Ovidanie Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Asa trebuia sa arate. Chișcă moldoveneasca. Mi-a ramas compozitie pe care am prajit-o ca pe parjoale: Ieri am afumat alte preparate: Si o spata de porc, pentru friptura: Este semi-cruda, va fi definitivata in tava, cu ceva legume alaturi: Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Ovidanie.Nu faci spata la cuptor cu vin roşu?Se frăgezeşte de numa...Noi nu putem nici legume dacă o gătim aşa. În MH de Crăciun se fac tradițional şi piftii,care se servesc alături de sarmale. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Astept idei. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Eu ceream idei cum sa-l manac (ce sa mai pun pe langa), dar unii doar ca bautura'n cap. Am facut un risotto dar nu am folosit resturile de homar pentru zeama (iese mai bun dar e mai mult de munca). Exemplarul avea cam 870g si este pentru prima data in viata mea cand nu am putut sa sparg clestii folosind clestele obisnuit (simteam ca flambeaza manerele de la cleste si nu aveam chef de surprize). In plus am belit ochii sa nu ma tai in crusta clestilor (ca am inteles de la sotie ca se mai intampla si astfel de belele). Am vazut homari si mai mari prin farfurii la unii la restaurant si ma intreb: cum naiba sparg aia clestii? P.S. Nu mai zic ca am improscat peste tot in jur cand am spart clestii. Nu mi-a dat prin cap sa pun un prosop deasupra. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 23, 2023 Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Acum 5 ore, merck a spus: Astept idei. Trimite-l la mine, ți-l coc in afumătoare. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 24, 2023 Partajează Postat Decembrie 24, 2023 La 23.12.2023 la 12:47, merck a spus: Astept idei. Apa fierbinte sarata cu un bouquet garni intr-un plic de filtru de cafea. Dupa 2-3 min il scoti repede si-l racesti in apa cu gheata ca sa stopezi prepararea termica. Atentie! E deja prefiert. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 24, 2023 Partajează Postat Decembrie 24, 2023 La 23.12.2023 la 15:38, merck a spus: Eu ceream idei cum sa-l manac (ce sa mai pun pe langa), dar unii doar ca bautura'n cap. Am facut un risotto dar nu am folosit resturile de homar pentru zeama (iese mai bun dar e mai mult de munca). Exemplarul avea cam 870g si este pentru prima data in viata mea cand nu am putut sa sparg clestii folosind clestele obisnuit (simteam ca flambeaza manerele de la cleste si nu aveam chef de surprize). In plus am belit ochii sa nu ma tai in crusta clestilor (ca am inteles de la sotie ca se mai intampla si astfel de belele). Am vazut homari si mai mari prin farfurii la unii la restaurant si ma intreb: cum naiba sparg aia clestii? P.S. Nu mai zic ca am improscat peste tot in jur cand am spart clestii. Nu mi-a dat prin cap sa pun un prosop deasupra. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2023 Partajează Postat Decembrie 25, 2023 Stiu de reteta, dar n-am eu curaj sa bag in stomac: lapte + telina + ulei de masline pentru ca stau o zi intreaga la toaleta. Eu n-am mancat in viata mea beefsteak tartare (biftec tartar cum ii zice romanu') pentru ca nu am stomac pentru asa ceva. Daca nu esti obsinuit cu o anumita gastronomie de mic (stomacul trebuie sa se adapteze) nu mai poti recupera cand esti adult. Eu si de la friptura de vita fac diaree daca bate spre steak à point. Pana la o varsta eu credeam ca noi romanii suntem zdraveni ca indivizi si ca cei din vest sunt firavi, dar ulterior mi-am dat seama ca este exact invers. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 25, 2023 Partajează Postat Decembrie 25, 2023 Biftec tartar n-aș mânca nici să mă plătești. Câinii mei îl preferă, fiind mai elevati în domeniul gastronomiei. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 25, 2023 Partajează Postat Decembrie 25, 2023 merck.Se vede că nu eşti crescut la țară!De la astfalt în sus digerăm totul fără probleme,fie că e ars,fie că e crud! Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 25, 2023 Partajează Postat Decembrie 25, 2023 https://www.medlife.ro/articole-medicale/ce-impact-are-copilaria-petrecuta-in-saracie-asupra-dezvoltarii-abilitatilor-cognitive.html Saracia se manifesta in diverse forme si nu ma refer la cea materiala. Daca ne imaginam ca avem o bucatarie nationala bogata ne inselem. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 20, 2024 Partajează Postat Ianuarie 20, 2024 (editat) @merck, pana la urma, cum ai halit lobsteru' ? Editat Ianuarie 20, 2024 de Ovidanie Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2024 Partajează Postat Ianuarie 20, 2024 L-am pus la microunde timp de 2 minute ca sa il incalzesc (se putea manca si asa cum era dar nu-mi place rece). Am facut inainte un rizoto (unii folosesc zeama de la homar pentru rizoto si iese foarte bun - am mancat si chiar este delicios, insa pentru asta este ceva de munca). Ceva elevat/deosebit a prezentat Mircea Crisan, dar el este in alta liga . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 20, 2024 Partajează Postat Ianuarie 20, 2024 Am facut o bucata de pulpa la tava, coapta in cuptorul plitei. Farfuria aia in care sta carnea are 44cm diametru. Servita cu cartofi copti si 4 feluri de muraturi. In foto nu apar castravetii murati. Pulpa am afumat-o inainte, apoi am impanat-o cu slanina si usturoi. Foto cu pulpa la afumat: Asa arata scoasa din afumatoare. Pare apetisanta dar este cruda in interior. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 20, 2024 Partajează Postat Ianuarie 20, 2024 Sa moara Veta!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum