Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Acum 4 ore, Ovidanie a spus:

Incercati sa ghiciti ce mananca Ovidanie in week-end.

Daca imi dai adresa ta, mai mananci ... un cacat! :85

Merg la pariu ca in 15 minute iti termin cele doua tavi (par a fi maxim 25cm x 35cm)! :limb:

Acum 1 minut, daniels a spus:

Cateva oase din alea erau bune intr-o ciorba de burta.

:bataiemie nu-mi place ciorba de burta! Daca prind oasele alea ... tie iti dau o ciorba de burta :57.

Editat de merck
Link spre comentariu

Oasele taiate asa cum se vad in foto, bine curatate de carne (sa nu se arda), se pun in tava si se coc pana se gateste maduva. Painea trebuie sa fie prajita, frecata cu in catel de usturoi. Maduva se scobeste din osul fierbinte si se unge pe paine.

 

 

Oasele golite de maduva le pun inapoi in tava si le coc pana devin maro intens, dureaza cateva ore bune. Apoi le sparg cu ciocanul sa ocupe mai putin loc in oala,  vreau sa le fierb intr-o cantitate mica de apa,  vor fierbe minimum 7 ore...preferabil 10. Fierte la foc mic-mic, un bulbuc ici-colo. Se numeste foc de extractie. In ultimele 4 ore de fiert se pun si ceva legume, telina , praz, morcov, rosi si ceva mirodenii. Zeama se strecoara prin tifon pus in doua si se scade la foc mic pana ramane un sos gros, adevaratul sos brun. De asta vreau sa fierb oasele in lichid putin, castig timp la ingrosat sosul. Asa se face, nu cum triseaza unii care fierb tacamuri de pui cu legume semi-carbonizate in cuptor si ingroasa sosul cu faina.

 

In foto vedeti 8,9 Kg oase, suficiente sa umplu pentru copt o tava mare si ce ramane voi pune la fiert cu legume, obtin un fond de vita fabulos pentru alte mancaruri. Pastrez in congelator in caserole de 0,5L.

Asa ceva fac o data-maximum de doua ori pe an, in rest gatesc maduvioarele in alt fel, o sa va povestesc altadata.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Ovidanie a spus:

Oasele taiate asa cum se vad in foto, bine curatate de carne (sa nu se arda), se pun in tava si se coc pana se gateste maduva. Painea trebuie sa fie prajita, frecata cu in catel de usturoi. Maduva se scobeste din osul fierbinte si se unge pe paine.

 

 

Oasele golite de maduva le pun inapoi in tava si le coc pana devin maro intens, dureaza cateva ore bune. Apoi le sparg cu ciocanul sa ocupe mai putin loc in oala,  vreau sa le fierb intr-o cantitate mica de apa,  vor fierbe minimum 7 ore...preferabil 10. Fierte la foc mic-mic, un bulbuc ici-colo. Se numeste foc de extractie. In ultimele 4 ore de fiert se pun si ceva legume, telina , praz, morcov, rosi si ceva mirodenii. Zeama se strecoara prin tifon pus in doua si se scade la foc mic pana ramane un sos gros, adevaratul sos brun. De asta vreau sa fierb oasele in lichid putin, castig timp la ingrosat sosul. Asa se face, nu cum triseaza unii care fierb tacamuri de pui cu legume semi-carbonizate in cuptor si ingroasa sosul cu faina.

 

In foto vedeti 8,9 Kg oase, suficiente sa umplu pentru copt o tava mare si ce ramane voi pune la fiert cu legume, obtin un fond de vita fabulos pentru alte mancaruri. Pastrez in congelator in caserole de 0,5L.

Asa ceva fac o data-maximum de doua ori pe an, in rest gatesc maduvioarele in alt fel, o sa va povestesc altadata.

Multumesc mult pentru reteta.

Mie nu-mi iesea fondul brun de vita fiindca bagam oasele la cuptor pana arameam oasele dupa care fierbeam putin.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

 

 

 

Reteta originala:

 

y4mfNFybNmeOPh_35Kib2dsBrsNkmHD_6wTQKDGe

 

 

y4mVhBQP3FPbr1Ic48Ba4O_RwY8PaAaljH5QLBHZ

 

Asa arata dupa ce au stat 8 zile in saramura. Apoi am condimentat-o:

y4mVnYc0Z7IUOaazjx9kgfSrhWvx0FPEohKSxzRK

 

 

Am schimbat lumina, poate se vede mai bine

y4mnLUWwaDI-AFK2TWwLa25lfmpryfRv0YzHzHYV

 

Scoase din afumatoare unde au stat la copt.

y4m6SS0HAACaT0tMUiBskK7u-oFo8UEnNEeJmcvs

 

 

Acum doua luni am facut un experiment, am invelit carnurile, unele in hartie, altele in staniol, am vrut sa le protejez sa nu ia mult fum. Cu jumatate de ora inaintet de final dau jos staniolul. Mi-a reusit experimentul, procedura chiar da rezultate.

 

Poza facuta ieri, am aplicat aceeasi tehnologie:

 

y4mTxk2wDy0QWgvmDrhUejniMloYALSDevR4JFeG

 

 

 

Cu asa ceva afum:

 

y4mR65GsCIscH98SfQTIl7-Yqe0wI2PnX27M2piK

 

 

Am avut si alte preparate la afumat:

y4mXzM3mx0TQw3fw01p5Ps9bmg9w18HtQbgxzO0D

 

 

 

y4mkYEdy0Zz8iimbvVQBvlfjFvkWVMXc28oN6apQ

 

 

 

 

y4mJ4ai7D4NuMuYRymWODVbgsBRxo89jkf4JIYda

 

 

 

Cand am fasonat limba de porc mi-au ramas bucati de carne si le-am fiert cu o copita de porc.

Mi-au iesit 6 portii de piftie:

 

y4mJBavf1_c8XhMG6wB4MJzdKit_IihM8Kg68wTs

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări