Mircea Postat Aprilie 11, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2018 (editat) Si versiunea mea N-am mai facut de mult, cred ca e vremea sa mai fac. Editat Aprilie 11, 2018 de thunderer Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Cum faci sa se lipeasca semintele ? Ca am incercat si eu dar cad toate... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Ungi pâinea cu ou bătut înainte s-o dai la cuptor și presari semințele peste glazura de ou... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Aaaa, pai asa am facut la cozonac. Uite ca nu mi-a dat prin gand ca merge si la paine. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Sare (mult) Piper (mult) Magiran (putin) Cimbru, rosmarin (moderat) Ardei iute (putin) Mere Gutui Merele si gutuile estompeaza mirosul de oaie. Carnea se desface, sa aiba cam 2cm grosime si lungimi aproximativ egale. Toate astea se pun intr-o oala, se toarna apa cu putin vin cat sa acopere carnea. Merele si gutuile oricum plutesc. Cata carne atatea fructe, aveti grija la mere sa nu fie foarte dulci sau exagerat de acre. Fructele se feliaza cu tot cu coaja si cotorul cu seminte. Cine vrea poate sa puna si ceapa taiata rondele. Doua-trei (chiar zece!) zile la frigider apoi se clateste bine (15 minute in apa rece) si se afuma. La clatit se desareaza superficial, chiar asta-i ideea. In afumatoare carnea se introduce (obligatoriu) uscata, eu o las la scurs juma' de ora apoi o usuc cu prosoape de hartie. Dupa o ora si jumatate la flacara moderata scot cateva bucati pe care le coc pe gratarul cu carbuni. Se mananca pe loc, fierbinte, cu ceapa, sare grunjoasa, usturoi si paine. Restul pastramei o tin la foc inca o ora, sa se patrunda bine. Se intareste dar taiata felii subtiri poate fi mancata ca atare sau mai bine folosita ca baza pentru alte mancaruri. In afumatoare bag numai lemn curat de fag, fara coaja. Fara rumegus sau alte prostii gen cetina de brad. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Oua fierte cu sos de hrean. Sosul se prepara foarte simplu: o parte lapte batut (sana, iaurt) si o parte smantana. Sare dupa gust si hrean dat pe razatoare. Hreanul ar trebui putin copt sa-i mai treaca din iuteala (da' nu-i obligatoriu) asadar dupa ce-l dati pe razatoare tineti-l la foc mic, doua minute, intr-o tigaie fara ulei. Gustati dupa ce a stat o ora la frigider, atunci pe loc va puteti insela. Se serveste rece, cel mult la temperatura camerei. Bunica-mea facea asemenea sos de hrean la fiecare sarbatoare si il servea cu putina carne, vita porc sau pui, de care avea. Toata copilaria mea nu am putut sa inteleg mancarea asta iute de la hrean, putin acra de la smantana maturata si lapte batut si pe deasupra mai era servita rece. O data de Craciun (cred ca aveam vreo 17 ani) am cam gafat-o cu bauturile - adica in fiecare casa am gustat tot altceva de-am ajuns sa le amestec bine-bine. Nu m-am imbatat prea tare dar a doua zi ... Dimineata bunica-mea cand m-a vazut cat de distrus eram nu mi-a dant sa mananc vesnica omleta, ci mi-a pus in fata rasol cu hrean. Nu prea-mi venea sa mananc dar de nevoie am gustat totusi... si ce sa vezi....mare minune! Smantana si lapte batut din sos erau ca un adevarat balsam pentru stomacul meu greu incercat, iuteala hreanului mi-a mai potolit greata si gustul metalic ce-l simteam in gura iar cele cateva bucatele de carne m-au hranit exact cat sa ma repuna pe linia de plutire. Dupa ani am realizat cata intelepciune sta in reteta asta simpla. Generatii intregi de sotii de betivani au rafinat reteta pana aproape de perfectiune. Parerea mea e ca reteta asta este mostra de intelepciune populara, ar trebui pusa in rand cu balada ''Miorita'' Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Nu am inteles niciodata placerea de a consuma hrean, dar ii accept pe cei care consuma. Link spre comentariu
wave Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 (editat) Hreanul e foarte bun. Depinde si cu ce in asortezi. Eu il prefer la o friptura de porc ,mai ales daca e bine impanata cu grasime, iar rasol fara hrean, e ca muierea fara... Editat Aprilie 11, 2018 de wave Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 52 minutes ago, thunderer said: Nu am inteles niciodata placerea de a consuma hrean, dar ii accept pe cei care consuma. Vai, nici nu sti cat de bun poate sa fie! Rasol de vita cu sos de hrean https://divainbucatarie.ro/2017/03/09/rasol-de-vita-cu-sos-de-hrean/ Rasol din piept de vita cu sos de hrean https://www.avantaje.ro/articol/rasol-din-piept-de-vita-cu-sos-de-hrean-561494 Sos de hrean pentru friptura sau rasol https://savoriurbane.com/sos-de-hrean-pentru-friptura-sau-rasol/ Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 On 4/11/2018 at 10:24 PM, Ovidanie said: Oua fierte cu sos de hrean. Sosul se prepara foarte simplu: o parte lapte batut (sana, iaurt) si o parte smantana. Sare dupa gust si hrean dat pe razatoare. Hreanul ar trebui putin copt sa-i mai treaca din iuteala (da' nu-i obligatoriu) asadar dupa ce-l dati pe razatoare tineti-l la foc mic, doua minute, intr-o tigaie fara ulei. Gustati dupa ce a stat o ora la frigider, atunci pe loc va puteti insela. Se serveste rece, cel mult la temperatura camerei. Bunica-mea facea asemenea sos de hrean la fiecare sarbatoare si il servea cu putina carne, vita porc sau pui, de care avea. Toata copilaria mea nu am putut sa inteleg mancarea asta iute de la hrean, putin acra de la smantana maturata si lapte batut si pe deasupra mai era servita rece. O data de Craciun (cred ca aveam vreo 17 ani) am cam gafat-o cu bauturile - adica in fiecare casa am gustat tot altceva de-am ajuns sa le amestec bine-bine. Nu m-am imbatat prea tare dar a doua zi ... Dimineata bunica-mea cand m-a vazut cat de distrus eram nu mi-a dant sa mananc vesnica omleta, ci mi-a pus in fata rasol cu hrean. Nu prea-mi venea sa mananc dar de nevoie am gustat totusi... si ce sa vezi....mare minune! Smantana si lapte batut din sos erau ca un adevarat balsam pentru stomacul meu greu incercat, iuteala hreanului mi-a mai potolit greata si gustul metalic ce-l simteam in gura iar cele cateva bucatele de carne m-au hranit exact cat sa ma repuna pe linia de plutire. Dupa ani am realizat cata intelepciune sta in reteta asta simpla. Generatii intregi de sotii de betivani au rafinat reteta pana aproape de perfectiune. Parerea mea e ca reteta asta este mostra de intelepciune populara, ar trebui pusa in rand cu balada ''Miorita'' Buna +usturoi. Alex Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 15, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2018 Un fel de hamburger badijonat in slaninuta - bine impanata. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 Gratare si mititei sfaraind. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 Eu sint la dieta... Am bagat in mine de Paste de toate... acum gata... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 @ Atlas, unde ar trebui sa fie usturoiul? Mujdei in farfurie? Sau rasolull trebuia facut cu hrean si unturoi? Poate usturoi verde? @ thunderer, cum adica bine impanata? la ce te referi? Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 15, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2018 Adica cu multa carne. Altfel se topeste toata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum