Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Vrabioara de vita.

Ulei de masline, piper boabe, rozmarin, 3 boabe de coriandru, cativa catei de usturoi. Am tinut tigaia pe marginea plitei, unde-i doar cald, asa, vreo jumatate de ora,  sa se infuzeze uleiul.

Carnea am copt-o la foc mare, am scos ochiurile plitei.  3 minute pe o parte, doua pe cealalta parte, apoi 10 minute la odihna in cuptorul plitei.

Am copt si cateva felii de dovlecel si cateva felii de ceapa,  asa, sa adorm vigilenta sotiei.

 

20230213-212123.jpg

 

La masa carnea am adus-o pe platou de fonta, bine infierbantat, inca sfaraia cand mi-am servit soata:

 

20230213-215114.jpg

 

 

 

Altadata:

Sub tava aia cu gauri este o tava de inox, acolo erau cartofii la copt. Totul gatit in cuptorul plitei cu lemne.

am avut salata de varza murata in care am tocat si o ceapa rosie...

 

20230213-224010.jpg

Link spre comentariu

 Moşii de piftii în Oltenia.Se citesc în gând morţii şi se dă masa de pomană.

 Piftiile se fac cu ciolan de porc.Soacra făcea înainte,când avea porc,piftii numai din ciolan afumat...

 Noi servim cu suc de lămãie şi hrean în oţet.Unii servesc şi cu muştar.Chestie de gusturi...Mo-ii-de-piftii-n-Oltenia.jpg

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări