validae Postat Decembrie 13, 2023 Partajează Postat Decembrie 13, 2023 Păi sarea fină (iodată) de bucătărie nici nu prea mai sărează cum trebuie, fiind amestecată cu o substanță ce împiedică aglomerarea particulelor (antiaglomerant). Am pățit de câteva ori să nu sărăm suficient piftia, sau mai grav s-o facem ocnă....fiindcă noi știam cantitatea de sare gemă echivalentă, dar ăștia bagă acum prea mult antiaglomerant plus iodura de potasiu și-i afectează concentrația. Sarea gemă de ocnă conține și multe alte minerale, care dau altă nuanță de gust, alta decât iodura de potasiu, de acolo și diferența sesizată... Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 13, 2023 Partajează Postat Decembrie 13, 2023 validae.Putea să scrie "sare de mare",nu o denumire care cred că e comercială... Sarea de salină e închisă la culoare,dar mergeam la Turda pe lângă vechile guri de mină unde ieşeau,în câteva locuri,sare albă f f fină şi adunam cu lingura! Nu ştiu care-i chestia cu sarea de mină de e închisă la culoare,în fond tot din mare s-a format... Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 (editat) Acum 8 ore, BRANCA a spus: validae.Putea să scrie "sare de mare",nu o denumire care cred că e comercială... Nu toata sarea de mare este fleur de sel! Citat Both coarse sea salt and fleur de sel are extracted from sea water and have a coarse grain structure.Coarse sea salt has a dry, hard and nicely defined grain. Fleur de sel has a moist and soft grain structure. mai multe informatii ai aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Fleur_de_sel#:~:text=Historically%2C the workers who harvested,the salt pans." It is Editat Decembrie 14, 2023 de merck Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 Eu am sare roz de Himalaya. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 D-aia expirată? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 14, 2023 Partajează Postat Decembrie 14, 2023 Cica e de de cateva mii de ani... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Ghiciți vă rog ce este in farfurie: Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Pilaf la gratar. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Pare a fi caltaboș, fara membrana, facut ca hamburgherii. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Dacă nu ne dă cum să ghicim?Cu "ochiometru"?? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Pai nu ti-a pus farfuria plina in față? As fi spus cighir, dar se vede orezul. La cighir din cate stiu nu se pune orez si se face in prapur. Acum 5 minute, BRANCA a spus: Dacă nu ne dă cum să ghicim?Cu "ochiometru"?? Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 De unde ştii că e orez şi nu hrişcă?Ai gustat? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Pt ca popular la noi e orezul, nu hrisca. Asta mai mult peste Prut se folosește. Si apoi, nu am sustinut ca sigur e asa cum zic. A fost doar o părere. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Corect ce spui,da' prima mâncare cu hrişcă a fost în Moldova... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Eu sunt născut, crescut aici, dar hrisca nu am intalnit-o prea des. Desi e sănătoasă, nu face parte din meniul uzual. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum