Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Apropo de pâine, am mâncat odată jumătate cu vin îndulcit cu zar :85 (asta dacă tot vorbim de regionalisme). Tot bună variantă era, și e să intingi în untură apoi să iei și câte o jumară.

Când îi vezi pe sclifosiții din ziua de azi.... 

Link spre comentariu

Ba, da cum să nu... hai că mi se face foame :rzb termină. Îmi aduci aminte de o întâmplare, aveam pata pe o clasă, nu taceau și nu erau atenți, așa că am deviat de la subiect, la feluri de mâncare, și eu și ei am plecat mai înfometați ca nicicând... :rade:

Link spre comentariu

Frumos ţestul din video...Am văzut şi eu unul asemănător,dar ceva mai mare.Cere experienţă multă...Mai uşor te înveţi cu un cuptor.

Contează mult şi vatra.Dacă e din cărămidă ţine mai bine căldura.

Mai e şi mult "folclor" pe lângă...Vine din vechime,când se cam făcea foame pe la noi.Apoi şi făina de grâu s-a stricat în RO.Vreau să zic că exportăm grâu extra şi folosim,din import,grâu de mâna a doua!N-are cum să mai iasă pâine ca pe timpuri...

Link spre comentariu

E, nu. La țară se găsesc mori particulare, duci grâu și iei făină. Că s-au smecherit și morării e altă treabă, adică bagă afânatori. Am prin și când luai făină după cel de dinaintea ta. 

Link spre comentariu

A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. 

Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. 

20220110-172727-HDR.jpg
20220110-172731-HDR.jpg
20220110-173631-HDR.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 5 minute, maresaldeflota a spus:

A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. 

Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. 

20220110-172727-HDR.jpg
20220110-172731-HDR.jpg
20220110-173631-HDR.jpg

Te invidiez ca mai poti manca grasimea.Eu fac mari eforturi,iar femeia cind vrea jumari,la ea inseamna carne prajita,fara grasime...

Link spre comentariu

Afirmatia lui Rammstein nu o impartasesc,si noi mancam afumat natural.Am amic ce afuma tot din porc,indiferent de destinatie,le place mult carnea afumata.Mai preocupanta este afumarea falsa,marii procesatori nu afuma cu fum ci prin niste zoaie cu arome de fum,chimicale.

Link spre comentariu

Exact de aia trebuie să ne cerim, apoi șunca se lasă la zvântat,fumul doar aromatizează și ajută la conservare, într-adevăr dacă miroși fumul e toxic, aviz grataragiilor de meserie. De țigări, nu mai zic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări