merck Postat Iunie 30, 2022 Partajează Postat Iunie 30, 2022 Ooo da voi sunteti boieri! Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 30, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2022 Acum 2 ore, Rammstein a spus: Are dar nu a ieșit pe film. Când vii în România, dacă îți plac creveții, îți fac, te iau la mine să vezi ce bunătate fac, îți fac cu creveți proaspeți jumbo, lui Coios I-am făcut cu congelati. Accept orice critică dar sunt sigur că mai bagi o porție. La bucătărie mă pricep mai bine ca la lampi, bine.... la lampi nu mă pricep deloc asa că nu știu ce va ieși în tigaie Mosule, thai facem in casa, si cata mancare exotica pot manca la restaurantele din urbe, greu de crezut ca ma mai surpinde ceva (exclud viermii prajiti, lacustele si soparlele), insa apreciez invitatia. Generos ca de obicei. De frica sa nu-mi gatesti niscai lampi din greseala, as refuza in avans . Nu am preferinte la creveti, doar sa nu fie cu sos rosu si paste. Maximul acceptabil cu paste este cu sos alb. Altfel, cu legume coapte/fripte si un sos picant. Cum sotia face mancarea asiatica in casa (exclus sushi), nu imi incordez muschii la prezentari pe acest topic. Nu sunt asa mari supermarketurile asiatice la mine in urbe, dar in locatii precum Toronto sau Vancouver, te pierzi in imensitatea si abundenta produselor. Cred ca-ti trebuie o viata intreaga sa inveti sa gatesti ce se gaseste la cumparare. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 17, 2022 Partajează Postat Iulie 17, 2022 A folosit cineva pacul de condimente "chicken 65 masala"?Am primit unul cadou şi am gustat puţin din praf,e "turbo"!La 10 minute după testare tot aveam în gură iuţeală.Poate se mai astâmpără la prăjit aripioarele deşi n-aş crede...Beleaua e că în clan nu se consumă nimic picant,pe diverse motive. O fac cadou la altcineva.Persoana respectivă mănâncă atât de iute de nu te poţi atinge de ce găteşte "hot"!Şi mujdeiul îl mănâncă în cantităţi "industriale"... Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 10, 2022 Partajează Postat Septembrie 10, 2022 Va salut, A venit toamna, incep sa se coaca merele, ceea ce ofera oportunitatea unei placinte cu mere. Iata lucrarea vedere si sectiune. Am pus zahar mai putin, ca sa iasa mai acrisoara. Mai precis, la 930g de mere curatate si taiate cuburi am presarat 120g de zahar. Izotop extrem de instabil. Timp de injumatatire: cam 30 minute de la extragerea din cuptor. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Cum ati prepara carnea de mai jos tinand cont de pret? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 E post, nu gătim Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 (editat) Sare, piper, tigaie încinsă, usturoi, sear, 35 minute la cuptor cu cimbru verde deasupra (200ºC), cartofi copți cu mărar și niște smîntînă. Editat Noiembrie 19, 2022 de ratza Am uitat temperatura. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 Pastrav cu smantana. Reteta de la poalele Raraului, putin cunoscuta in restul tarii. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 Am mâncat aşa ceva la Păstrăvăria Albota,în Făgăraş.Sosul de smântână îi denumeau "sos de pătrunjel"! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 Da, e mai bine sa fie prezentat ca sos de patrunjel, sunt sanse sa comande asa ceva si doamnele care numara caloriile si sunt vesnic la cura de slabire. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 Acum 5 ore, Ovidanie a spus: Pastrav cu smantana. Porcariile nu sunt gata? Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 (editat) Se ascut cutitele... sau poezia : " Cetatene de la bloc Taie pwula in loc de porc " Editat Decembrie 17, 2022 de okean Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 A picat de mult poezia asta. Acum taie paula si cei de la casa, daca nu sunt gospodari. Ovidanie are o afumatoare care il situeaza in alta liga decat amatorii care afuma la butoi. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 19, 2022 Partajează Postat Decembrie 19, 2022 Anul asta am lasa-o mai moale cu porcu'. Sotia bazaie ca ar trebui sa tinem cont de CNP si sa regandim dieta. Totusi, cam la 3 maximum 4 saptamani am tot afumat diverse, ba niste carnati, ba ceva peste. Vineri, pe data de 16, am afumat 18 buc rasol de porc, rasolul mic, de la picioarele din fata, plus cateva bucati de piept de porc. Am facut pachete, cu doua buc rasol, 1 buc piept, un borcan miere, un borcan gem de prune, un pet cu 2 litri vin productie proprie, cascaval, mere, gutui, nuci si le-am daruit celor care au fost prietenosi cu mine in decursul anului. La randul meu, peste an, am primit diferite cadouri, acum a venit vremea ca la randul meu, sa daruiesc. Asadar porcul pe care l-am arvunit asta primavara a ajuns (la insistentele lui) la o cunostinta de-a mea, momentan individul este putin suparat pe mine fiindca am refuzat sa-l ajut cu prepararea porcului. Omu' sta la apartament si dorea sa vina la mine la tara, sa faca toata treaba de macelarie la mine in bucatarie, apoi tot la mine, sa afume produsele. I-am zis ca pot sa-i prepar eu slanina si sa-i afum tot ce vrea, dar atat, nu am chef sa fac curat in urma lui. Nu cumpar porc intreg dar voi "cumpara" cateva bucati, deja am vorbit cu o matusa de-a mea, voi primi o bucata zdravana de piept de porc, pentru friptura si de vreo 10 kg de carne, totusi o sa fac cateva kg carnati. Eu in contrapartida trebuie sa ma fac taximetrist, am de facut doua drumuri de la aeroportul Salcea pana la Mihaileni-Botosani, in total vreo 350Km. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum