Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Asa trebuia sa arate. Chișcă moldoveneasca.  Mi-a ramas compozitie pe care am prajit-o ca pe parjoale:

 

20231220-213138.jpg

 

 

Ieri am afumat alte preparate:

 

20231222-124915.jpg

 

 


20231222-171326.jpg

 

 

Si o spata de porc, pentru friptura:

 

 

20231222-214110.jpg

 

Este semi-cruda, va fi definitivata in tava, cu ceva legume alaturi:


20231222-214636.jpg

 

 

 

 

Link spre comentariu

Eu ceream idei cum sa-l manac (ce sa mai pun pe langa), dar unii doar ca bautura'n cap.

Am facut un risotto dar nu am folosit resturile de homar pentru zeama (iese mai bun dar e mai mult de munca).

Exemplarul avea cam 870g si este pentru prima data in viata mea cand nu am putut sa sparg clestii folosind clestele obisnuit (simteam ca flambeaza manerele de la cleste si nu aveam chef de surprize). In plus am belit ochii sa nu ma tai in crusta clestilor (ca am inteles de la sotie ca se mai intampla si astfel de belele). Am vazut homari si mai mari prin farfurii la unii la restaurant si ma intreb: cum naiba sparg aia clestii? :dffe 

 

P.S. Nu mai zic ca am improscat peste tot in jur cand am spart clestii. Nu mi-a dat prin cap sa pun un prosop deasupra. 

Link spre comentariu
La 23.12.2023 la 15:38, merck a spus:

Eu ceream idei cum sa-l manac (ce sa mai pun pe langa), dar unii doar ca bautura'n cap.

Am facut un risotto dar nu am folosit resturile de homar pentru zeama (iese mai bun dar e mai mult de munca).

Exemplarul avea cam 870g si este pentru prima data in viata mea cand nu am putut sa sparg clestii folosind clestele obisnuit (simteam ca flambeaza manerele de la cleste si nu aveam chef de surprize). In plus am belit ochii sa nu ma tai in crusta clestilor (ca am inteles de la sotie ca se mai intampla si astfel de belele). Am vazut homari si mai mari prin farfurii la unii la restaurant si ma intreb: cum naiba sparg aia clestii? :dffe 

 

P.S. Nu mai zic ca am improscat peste tot in jur cand am spart clestii. Nu mi-a dat prin cap sa pun un prosop deasupra. 

 

Link spre comentariu

Stiu de reteta, dar n-am eu curaj sa bag in stomac: lapte + telina + ulei de masline pentru ca stau o zi intreaga la toaleta.

Eu n-am mancat in viata mea beefsteak tartare (biftec tartar cum ii zice romanu') pentru ca nu am stomac pentru asa ceva. Daca nu esti obsinuit cu o anumita gastronomie de mic (stomacul trebuie sa se adapteze) nu mai poti recupera cand esti adult. Eu si de la friptura de vita fac diaree daca bate spre steak à point. 

Pana la o varsta eu credeam ca noi romanii suntem zdraveni ca indivizi si ca cei din vest sunt firavi, dar ulterior mi-am dat seama ca este exact invers. 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

L-am pus la microunde timp de 2 minute ca sa il incalzesc (se putea manca si asa cum era dar nu-mi place rece). Am facut inainte un rizoto (unii folosesc zeama de la homar pentru rizoto si iese foarte bun - am mancat si chiar este delicios, insa pentru asta este ceva de munca).

Ceva elevat/deosebit a prezentat Mircea Crisan, dar el este in alta liga :rade:

Link spre comentariu

Am facut o bucata de pulpa la tava, coapta in cuptorul plitei. Farfuria aia in care sta carnea are 44cm diametru. Servita cu cartofi copti si 4 feluri de muraturi. In foto nu apar castravetii murati.

 

20231224-222311.jpg

 

20231224-222609.jpg

 

Pulpa am afumat-o inainte, apoi am impanat-o cu slanina si usturoi.

Foto cu pulpa la afumat:

 

20231222-124915.jpg

 

 

Asa arata scoasa din afumatoare. Pare apetisanta dar este cruda in interior.

 

20231222-214110.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări