Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

 Orice porc,adică din orice rasă,dacă e crescut în libertate şi mai şi paşte,are o carne net superioară celui crescut la coteţ sau crescătorie.În primul rând mult mai sănătoasă,deoarece grăsimile porcului capătă altă structură,compoziţie.Mai apropiată de cea a mistreţului.

 Se vorbeşte că grăsimea de Mangaliţa e mai sănătoasă ca uleiul...Da,dar să fie crescut porcul liber,altfel...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut,

 

Am pus la dospit niste aluat cu maia pentru un blat de pizza si mi-a venit ideea sa mai fac un filmulet ca sa se vada cum creste. Filmul are 33 de secunde si arata evolutia aluatului pe parcursul a 11 ore.

 

Uite asa creste aluatul. Click pe link!

 

Nu este nevoie sa va faceti cont. Asteptati putin si apare filmul. Apoi inchideti fereastra care va solicita inregistrarea.

 

Editat de cirip
Link spre comentariu
La 21.12.2021 la 17:27, BRANCA a spus:

 Orice porc,adică din orice rasă,dacă e crescut în libertate şi mai şi paşte,are o carne net superioară celui crescut la coteţ sau crescătorie.În primul rând mult mai sănătoasă,deoarece grăsimile porcului capătă altă structură,compoziţie.Mai apropiată de cea a mistreţului.

 Se vorbeşte că grăsimea de Mangaliţa e mai sănătoasă ca uleiul...Da,dar să fie crescut porcul liber,altfel...

Dupa mine sunt mituri de provincie.Arata te rog un link unde se atesta ca grasimea de Mangalita e mai sanatoasa sau fara colesterol...

Link spre comentariu
39 minutes ago, cirip said:

Va salut,

 

Am pus la dospit niste aluat cu maia pentru un blat de pizza si mi-a venit ideea sa mai fac un filmulet ca sa se vada cum creste. Filmul are 33 de secunde si arata evolutia aluatului pe parcursul a 11 ore.

 

Uite asa creste aluatul. Click pe link!

Eu nu am mai facut maia. Cand a pornit molima am procurat (cumparat in dublu plus primit cadou - la vremuri grele, cadouri beton) 1 kil de drojdie uscata, din care inca mai am o groaza. Asta cu 2 pizze pe saptamana (adica o lingurita de drojdie). Cate lingurite intra intr-un kil?!

 

Bravo pentru reusita, pofta mare!

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Nu e (doar) vânzător, e din asociația prietenii mangaliței. Alte linkuri (care să infirme, până atunci aplicam prezumția de adevărat) găsești singur cu Gogu. 

Link spre comentariu

Intre vanzatorul tau din link si agramatii mioritici ce vand porci pe facebook,singurele diferente ar fi ca primul a fost la scoala si a gasit resurse sa faca un site unde sa vorbeasca,sa incerce sa convinga lumea,si sa vanda carne si preparate de porc.Apoi ca tu aplici prezumtia de adevarat te priveste,eu am gasit doar atestari stiintifice privitor la partile din poc ce au mai putina grasime si implicit colesterol.Pareri,fiecare mancam ce vrem.

Link spre comentariu

Bai, cii cu galagia asta? Ia valea cu porcu' de aici! :bataie

@cirip ia vino tată si pune pizza aia pe masa ca daca mai stau mult dupa astia care se cearta despre porc ... mi se umflă o ţâţă :)

Editat de merck
Link spre comentariu

Va salut,

 

Acum 5 ore, Mircea a spus:

Eu nu am mai facut maia.

Eu am inceput sa experimentez cu maiaua inspirat fiind de o postare a colegului @ratza. Desi a cam fost un pic de strofoceala pana cand am reusit sa obtin o colonie viguroasa, dupa aia a mers ca uns. Paine, baghete, langosi sau blat de pizza ies exceptionale, asa ca nu am mai folosit drojdie, desi am in frigider.

 

Acum 5 ore, Mircea a spus:

Bravo pentru reusita, pofta mare!

Multumesc. A iesit foarte buna, ca de obicei. De cand a inceput pandalia cred ca am peste 200 la activ. Nu mai au voie sa nu iasa.

 

Acum 4 ore, merck a spus:

poate sa fie si vegetariana

Asa si este. Nu suntem mari fani de carnuri/salamuri. In general o fac doar cu legume si branza/cascaval din belsug. Ocazional am facut cu pui si asa de experiment am pus niste anșoa (peste). Dar in general e vegetariana.

 

Varianta asta a fost simplificata: branza, rosii, masline. De obicei mai pun ceapa, ardei gras, sos de rosii cu ceva mirodenii si ciuperci.

 

Uite si "Dovada, dovada!" a ceea ce a iesit din aluatul ala din film. O vedere si o sectiune (prin crusta) cu vedere. Cred ca nu mai e cazul sa spun ca marginea aia cu coaja crocanta si miez cauciucos din aluatul de maia sunt dementiale. Mananci pana simti moale sub tine :)

 

Discret, pe ici pe colo, am uns cu un strat subtire de sarmuzac ... Adica mujdei de usturoi facut ca maioneza. Deja discutam de alta liga.

lipie_7_Ian_2022.thumb.jpg.a2f99bb0d20b2afc9096b46a7d20f2c6.jpg

 

lipie_7_Ian_2022_crusta.thumb.jpg.fa58ced2a020d8506748ed4a5436cf9e.jpg

 

Editat de cirip
Link spre comentariu

Frumos aluatul. Crescut bine. Gustos din poze.

 

Fa si un sos de ciulama, cu parmezan si un pic de usturoi. Ungi cam de 2mm grosime si arunci ce vrei deasupra, ciuperci, pancetta, etc.

 

La sfarsit poti pune frunze de busuioc proaspete sau altele aromate, branza brie/camembert/etc. 

 

Rosii punem din cele mici ca bobul de strugure de masa, taiate in doua. Sunt mai dulci decat cele normale care pot fi acide la gust.

 

@merck, salamurile, sau chiar prosciutto, sareaza rau pizza. Mancam dar foarte rar. D-aia e bine sa le pui cand mai ai 15-20% din timpul de coacere sau chiar dupa ce o scoti, nu de la inceput. E adevarat, mancam destul de nesarat. La restaurant, uneori, ni se pare sarata mancarea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări