Ovidanie Postat Ianuarie 30, 2024 Partajează Postat Ianuarie 30, 2024 O fi ceafă? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2024 Partajează Postat Ianuarie 30, 2024 Seamana mai repede cu ceafa decat cu cotletul. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 31, 2024 Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 Cotlet. A incercat cineva? Aduce cu jambon Serrano dar preferatul meu este jambonul Pata Negra. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 2, 2024 Partajează Postat Februarie 2, 2024 Va salut, N-am mai postat de ceva vreme pe-aici, dar urmaresc cu interes topicul. Am si eu cateva mestereli recente cu care sa ma laud. 1) Inspirat de iutub, am confectionat acum vreo 10 zile niste muschiulet umplut cu ceapa tocata si ciuperci si bandajat cu felii de slaninuta afumata. A iesit de vis: fraged si suculent. Iata cateva etape ale procesului tehnologic si in final o sectiune alaturi de cativa cartofi in farfurie. 2) Mi-am incercat norocul la o specialitate de prin Asia de sud-est. Am mancat la restaurant si mi-a placut, asa ca mi-am spus ca e cazul sa incerc sa confectionez si in bucataria proprie. Se numeste laksa. Puteti gasi detalii cu ajutorul lui Nea Gogu. A iesit bine, sunt multumit, dar gustul e foarte diferit in comparatie cu ce suntem noi obisnuiti pe meleagurile mioritice. Mancarea asiatica ori iti place, ori n-o atingi nici cu prajina. Scriu dupa ce am mancat-o, asa ca banuiesc ca sunt in afara oricarui pericol 3) Si in final, dar poze mai tarziu, am si eu la maturat o pastrama ca aceea descrisa mai sus de colegi. E facuta dintr-o bucata de ceafa. Sper sa iasa marmorata in sectiune. Sta deja de doua saptamani cu mirodenii, dupa cele 3 zile regulamentare la sare. Peste o saptamana o desfac din scutece, ca sa vad ce minune a iesit. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 2, 2024 Partajează Postat Februarie 2, 2024 Aleg 1 si 3! Cand mai prepari 2-ul, sa ma suni in prealabil sa plec in concediu ca sa nu fiu disponibil . Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 2, 2024 Partajează Postat Februarie 2, 2024 Numărul 2 e bau bau. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 3, 2024 Partajează Postat Februarie 3, 2024 Daca numarul 2 este cu scoici saint jacques, felicitari pentru alegere! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 3, 2024 Partajează Postat Februarie 3, 2024 Astazi am afumat slănina!! Pe 12 ianuarie am pus-o la sare și de ieri pana astazi a stat la zvantat. Așa arata după 5 ore la fum călduț. Am gustat putina slănină și vreau să vă spun... mi-a iesit bine! Urmează să o fierb in moare de varză. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 3, 2024 Partajează Postat Februarie 3, 2024 Ovidanie.Chestie de gusturi asta cu fiertul în moare de varză...Noi afumam înainte slănina de casă 2 zile,la fum călduț.Era o delicatesă... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 4, 2024 Partajează Postat Februarie 4, 2024 Carne de super-calitate. Prețurile ar fi: 85 lei/kg vrăbioara, celelalte 109 respectiv 122 lei kg. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 4, 2024 Partajează Postat Februarie 4, 2024 La 03.02.2024 la 19:53, Ovidanie a spus: Am gustat putina slănină și vreau să vă spun... mi-a iesit bine! Urmează să o fierb in moare de varză. Imi ploua in gura nene!!! Mie atunci cand o scoti din afumatoare si o mananci cand inca este calda mi se pare cea mai buna. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Fiecare cu preferinta lui. Sotia o mananca numai proaspat scoasa din frigider, nu trebuie sa se incalzeasca la temperatura camerei. Si trebuie sa fie taiata bucati foarte mici, atat de mici ca baga 3-4 bucati la o inghititura. Unchiul meu apreciaza slanina afumata la fum rece, un sfert din podul casei este afumatoare. Dupa doua luni la fum, se face slanina ca scandura, daca vrei sa tai felie subtire nu poti, se aschiaza. De soric nu mai zic, se face ca tabla. Asa se facea in vechime, cand iernile erau cu zapada, rar temperatura urca peste zero grade, atunci puteau sa tina slanina in podul casei, nu exista risc sa se altereze. Alt vecin are o reteta "nemteasca", in Ilisesti au fost candva nemti sau sasi, au mai invatat si ai nostri cate ceva. Cum procedau: Construiau din scanduri o lada cam de 1,5m inaltime, 1,2 m latime, si 1,8 m lungime, focul il faceau la 3-4 m distanta, de la focar pana la cutia afumatorii faceau un tunel din brazde de pamant, acoperit cu ce aveau la indemana. Afumau 3-4 zile, cate 2-3 focuri pe zi, ce mancau un urmatoarele saptamani duceau in camara iar ce aveau de pastrat pe termen lung puneu in sare, aveau niste cazi din lemn, covata se numeste in zona mea. Deci bagau slanina in covata, ingropata in sare, in felul asta statea perfect pana la a doua prașilă, aprox. 15 iunie... Prieten de-al meu din Ipotesti-Suceava, portioneaza slanina cruda, apoi o fiebe in vin cu condimente, o condimenteaza cu boia, mujdei de usturoi, etc, apoi o pastreaza la congelator cat este necesar. Foarte-foarte buna, o placere sa mannanc de cate ori trec pe la el. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Dintre toate sortimentele de carne, mie cel mai mult imi place fasolea. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Fasolea pe băț (arac) sau frecată? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum