sare și poftă bună. Aia din armată rămâne ca reper de neatins. Încă. Îmi mai este dor de sarmalele moldovenesti pregatite pentru evenimente. Fierbeau toată noaptea. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Acum 1 minut, cdinu332 a spus: Aia din armată rămâne ca reper de neatins. Încă. Dacă ai de gând să faci rost de vas de 100l in care să prepari, o să ai surpriza să iese ca cea din armată. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Aia e toată șmecheria? Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Contează şi cantitatea la fasole,dar se băga carne grasă de porc sau cârnați la greu! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 In armata? Ori n-ai mâncat, ori vorbim despre treburi diferite. Acum 6 ore, BRANCA a spus: se băga carne grasă de porc sau cârnați la greu! Mâncarea "la cazan" mereu a avut savoare deosebită, față de ce reușești acasă in cratița de 2l. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) doru3160.Vouă nu vă băgau carne de porc în fasole??La Bacău aveau ăia ditai crescătoria de porci şi ce era mai grasă o dădeau la trupă pentru "calorii"! Nu contest că şi fasolea simplă iese bună la cazan,da' cu adaos de porc e cu totul altceva! Şi la aia simplă contează dacă o faci fără sau cu legume,îndeosebi ce o îndulceşte.Mă refer la morcovi,ceapă sau chiar țelină. Editat Februarie 6 de BRANCA Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Erau și bucățele de șuncă. Întotdeauna. Că o fi fost de la porc sau de la găină, ce mai conta? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Vorba aia, nu e pasăre ca porcul, nici legumă ca găina. Porcarie aveam si noi, si in armata am mancat cea mai buna slană afumată. Dar asta e deja altă discutie. Fasolea era fara carne, dar nu pt ca nu ar fi fost de unde, sau cel putin nu vizibilă, cu gust de la mama ei, fara fainosag. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 doru3160.Nu ştiu unde ai făcut armata dar,probabil,ai avut un meniu asemănător celui din link.La Bacău am făcut 6 luni la TR şi mâncarea a fost f bună!Repet,n-am prins fasole fără carne sau mâncare fără carne.Marea majoritate a soldaților s-a îngrăşat!... https://www.tribuna.ro/stiri/tribuna-de-weekend/amintiri-de-soldat-cum-mancam-noi-in-armata-lui-ceausescu-4-din-bucataria-traditionala-cazona-116077.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Acum 46 minute, BRANCA a spus: Marea majoritate a soldaților s-a îngrăşat!... Ce treabă are asta? Si eu am intrat cu 82kg si am iesit cu 94kg. A fost cea mai mare greutate avută. Intre timp am revenit la 80...82kg. Constant. Cred că unele aspecte erau legate si de viața ordonată, fara abuzuri, cu pregatire fizică, ceea ce in civilie era cu totul opus. Armată am facut in Bucuresti, in Băneasa. Nu cred ca erau la vremea aia, multe unități care să asigure nivelul ăla de calitate la mâncare. Au trecut peste 40 ani. Nu pot să bag mana in foc ca nu băgau si ceva cărnoase. Memoria ne joaca feste, nu vreau să fiu categoric. Las loc pe langa cele ce imi aduc aminte. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 1 oră în urmă, BRANCA a spus: La Bacău am făcut 6 luni la TR Pe vremea lui ceasca nu era 9 luni la TR si un an si 6 luni la trupa? Dupa revolutie s-a redus la TR la 6 luni. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Eu am intrat cu 72kg/182cm și am ieșit cu 85kg/186cm. A crescut și masa musculară. Făceam mersul piticului cu arma la ceafă cum se plimbau navetiști cu trenul. Dimineața, după inviorare, urcam la dormitor cu un coleg in spate, seara, după apel, schimbam. Eram pereche după gabarit, doar că al meu, Pui il chema, avea ceva in plus, lua-l-ar . Pe la 25 de ani am atins 189cm și acolo am rămas . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) 1 oră în urmă, merck a spus: Pe vremea lui ceasca nu era 9 luni la TR si un an si 6 luni la trupa? Dupa revolutie s-a redus la TR la 6 luni. nu stiu exact cum era la TR , dar la trupa obisnuita era 1 an si 4 luni ... insa eu am stat doar 8 luni si jumatate , pt ca am luat la facultate in timpul armatei ... eu am facut la transmisiuni in Ploiesti , iar mincarea era exceptional de buna ... dupa perioada obligatorie de 45 de zile , am depus juramintul si ne-au mutat imediat la Paulesti , la 8 km de Ploiesti , in padurea unde era grupul de emitatoare radio ... acolo mincarea era si mai buna ... Editat Februarie 6 de misuraelectronic Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Acum 1 oră, misuraelectronic a spus: ... acolo mincarea era si mai buna ... Eu am facut armata la Ineu (Arad) la rachete.. 1an 3luni și 10 zile... tot transmisionist.... mâncare de cacao tot timpul armatei!... doar fasolea făcută în oalele acelea mari avea valoare.... după ce adunai viermușii, bineînțeles! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Acum 3 ore, merck a spus: Pe vremea lui ceasca nu era 9 luni la TR si un an si 6 luni la trupa? La TR era si si. Inainte de scoala 9 luni, dupa, 6 luni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum