Ovidanie Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 (editat) Pastrav cu legume. Gatit lent, la plita cu lemne. Ghiciti ce este chestia aia galbena din mijlocul oalei. Asa arata mancarea negatita: Edit: Vorbeam de oala din dreapta, ciupercile sunt alt preparat. Editat Februarie 12, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
okean Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 (editat) unt... Editat Februarie 12, 2023 de okean Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Dacă e de măsline și e ținut la rece.. poate.... Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Chiar acum, maresaldeflota a spus: Dacă e de măsline și e ținut la rece.. poate.... pai da, asta e Link spre comentariu
okean Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Untul adevarat e galben... Link spre comentariu
merck Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Acum 4 ore, maresaldeflota a spus: miere? DA! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Este ulei de masline, tocmai ce am desfacut un bidon...a stat in magazie, acolo e frig ca afară. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 14, 2023 Partajează Postat Februarie 14, 2023 Vrabioara de vita. Ulei de masline, piper boabe, rozmarin, 3 boabe de coriandru, cativa catei de usturoi. Am tinut tigaia pe marginea plitei, unde-i doar cald, asa, vreo jumatate de ora, sa se infuzeze uleiul. Carnea am copt-o la foc mare, am scos ochiurile plitei. 3 minute pe o parte, doua pe cealalta parte, apoi 10 minute la odihna in cuptorul plitei. Am copt si cateva felii de dovlecel si cateva felii de ceapa, asa, sa adorm vigilenta sotiei. La masa carnea am adus-o pe platou de fonta, bine infierbantat, inca sfaraia cand mi-am servit soata: Altadata: Sub tava aia cu gauri este o tava de inox, acolo erau cartofii la copt. Totul gatit in cuptorul plitei cu lemne. am avut salata de varza murata in care am tocat si o ceapa rosie... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Ulei de masline cu rozmarin si celalalt cu ardel iute. Mai am ulei aromatizat cu usturoi. Cu asa ceva scutiti o gramada de treaba, face viata (culinara) mult mai usoara. Daca exista interes, spun cum se prepara. Link spre comentariu
cipcirip Postat Februarie 18, 2023 Partajează Postat Februarie 18, 2023 Apăi, domnule dragă, spune; și vedem noi ... Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 18, 2023 Partajează Postat Februarie 18, 2023 (editat) Moşii de piftii în Oltenia.Se citesc în gând morţii şi se dă masa de pomană. Piftiile se fac cu ciolan de porc.Soacra făcea înainte,când avea porc,piftii numai din ciolan afumat... Noi servim cu suc de lămãie şi hrean în oţet.Unii servesc şi cu muştar.Chestie de gusturi... Editat Februarie 18, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 Stie cineva ce zice codul bunelor maniere despre foile de dafin lasate debucatar in mancare? Eu, ca bucatar, cat de tare gresesc cand las foile de dafin sa ajunga in farfuria musafirului? Sau poate nu gresesc? E reglementat pe undeva? Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 Eu nu o consider o greșeală nici ca bucătar, nici ca mușteriu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum