Vizitator Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 (editat) Sau puse cu tot cu os , doua-trei, pe o farfurie cu ceva paine prajita si verdeata pentru decor. Editat Ianuarie 14, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 N-am mai mancat de vreo 20 de ani,dar as puna si niste ceapa peste,taiata fin...parca osul se batea de taler,sa iasa maduva... Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Cateva oase din alea erau bune intr-o ciorba de burta. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 (editat) Acum 4 ore, Ovidanie a spus: Incercati sa ghiciti ce mananca Ovidanie in week-end. Daca imi dai adresa ta, mai mananci ... un cacat! Merg la pariu ca in 15 minute iti termin cele doua tavi (par a fi maxim 25cm x 35cm)! Acum 1 minut, daniels a spus: Cateva oase din alea erau bune intr-o ciorba de burta. mie nu-mi place ciorba de burta! Daca prind oasele alea ... tie iti dau o ciorba de burta . Editat Ianuarie 14, 2022 de merck Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Acum 3 minute, merck a spus: ciorba de burta! Ciudatule Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 (editat) Acum 2 ore, Ujio a spus: Oase de vita fiarte, Fierte? Sare, piper, bagate în cuptor cât îl lasă pofta, scoase și mâncate cu grijă să nu se ardă prea tare la limbă. LE Am uitat de usturoi... Editat Ianuarie 14, 2022 de Liviu M Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Oasele taiate asa cum se vad in foto, bine curatate de carne (sa nu se arda), se pun in tava si se coc pana se gateste maduva. Painea trebuie sa fie prajita, frecata cu in catel de usturoi. Maduva se scobeste din osul fierbinte si se unge pe paine. Oasele golite de maduva le pun inapoi in tava si le coc pana devin maro intens, dureaza cateva ore bune. Apoi le sparg cu ciocanul sa ocupe mai putin loc in oala, vreau sa le fierb intr-o cantitate mica de apa, vor fierbe minimum 7 ore...preferabil 10. Fierte la foc mic-mic, un bulbuc ici-colo. Se numeste foc de extractie. In ultimele 4 ore de fiert se pun si ceva legume, telina , praz, morcov, rosi si ceva mirodenii. Zeama se strecoara prin tifon pus in doua si se scade la foc mic pana ramane un sos gros, adevaratul sos brun. De asta vreau sa fierb oasele in lichid putin, castig timp la ingrosat sosul. Asa se face, nu cum triseaza unii care fierb tacamuri de pui cu legume semi-carbonizate in cuptor si ingroasa sosul cu faina. In foto vedeti 8,9 Kg oase, suficiente sa umplu pentru copt o tava mare si ce ramane voi pune la fiert cu legume, obtin un fond de vita fabulos pentru alte mancaruri. Pastrez in congelator in caserole de 0,5L. Asa ceva fac o data-maximum de doua ori pe an, in rest gatesc maduvioarele in alt fel, o sa va povestesc altadata. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 15, 2022 Partajează Postat Ianuarie 15, 2022 Cu ce tai oasele? Zici ca facute pe CNC ! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 15, 2022 Partajează Postat Ianuarie 15, 2022 Cu fierăstrăul de metal.Sau bomfaier... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 15, 2022 Partajează Postat Ianuarie 15, 2022 Din poza par taiate la fierastrau cu panza circulara, special pt transare. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 15, 2022 Partajează Postat Ianuarie 15, 2022 Acum 21 ore, Ovidanie a spus: Oasele taiate asa cum se vad in foto, bine curatate de carne (sa nu se arda), se pun in tava si se coc pana se gateste maduva. Painea trebuie sa fie prajita, frecata cu in catel de usturoi. Maduva se scobeste din osul fierbinte si se unge pe paine. Oasele golite de maduva le pun inapoi in tava si le coc pana devin maro intens, dureaza cateva ore bune. Apoi le sparg cu ciocanul sa ocupe mai putin loc in oala, vreau sa le fierb intr-o cantitate mica de apa, vor fierbe minimum 7 ore...preferabil 10. Fierte la foc mic-mic, un bulbuc ici-colo. Se numeste foc de extractie. In ultimele 4 ore de fiert se pun si ceva legume, telina , praz, morcov, rosi si ceva mirodenii. Zeama se strecoara prin tifon pus in doua si se scade la foc mic pana ramane un sos gros, adevaratul sos brun. De asta vreau sa fierb oasele in lichid putin, castig timp la ingrosat sosul. Asa se face, nu cum triseaza unii care fierb tacamuri de pui cu legume semi-carbonizate in cuptor si ingroasa sosul cu faina. In foto vedeti 8,9 Kg oase, suficiente sa umplu pentru copt o tava mare si ce ramane voi pune la fiert cu legume, obtin un fond de vita fabulos pentru alte mancaruri. Pastrez in congelator in caserole de 0,5L. Asa ceva fac o data-maximum de doua ori pe an, in rest gatesc maduvioarele in alt fel, o sa va povestesc altadata. Multumesc mult pentru reteta. Mie nu-mi iesea fondul brun de vita fiindca bagam oasele la cuptor pana arameam oasele dupa care fierbeam putin. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 (editat) Reteta originala: Asa arata dupa ce au stat 8 zile in saramura. Apoi am condimentat-o: Am schimbat lumina, poate se vede mai bine Scoase din afumatoare unde au stat la copt. Acum doua luni am facut un experiment, am invelit carnurile, unele in hartie, altele in staniol, am vrut sa le protejez sa nu ia mult fum. Cu jumatate de ora inaintet de final dau jos staniolul. Mi-a reusit experimentul, procedura chiar da rezultate. Poza facuta ieri, am aplicat aceeasi tehnologie: Cu asa ceva afum: Am avut si alte preparate la afumat: Cand am fasonat limba de porc mi-au ramas bucati de carne si le-am fiert cu o copita de porc. Mi-au iesit 6 portii de piftie: Editat Ianuarie 23, 2022 de Ovidanie Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Pisica aia pare foarte atenta la ce se întâmplă acolo... parca ar fi 007 în misiune Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Mancare si altfel: orez, fasole verde perpelita in tigaie (inca crocanta), ciuperci felii la cuptor, tofu (la cuptor, cu ulei si mirodenii) si un sos pentru tofu (un sos dulce-acrisor este numai bun cat sa taie gustul ala sterp de tofu) : Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 24, 2022 Partajează Postat Ianuarie 24, 2022 Garantez ca ce se vede in foto de mai jos este foarte romanesc!!! Ca salata am avut muraturi, castraveti +gogonele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum