Усилитель Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 1 oră în urmă, merck a spus: Am facut in bold A fost o emisiune pe History, unde ziceau ca omul primitiv era canibal, nu lasau sa se iroseasca resursa vitala de carne. Acolo ziceau ca creierul era cel mai cautat pentru ca avea acest efect. Vinul rosu combate catva din colesterol... si este si digestiv.... De altfel 50 grame de Goji mancate zilnic 1 saptamana cu 2-3 linguri de miere face minuni..... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Acum 9 ore, BRANCA a spus: Ovidanie.În afară că e preparat în RO,nu e nicio invenţie românească... In foto am prezentat o chișcă moldovenească, sigur e autentică, am facut-o eu, acasă. Iar chestia aia galbenă e mămăligă, a nu se confunda cu polenta! Pană si vinul din carafă e stresinica din strugurii din bătătură, dupa o rețetă geto-dacică. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 24, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Care e diferenta intre mamaliga si polenta? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Astazi nu-i nici o diferenta. La inceput polenta era facuta din alte cereale. Italienii au inventat polenta (mamaliga). Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 In timpul fierberii in poleta se pune asa, spre sfarsit o bucatica de unt cat o nuca. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 24, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Cate bordeie, atatea... retete. Unt puneam si eu in mamaliga fara sa-mi fii zis cineva, e dupa experienta si dorinta de a experimenta. Acum pun doar o lingura de ulei in apa de la bun inceput, mai reducem grasimile in mancare. Reteta mea de mamaliga este 2 parti apa si 1 parte lapte. Laptele il pun dupa ce am uniformizat malaiul in apa, nu fierb de la bun inceput ca sa nu se umfle. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Ovidanie. Chişca moldovenească cu ce reţetă?Că unii zic că e o variantă de caltaboş. Vroiam să spun că maţele s-au umplut din cele mai vechi timpuri,peste tot în lume.Fiecare a folosit ce a avut la îndemãnă...Greu de stabilit cine au fost "inventatorii". Revenind la chişcă,se face numai cu carne macră sau se pun şi organe? Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 Ca tot pretind ca sunt in tema,mamaliga e polenta,dar la italieni.Ca prin zona Moldovei e o puternica influenta de la italieni(in traducere multi din zona muncesc la italieni)asta e alta treaba... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 25, 2022 Partajează Postat Ianuarie 25, 2022 (editat) Chisca: 2kg slanina tare 2kg carne macra 0,5kg soric 0,7kg ficat 4 limbi porc. Ceapa Sare Piper Cimbru * Slanina neaparat sa fie tare, de pe spinarea porcului. taiata fasiii se fierbe impreuna cu carnea * Carnea daca e de cumparat pulpa sau spata, daca e din porcul propriu merg perfect bucatile din fasonari. Carnurile, soricul si slanina se fierb 10 minute apoi se arunca prima apa, se spala carnurile si se pun din nou la fiert. Aveti grija sa aveti apa fierbinte. In acest fel nu mai trebuie sa strangeti spuma. La fiert puneti o foaie mare de dafin, piper neaparat boabe si sare. Le veti fierbe bine, sa fie gatite complet. * Limba se fierbe separat deoarece zeama in care fierb iese mai inchisa la culoare. Limba se opareste bine, vreo 5 minute apoi se curata de pielita. Limbile le veti scoate din oala cate una, pe masura ce le curatati. Daca apuca sa se raceasca se curata mai greu. Foarte important, dupa curatare limbile se despica apoi se pun la fiert o ora si jumatate, la foc mediu-mic, drept condiment cateva boabe de piper si putina sare. Limbile trebuie despicate deoarece au in mijloc o carne moale care nu se intareste daca sunt fierte intregi. Zeama in care au fiert limbile se arunca. Am vazut persoane care foloseau razatoarea pentru a curata limbile. Eu folosesc lama cutitului. * Ficatul puteti sa-l fierbeti separat sau in zeama de la carne, cum doriti. Eu prefer sa-l tai felii si sa-l fierb separat, la foc mic, vreo 30 minute. * Ceapa, cam sase bucati medii-mari, se taie marunt apoi se caleste bine,la foc mic. Trebuie sa fie moale, nicidecum crocanta. Nu o rumeniti, trebuie sa ramana alba la culoare. Puteti pune cate putina supa de la carne, sa fie asa, intre prajire si fierbere. * Se dau toate pe masina de tocat carne, ceapa se macina in acelasi timp cu carnea, intercalat. Veti avea impresia ca tocatura este foarte grasa, dar nu va faceti griji, asa si trebuie sa arate. * Doua kg de orez se fierb in 6-7 litri din zeama in care au fiert carnurile. Fierbeti la foc mic. Trebuie sa rezulte un pilaf inchegat, nu trebuie sa fie rar. Gustati de sare. * Cand amestecati carnurile cu orezul, acesta din urma trebuie sa fie caldut, daca e rece nu se amesteca bine, daca este fierbine se topeste grasimea din amestecul de carne * Dupa ce umpleti intestinele puneti chisca intr-o tava si turnati peste restul de supa de la carne, vedeti sa fie fierbinte bine, sau apa fierbinte, putin sarata. Trebuie sa opariti intestinul, veti vedea cum se strange ca un varnis termotractil. Chisca nu se fierbe si nici nu se inteapa, nici macar cu acul. *Cimbrul sa-l cerneti prin sita. Nu este obligatoriu sa umpleti in mat, puteti face din compozitia de chisca niste piftele pe care le prajiti usor, fara ulei, au grasimea proprie. Editat Ianuarie 25, 2022 de Ovidanie Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 "Trăi-ți-ar familia" Mircea Bună ideea cu 10 minute la 320°C. Eu am mai și improvizat. La 9 minute, am dat drumu' la ventilator, apoi dat drumul la maxim sus la cuptor, ridicând pizza mai sus, apoi dupa două minute am dat mai încet, asta ca să nu se ardă, am întors-o. Apropo am pus și jos o tavă. La aluat, am folosit și ceva mălai. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Ideea de baza e sa o coci repede. Daca o tii mult si la temperatura joasa, se usuca si intareste. Pofta mare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2022 Partajează Postat Ianuarie 28, 2022 Mersi, am halit-o deja. Nici legumele nu se usucă. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 13, 2022 Partajează Postat Februarie 13, 2022 S-a aprobat greierele ca ingredient. Daca va mai streseaza il aruncati in oala. https://ec.europa.eu/food/safety/novel-food/authorisations/approval-insect-novel-food_en Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2022 Partajează Postat Februarie 13, 2022 15 minutes ago, daniels said: Daca va mai streseaza il aruncati in oala. Doar masculii cantă. Asa că or să fie mancăruri bazate pe sulă de greier. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 1, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2022 Ca tot e criza de ulei, va propun o salata. Deschideti larg ochii, si mai ales nu refuzati inainte sa gustati. Continut: - spanac, ii zice baby, ca sunt frunzele mici - capsuni (4 - 5 bucati taiate pe sfert) - pere (o bucata) - fructe de merisor stafidite (adica cranberries uscate) - nuci cajun usor sarate - branza de capra (se poate pune si de oaie, dar sa nu fie prea sarata si aromata, sa nu acopere gustul celorlalte componente) - sos de soia - un stop sau doua de miere (se freaca cu sosul soia inainte sa-l arunci peste salata). Speli spanacul si-l arunci in bol. Amesteci sosul soia cu mierea si amesteci in bolul de spanac. Tai capsunile + para in bucati rezonabile. Le presari peste spanac. La fel cu nucile si cranberries, si rupi la mana bucatele de branza. PS: daca pui sosul la starsit, se pateaza toate de la negreala de sos soia, arata mai rau. Gustul ramane insa tot bun. Noi am mancat-o cu un somon la cuptor si piureu, dar merge si fara alte acompaniamente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum