Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Un gratar cu ce trebuie o data la saptamina,e binevenit,la noi..Aia de la bloc ce sa mai zica,ca fac pe electric,cica e mai sanatos....Statistic vorbind,am parinti trecuti de 80,bunici morti la 96,deci cu moderatie se traieste ok.

Link spre comentariu

Cumpără așa ceva,

https://ro.itazone.com/afumatoare-din-tabla-zincata-cu-geam-3800920181073

montează un tub de evacuare hotă și fac și ei gratare, mai greu cu aprinderea cărbunilor :rade:pentru vecini, de mirosul cărnii fripte ce să mai zic, eu am pe balcon acolo frig și afum, la început mi-a fost un pic frică de... Pompieri :) da mai dau târcoale și arăt că sunt pe acolo. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am luat un gratar mic weber cind aveam ceva prin buzunare,de curiozitate.Carbuni nu am putut lua,ca in vara nu erau pe stoc nicaieri.Am folosit doar lemne la gratar.Merita carbunii weber cit costa?

Link spre comentariu

Fara mistocareala, o spun sincer: Gratar in balcon, nu am vazut. Si nici afumatoare. 

DAR am vazut gratar facut pe acoperisul unui bloc cu 4 etaje, de fapt era o chermeza in toata regula, erau vreo 20 persoane care beau si dansau. Pareau destul de chercheliti, ma mir ca nu a cazut nimeni de pe bloc. 

Referitor la video-ul cu ţestul: Aluatul se poate pune pe foi de varza. Nu am ţest dar inca mai coc in cuptoare de caramida. Pe lopata pentru brutarie se pune frunza de varza si peste se aseaza aluatul. In timpul coacerii frunza se usuca.

Felicitari pentru boia.   La anu' o sa fac si eu.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
La 11.01.2022 la 17:36, maresaldeflota a spus:

De ce tocmai la anu'?

Îți trebuie un deshidratator și niste ardei, restul... timp. 

Să fiu sincer, nici eu nu am văzut decât la mine :)

Nu-i vorba de bani ci de calitatea marfii. La anu' cand e vremea lor, voi gasi marfa crescuta in gradini, este o luna de cand  am vorbit cu vecinii mei sa puna si pentru mine  cateva fire...i-am rugat sa-mi vanda fiecare cate 10 kg ardei kapia. Eu nu fac agricultura, prefer sa platesc. Pun doua-trei fire de ceapa, marar, patrunjel  si citiva dovlecei. Si niste rosii cataratoare, cresc direct pe gard. Am consatean care de cativa ani imi furnizeaza ceapa, anul trecut a carat o roaba plina cale de vreo 2 km si a basculat si imprastiat ceapa la mine pe terasa.  Ceapa era verde, trebuia sa se usuce.  Zicea ca nu i-am lasat la indemana cosarci sau macar o prelata si nu avea cum sa-mi lase roaba, ca avea tot atunci nevoie. M-a pus nevasta-mea sa matur si sa spal terasa. Am zis atunci ca-mi bag p..la in afacera cu ceapa, dar mi-a trecut...inca mananc din acea ceapa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări