Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Ma gandeam ca la afumat se estompeaza gustul/mirosul ala. Nu pot sa il suport. De capra nici nu mai zic, am cumparat branza feta de capra si in secunda 0 dupa ce am bagat-o in gura a trebuit sa o scup la gunoi. Totusi am inteles ca grecii fac inghetata din lapte de capra si nu mai are absolut nici un gust de capra. Deci banuiesc ca exista procedee ca a estompa gustul/mirosul. 

Link spre comentariu

Laptele de capra seamana la gust mai repede cu cel de vaca, nu stiu ce ai mancat tu de zici ca mirosea a oaie. Nașul meu de cununie manca multa oaie, nu numai la Paste, tot anul cumpara oaie si avea permanent in lada frigorifica. La el am mancat pastrama de oaie, fara nici un gust de oaie. Buna rau. Sincer nici eu nu agreez gustul si mirosul de oaie, dar nu fac alergie la asa ceva, Mananc branza de oaie fara nici un fel de probleme, chiar imi place, carne de miel la fel, odata pe an, la Paste. Oaie nu prea consum, adica deloc. Poate si pt ca nu stiu si nu am posibilitate sa o pregatesc, si nici sursa nu am avut. Nici ai mei nu se omoara dupa oaie.  Lapte de oaie nu am avut ocazia sa consum, dar de capra da, si nu am sesizat decat ca e mai gras decat cel de vaca, dar gustul e bun.

Link spre comentariu
Acum 23 minute, cdinu332 a spus:

 iar branza feta de capra e un rahat!

Nu stiu cine poate manca porcaria aia. Branza feta... :95

De ce zici ca este o porcarie? Eu garantez ca branza aia era din lapte de capra, n-ai cum dom'le sa scoti gustul si mirosul ala inconfundabil de putoare de capra ce iti inunda nasul, din chimicale :rade:. Putea fix cum put caprele!  

Nu acelasi lucru pot spune despre produsele din lapte de vaca pe care foarte usor pot fi contrafacute pentru ca la vaca nu ai nici un miros. 

 

Eu prefer sa ocolesc  produsele de vaca din supermarket-uri. De la tarani am o certitudine ca este ok. Din supermarket caut orice numai de vaca nu. Am mancat mozzarella din lapte de bivol (parca) si instant am simtit un iz parca de iarba. 

pf_eb2c4bd6477dacf7866e2a868a3b1c38_buff

 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 7 minute, merck a spus:

Nu acelasi lucru pot spune despre produsele din lapte de vaca pe care foarte usor pot fi contrafacute pentru ca la vaca nu ai nici un miros. 

Se vede treaba ca nu ai baut lapte de la țâța vacii...din ala cald, nefiert. Asta de il mulgi din sticla de la supermarket, asa e, nu are nici un miros, ba chiar nici gust. Asta e ok.

Se cunoaste ca e weekend si e urat afara. Am spurcat si topicul asta, si pe cel cu old stuff...

Link spre comentariu

Laptele de capră/oaie nu pute de să-ți vină să scuipi. 

Cine știe ce esență de capră au mai inventat ăștia...

Vara cumpăr brânză de capră +oaie din zonă,  nici gând să pută a animal jegos udat de ploaie.  

Cazul cu feta de capră,  gustul,  l-am simțit și eu și e complet aiurea.  

 

Acum 51 minute, merck a spus:

instant am simtit un iz parca de iarba. 

Depinde ce fumezi înainte.  Și eu am băut o sticlă de apă minerală și am crezut că e cea mai buna cola pe care am băut-o vreodată. 

Eram la Amsterdam într-un bar.

Dacă ai timp,  vezi că găsești pe net aditivi pentru brânzeturi,  pentru fermierii lu' pește.  Țăranii,  cum le zici tu.

Izul tău de iarbă proaspătă...:rade:

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Referitor la mirosul de oaie. Zicea un coleg de forum, chiar in acest post, ca daca este curat in tarla oaia nu pute. O fi adevarat, nu pot sa-l contrazic. Dar ce stiu sigur e ca oricat de curata ar fi tarla si oaia, carnea tot are un iz specific, ca de aia e oaie sau capra. Cine are o sensibilitate sau un fix impotriva carnii de oaie, nu poate fi pacalit. Simte oricum, chiar daca din carnea de oaie se fac parjoale, de ale moldovenesti, cu o tona de ceapa, marar si patrunjel... In lungul timpului am descoperit o tehnica care mai inlatura din izul specific, chiar bine de tot. Am descoperit ca mirosul si gustul sunt preponderent in untura oii, seu se numeste. Degresez carnea apoi o tin in bait carnea, intre 4 si 10 zile, apoi o coc in afumatoare. O coc bine, sa fie facuta mediu. O bag la frigider doua zile, si dupa ce se raceste bine-bine pot inlatura restul grasimii cu degetele. Dar este necesar sa stea doua zile la frigider, grasimea are nevoie de cel putin doua zile sa se coaguleze. Dupa ce degresez total carnea, fac friptura sau stufat. Declar ca este carne de vanat, mai precis de ciuta.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Si carnea de caprioara are un iz asemanator celei de oaie insa este mult mai vag, am putut sa o mananc prajita in tigaie.

Eu nu am un fix, am cumparat sortimente de care fara sa stiu ce gust au ( bizon, cangur sau strut). Cumparam pur si simplu din curiozitate. La carnea de cangur iar am simtit un vag iz de ceva (am luat de doua ori sa fi sigur ca nu o fi vorba de un exemplar mai bizar si a fost identic izul si nu am mai luat). 

Prima data caut o reteta si o respect cat pot eu de bine. Spre exemplu, prima data cand am cumparat piept de rata, am facut cu grasimea ramasa in tigaie dupa prajit un sos cu miere de albine. Impreuna era foarte delicios, insa a doua ora am zis sa arunc grasimea ramasa si sa mananc fara nici un fel de sos. Diferenta era foarte mare. Am mancat dar nu a mai fost o placere.

 

 

 

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Ovidanie a spus:

Referitor la mirosul de oaie.  Dupa ce degresez total carnea, fac friptura sau stufat. Declar ca este carne de vanat, mai precis de ciuta.

Deci se poate, ca să creadă si altii care zic că nu. Mie nu mi-a spus in mod deosebit cum a pregatit carnea de oaie, nașul meu, dar cu siguranță nu avea gust sau miros de oaie. De fapt, daca nu-mi spunea, habar nu aveam ce animal a fost in farfurie. Si nu fac parte din cei care scuipă cand simt gust de oaie. Mananc, dar daca am de ales, nu aleg oaie. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări