Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Păi sarea fină (iodată) de bucătărie nici nu prea mai sărează cum trebuie, fiind amestecată cu o substanță ce împiedică aglomerarea particulelor (antiaglomerant). Am pățit de câteva ori să nu sărăm suficient piftia, sau mai grav s-o facem ocnă....fiindcă noi știam cantitatea de sare gemă echivalentă, dar ăștia bagă acum prea mult antiaglomerant plus iodura de potasiu și-i afectează concentrația.

Sarea gemă de ocnă conține și multe alte minerale, care dau altă nuanță de gust, alta decât iodura de potasiu, de acolo și diferența sesizată...

Link spre comentariu

 validae.Putea să scrie "sare de mare",nu o denumire care cred că e comercială...

 Sarea de salină e închisă la culoare,dar mergeam la Turda pe lângă vechile guri de mină unde ieşeau,în câteva locuri,sare albă f f fină şi adunam  cu lingura!

 Nu ştiu care-i chestia cu sarea de mină de e închisă la culoare,în fond tot din mare s-a format...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, BRANCA a spus:

 validae.Putea să scrie "sare de mare",nu o denumire care cred că e comercială...

Nu toata sarea de mare este fleur de sel!

 

Citat

Both coarse sea salt and fleur de sel are extracted from sea water and have a coarse grain structure.Coarse sea salt has a dry, hard and nicely defined grain. Fleur de sel has a moist and soft grain structure.

mai multe informatii ai aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Fleur_de_sel#:~:text=Historically%2C the workers who harvested,the salt pans." It is

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări