daniels Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Acum 4 ore, maresaldeflota a spus: crăci de vie Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Apropo de pâine, am mâncat odată jumătate cu vin îndulcit cu zar (asta dacă tot vorbim de regionalisme). Tot bună variantă era, și e să intingi în untură apoi să iei și câte o jumară. Când îi vezi pe sclifosiții din ziua de azi.... Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Da' puricei ai mancat? Hai sa te vad. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Ba, da cum să nu... hai că mi se face foame termină. Îmi aduci aminte de o întâmplare, aveam pata pe o clasă, nu taceau și nu erau atenți, așa că am deviat de la subiect, la feluri de mâncare, și eu și ei am plecat mai înfometați ca nicicând... Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Acum 11 minute, Mircea a spus: Da' puricei ai mancat? Hai sa te vad. Facuti din mamaliga rece? Cubulete prajite? Eu asa stiu. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Stii bine . Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Frumos ţestul din video...Am văzut şi eu unul asemănător,dar ceva mai mare.Cere experienţă multă...Mai uşor te înveţi cu un cuptor. Contează mult şi vatra.Dacă e din cărămidă ţine mai bine căldura. Mai e şi mult "folclor" pe lângă...Vine din vechime,când se cam făcea foame pe la noi.Apoi şi făina de grâu s-a stricat în RO.Vreau să zic că exportăm grâu extra şi folosim,din import,grâu de mâna a doua!N-are cum să mai iasă pâine ca pe timpuri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 E, nu. La țară se găsesc mori particulare, duci grâu și iei făină. Că s-au smecherit și morării e altă treabă, adică bagă afânatori. Am prin și când luai făină după cel de dinaintea ta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 (editat) A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. Editat Ianuarie 10, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Acum 5 minute, maresaldeflota a spus: A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. Te invidiez ca mai poti manca grasimea.Eu fac mari eforturi,iar femeia cind vrea jumari,la ea inseamna carne prajita,fara grasime... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Nu mănânc chiar așa mult să îmi fac grijă, apoi și la grătar când frigi bucată se afumă carnea. Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Afirmatia lui Rammstein nu o impartasesc,si noi mancam afumat natural.Am amic ce afuma tot din porc,indiferent de destinatie,le place mult carnea afumata.Mai preocupanta este afumarea falsa,marii procesatori nu afuma cu fum ci prin niste zoaie cu arome de fum,chimicale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Exact de aia trebuie să ne cerim, apoi șunca se lasă la zvântat,fumul doar aromatizează și ajută la conservare, într-adevăr dacă miroși fumul e toxic, aviz grataragiilor de meserie. De țigări, nu mai zic. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Gudronul este periculos https://www-bzi-ro.cdn.ampproject.org/v/s/www.bzi.ro/gudron-in-carne-la-gratar-pericol-pentru-ficat-4218349?amp_js_v=a6&_gsa=1&=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16418318037152&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=De pe %1%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.bzi.ro%2Fgudron-in-carne-la-gratar-pericol-pentru-ficat-4218349 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Orice exces e dăunător, și da gudronul e periculos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum