Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Am prins raci (fără să vreau) dar n-am mâncat, i-am aruncat la găini.

După o zi de stat prin curtea găinilor, un vecin care auzise că am raci mari, mi i-a cerut să-i gătească....i-am dat, fiindcă deși îi explicasem ce am făcut cu ei, a insistat că-i mănâncă oricum.

Găinile le mâncaseră doar ochișorii și mustățile....:rade:

Link spre comentariu

Garantat mananca broasca. Toate pasarile de curte iubesc proteina animala. O cunostinta de-a mea fierbea bine, vreo 3 ore, soric de porc, apoi punea soricul si zeama in tavi de cozonac. Cand se intarea, era exact ca siliconul la densitate. O data pe saptamana dadea gainilor acest supliment. Povestea amicul ca o gaina mai zapacita a facut o mica confuzie, aproape ca i-a scos o unghie de la picior, intrase omu' incaltat in slapi, sa schimbe apa gainilor. Dupa cateva beri sidiscutiile aferente, am servit gainilor o bucata de pulpa de porc, vreau sa va spun ca nu au avut nici cea mai mica problema sa rupa bucati din halca, mai ales ca o legasem de gardul din plasa se sarma. Sigur se trag din dinozauri.

Link spre comentariu

Ieri, vineri, am afumat diverse bucati de carne de prin congelatoare. Maica-mea a insistat sa facem inventarul produselor congelate, s-au adunat cateva bucati de piept de curcan si ceva pastrama de oaie.

Piept de porc si cotlet am cumparat de la o ruda din Mihaileni-Botosani, deja a taiat porcul. De la aceeasi ruda am cumparat toate cele de trebuinta pentru vreo 20Kg de carnati, urmeaza sa-i prepar de Craciun. Carnatii din foto i-am cumparat de la un amic macelar, sa am ce imparti, pe la mine la afumatoare s-au prezentat cativa vecini, i-am servit cu carnati, nu aveam chef sa le dau pastrama de curcan. De pomana merge perfect carnatul din comert!!

20231208-131620.jpg

20231208-130428.jpg

20231208-130446.jpg

20231208-161103.jpg

20231208-150419.jpg

20231208-140743.jpg

20231208-130606.jpg

20231208-140730.jpg

Link spre comentariu

Tocmai ce m-am ridicat de la masa (am servit o friptura din carne de vita, am zis ca nu tin post) si dupa ce am vazut pozele de mai sus ... 'mie foame! :85

Intreb si eu ca sa ma lamuresc: pastrama de oaie mai are gustul/mirosul de oaie? 

Acum 54 minute, doru3160 a spus:

Vad ca deja ai coada la clienti...sau blanoasele vaneaza doar caldura :rade:

Da dom'le fix asa cum si noi vanam doar mirosu' de carne afumata nu bagam si in gura! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări