BRANCA Postat Aprilie 1, 2022 Partajează Postat Aprilie 1, 2022 Ovidanie.Chişca ta e "rudă" cu caltaboşul.Foarte interesant că nu se fierbe!Mereu m-am întrebat la "maţele calde olteneşti" de ce trebuie fierte şi înţepate dacă compoziţia e gătită anterior!Dacă se foloseşte varianta cu adaus orez negătit şi gătirea compoziţiei în maţ,e altceva...N-am găsit însă niciodată reţetă de maţ cald nefiert! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2022 Partajează Postat Aprilie 1, 2022 Branza de capra cu pere si capsuni. Peste cu piure (de cartofi banuiesc). N-am experimentat pana acum. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 1, 2022 Partajează Postat Aprilie 1, 2022 Mergeau niste codite de patrunjel tocate marunt la mujdei. Pestele este corect prajit. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 1, 2022 Partajează Postat Aprilie 1, 2022 Ultimele murături. Mai bune ca anul trecut nu țin minte sa fi reusit vreodată. Asta e cea mai ramas, aveam si castraveți, aveam si gogonele.. Rferitor la murături, o sa va povestesc ce experientă am avut in Republica Moldova. Gatite in cuptorul plitei cu lemne, inclusiv cartofii noi. Ceva de mare clasă: Black Angus maturat. Platoul este din fontă, măsoară 26cm diametru, bine infierbantat, asa am adus carnea la masă. Atat de fragedă, parcă era carne de pui. Diferența clara dintre vaca autohtonă si rasele de carne. Un amic are frigider special pt. maturat carnea, eu plateac jumătate din factura electrică, folosim la comun. Am tot pus diverse bucăti de vită, diverse rase, ce am reusit sa procur. Cumpăr numai de la crescatori cunoscuti dar vă spun ca nu se compară rasele de carne cu vaca de lapte. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 1, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2022 Ce legume sunt alea murate de la ora 12 in farfurie? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 1, 2022 Partajează Postat Aprilie 1, 2022 (editat) Acum 3 ore, BRANCA a spus: N-am găsit însă niciodată reţetă de maţ cald nefiert! Apa fierbinte turnata peste chișcă asta face, le fierbe puțin. Cine doreste poate sa le fiarbă cateva minute, asa, ușor, la foc mic...oricum riscă sa crape. Acum 29 minute, Mircea a spus: Ce legume sunt alea murate de la ora 12 in farfurie? Țelină. In butoi am pus multă țelină taiată felii. Am pus si o sfeclă roșie, de acolo are culoarea. Friptură din carnea porcului taiat de craciun: Asa arara inainte sa o dau la cuptor unde a stat vreo 6 ore: Editat Aprilie 1, 2022 de Ovidanie Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 1, 2022 Partajează Postat Aprilie 1, 2022 (editat) Ovidanie. Poza asta nu-i sănătoasă la cei bolnavi de inimă! În reţeta de chişcă mi se pare foarte mult 2kg orez!E corectă cantitatea?? Editat Aprilie 1, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 27, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2022 (editat) Azi, un poké romanesc. Se vede din poze: morcov taiat in spirale, ridichii, castraveti, avocado, jalapeno (pacat ca nu am taiat mai mult, ca de-abia incepuse sa piste la limba), boabe de soia (edamame), orez si peste crud (calitate sushi). Alimentul de baza e orezul, insa cum sotia pregatise niste bulgur, am inlocuit orezul. Regret un pic alegerea, din considerente estetice ale farfuriei si modului de a manca cu betisoarele - urat si greu. Orezul sta mai lipit si se mananca mai usor. Deci, se pune orezul/bulgurul in mijloc (un pic strivit intr-un bol mic ca sa ia forma. Se stropeste cu niscai sos de soia (preferabil cu continut redus de sare). Se pun ingredientele prin imprejur. Se adauga pestele - aici somon salbatic afumat. Textura este mai consistenta si densa decat la somonul de cultura. In prealabil, se pune la marinat in frigider 30-60 minute inainte de a-l arunca in farfurie. Pestele e tratat cu un bot de maioneza (da putina), 2-3 stropi de sos de soia, un pic mai mult de ulei de sesam, un varf de lingurita de otet de orez. La sfarsit, se aplica niste sos similar cu cel de mai sus, dar se renunta la uleiul de sesam, se poate adauga un pic de ketchup - pentru culoare, sa devina usor portocaliu si sa se indulceasca un pic. LE: Voiam sa mai adaug si niste patrunjel, dar l-am uitat pe masa, l-am vazut dupa ce am infulecat toata farfuria. Pofta mare! Editat Aprilie 27, 2022 de Mircea Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Parcă am mai întrebat odată,aţi găsit în comerţ "păstrăv de fag",adică Pleurotus,de calitate?Toate încercările mele,din diverse surse,au fost proaste.Cumperi bureţii,îi găteşti şi zici că sunt cauciucaţi! Personal zic că n-au nicio legătură cu păstrăvul de fag cules din pădure...O fi de la soi,o fi de la metoda de cultivare,nu ştiu... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 (editat) In primul rand cel din magazin nu creste pe fag. Sunt cultivati in niste saci in care se baga un compost pe baza de paie, coceni, rumegus, etc. Editat Aprilie 28, 2022 de daniels Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Am dat la portofel si am prins niste caras la un kg bucata. O fi bun? Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 29, 2022 Partajează Postat Aprilie 29, 2022 Mircea.E relativ bun,dar trebuie crestat cam din 5 în 5 mm,pentru tăierea oaselor.Şi gătit cu sos de roşii cam 2 ore la cuptor...Se moaie şi oasele... Personal prefer cărăşeii mici prăjiţi în untură.Se fac crocanţi şi-s al naibii de dulci! Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 30, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2022 De sos nu ai avut bani? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 30, 2022 Administratori Partajează Postat Iunie 30, 2022 Acum 19 minute, Rammstein a spus: grasa mea care are 1,62m și 42kg Aia e grasa ? A mea are 1,42m si 62kg Link spre comentariu
merck Postat Iunie 30, 2022 Partajează Postat Iunie 30, 2022 Acum 20 minute, Rammstein a spus: îți fac cu creveți proaspeți jumbo Ce inseamna pentru tine proaspeti? (ca doar nu te duci in Constanta in port si astepti nava sa aduca creveti ca ... nu avem asa ceva). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum