Ovidanie Postat Noiembrie 24, 2021 Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Folosesc doar lemn bine uscat, de fag, fara coaja, nu folosesc rumegus. Un amic foloseste rumeguş, afuma branzeturi intr-o camera frigorifica, arde rumegusul intr-o cana de inox in care a montat o bujie incandescenta recuperata de la un vechi motor Diesel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 (editat) Am reușit, să sting cărbuni încinși, în 5 minute. Am cumpărat de pe mag https://www.emag.ro/afumatoare-ita-h-g-80x40x30cm-pentru-carne-peste-si-branzeturi-tabla-zincata-1000000070019/pd/DDQRGNBBM/?cmpid=86724&gclid=Cj0KCQiAtJeNBhCVARIsANJUJ2GTxCNtkdnuJkcONjyoVBt70IwFJYJO9xSWYXYih0ttarmE6pIHi_8aAggZEALw_wcB Tavița pentru rumeguș e simplă fără găurele. Pun cărbunii încinși, apoi îi acoper cu rumegus.... nu au scos fum. O să gauresc tava apoi voi proceda ca în videoclipulul de mai jos. Editat Noiembrie 30, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 Probabil rumeguşul nu este uscat suficient. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2021 Partajează Postat Decembrie 2, 2021 O să folosc ceva de genul. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 2, 2021 Partajează Postat Decembrie 2, 2021 (editat) Plachie de crap. Fasole batuta si salata de varza murata. Salata este facuta din varza murata tocata marunt, o ceapa rosie+un fir de ulei de masline. M-am grabit putin cu porcul, deja am rezolvat cazul. Aseara am pus slanina in saramura, asa arata primul strat. Sare, ienibahar, piper boabe, usturoi, foi dafin. Le tin vreo 10 zile in saramura apoi le duc in vecini, un unchi de-al meu are podul casei transformat in afumatoare. Asa era in vechime, stau slaninile la afumat pana la sfarsitul lui martie... Editat Decembrie 2, 2021 de Ovidanie Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Pentru Maresaldeflota,că tot îi place rumeguşul: https://savoriurbane.com/afumarea-carnii-si-a-carnatilor-cum-se-construieste-o-afumatoare-si-cum-se-afuma-mezelurile-de-casa/ Eu n-am decât observaţiile următoare.Contrar celor spuse de ardelence şi slănina şi cârnaţi i-am afumat,pe timpuri,numai la cald.Câte 2 max 3 zile.Atât că slănina "oltenească" era sub 2 degete...Aia "ardelenească",de 4 degete,cere fum rece.Altfel nu se pătrunde. Link spre comentariu
woodyteo Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Un articol amplu, detaliat și foarte interesant despre afumatul cărnurilor. Trebuie copiat cumva și pus la păstrare. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Poate că ar cam trebui să halim şi Jamaican Jerk Sauce. https://www.daringgourmet.com/jerk-sauce/ Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 12, 2021 Partajează Postat Decembrie 12, 2021 In timpul afumării: Putina slanina si cateva oase cu ceva carne, pentru mancaruri de mare clasa. Produsul finit: Porcul avea 160Kg, crescut la Mihaileni-Botosani, cu cereale, cartofi si multa iarba. Anii trecuti puneau porumb pe foc, era mai ieftin sa se incalzeasca cu porumb decat cu lemne. Slanina de pe spate avea 1,5 cm in partea cea mai groasa, insuficienta cantitativ pentru preparate, am hotarat sa o afum toata. Jumatate din slanina am afumat-o la cald, cealalta jumatate este in podul unchiului meu, prin februarie va fi numai buna. Un picior din fata afumat la cald, celalalt la fum rece. Carnatii si restul preparatelor urmeaza, cand voi avea timp si vreo 12Kg slanina tare, de pe spinarea porcului. Voi merge undeva pe malul Prutului am auzit de cineva care creste porcii in semi-libertate, are slanina la vanzare. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 12, 2021 Partajează Postat Decembrie 12, 2021 Fain Ovidanie!Da' mănânci nu glumă!Slănina aia aşa subţire nu ştiu cât de grozavă îţi va ieşi.La un porc normal,de 160 kg,trebuia să aibă peste două degete grosime. Sincer porcii ăştia numai de carne nu mi-au plăcut niciodată.Gustul deosebit al cărnii la porcul de casă e dat de grăsime,alimentaţie şi..."alergătură".Vreau să zic că cei crescuţi liber,adică "alergaţi",nu se compară cu cei de coteţ... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 12, 2021 Partajează Postat Decembrie 12, 2021 Am mai patit-o intr-un an sa nu aiba porcu' slanină. Da' avea numai 120kg, cumva e de inteles. Atunci nașul meu m-a intrebat, ce porc vreau? De carne sau sa aiba slanină? Am ales sa fie de carne...cat era șoricul de gros asa era si slanina...vreo 5mm. Fix-pix. Am avut curcani mai grasi decat porcu' ăla. Anul urmator am zis ca vreau slanină. A crescut pentru mine o rasa autohtonă, avea slanină din belsug, cea mai groasa avea 10cm. Am avut slanină de nu mai stiam ce sa fac. Asa am realizat ca e mai bine sa aleg o rasa de carne, slanină pot cumpara. Ce vedeti in foto, slanina afumata la fum cald urmeaza sa o fierb in moare de varza. Iese ceva grozav!! De mancat, inca pot. Sunt constient ca va veni vremea cand...doar voi gusta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2021 Partajează Postat Decembrie 12, 2021 1 oră în urmă, Ovidanie a spus: De mancat, inca pot. Ești invidiat... mai cu seama de cei care doar gusta Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 15, 2021 Partajează Postat Decembrie 15, 2021 Am dat sfoara in tara si astazi am fost sunat de la Stefanesti, judetul Botosani. Pana la mine la Suceava sunt 110Km. Un crescator m-a anuntat ca are "un porc cat un rinocer", exact asa a spus. Porcul cantareste 300Kg, cetateanul estimeaza ca are in jur de 100Kg slanina calitatea extra, dorea sa stie cand vreau sa vin sa o cumpar. Cand a auzit ca vreau 12 maximum 15Kg l-a apucat plansu'. Pe buna dreptate, nimeni nu vrea porc de 300 kile. Cred ca la achizitia in viu abatorul ofera 8 lei pe kg...jenant! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 15, 2021 Partajează Postat Decembrie 15, 2021 Cea mai proasta afacere, sa duci un porc peste 120, max 150kg. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 15, 2021 Partajează Postat Decembrie 15, 2021 Ţiganii cumpără doar aşa ceva, le place cât mai gras posibil... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum