Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

24 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

La tine detectorul de fum nu este "o ceva" care este bagat intr-o "tripla" prin casa ?
Cand n-ai loc pentru rasnita de cafea, scoti detectorul de fum. Cam asa este prin Romania.

Si asta s-a facut 'la misto' pe aici.

Asa arata. Si este conectat la retea, dar are si baterie. Plus ca este conectat si cu restul de detectoare din alte camere. 

 

Nu poti sa-l tii in priza, caci fumul nu se acumuleaza la nivelul prizei. 

 

In fine, totul e stabilit de codul de constructie al cladirilor, plus asigurarea de casa. 

 

oznorTO.jpg

Link spre comentariu
Acum 16 ore, merck a spus:

P.S. @ratza de cate ori poti praji carne de vita pana speli tigaia ta? Eu pot in tigaie tefal cam de 2 -3 ori, dupa ... daca nu o spal are un gust care nu-mi place. In schimb ... daca pun un varf de cutit de unt, pot sa fac si de 20 de ori si tot nu apare gustul ala.  

Aia de fontă o curăț imediat după utilizare sau cel tîrziu a doua zi, nu vreau să refac stratul de ulei polimerizat. E folosită exclusiv pentru fleici, deci fără sosuri.

Link spre comentariu

Va salut,

 

La 20.11.2021 la 13:21, yo8tot a spus:

Tarta taraneasca cu visine, malai si gris

Prajitura cu malai? Asta nu cumva suna a alivenci? Sau macar ceva inrudit? Bun, bun, arata de-mi ploua in gura.

 

Azi am cazut si eu in abatere; prima de genul asta. Am facut niste baghetute frantuzesti din aluat cu maia. Hidratare 73%. Am facut putine si mici pentru ca e prima serie de test. Sa le fi auzit cum paraiau si pocneau in timp ce se raceau.

 

Dovada, dovada ...

baghete_din_maia.thumb.jpg.a291105f36686d9b293315818acd7992.jpg

Link spre comentariu

Frumos, colegu'! Pofta mare! 

 

Din lipsa de idei, si ingrediente prin frigider, mai mereu cea mai gustoasa mancare iese din scremutul mintii ce sa faci cu ce n-ai. 

 

Azi, pizza cu ciuperci. Si cu sos ca de ciulama. 

 

Sosul se face topind un boț de unt in tigaie, aruncat 2-3 linguri de faina si frecat cu lapte (juma de cana) pana se uniformizeaza amestecul. Piperat si usturoiat dupa gust. Bagat si o mana de parmesan ras fin in sos. LE: Asta da tot gustul, daca nu aveti parmesan, mai bine mancati un hamburgher la McD, ca pizza nu e de voi. 

 

LLE pentru Liviu: cred ca merge si cu niscai branza de burduf mai uscata. 

 

Atentie ca parmesanul e si iute la gust, dar si sarat. Adica, nu mai puneti si sare in sos. 

 

Se unge coca cu sosul alb, se arunca peste ciuperci taiate la juma de cm grosimea si se "arde" repede in cuptor. 

 

Berea trebuie racita in avans! 

 

hdrpl.jpg

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări