Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

4 hours ago, Liviu M said:

Na belea, că-s mai sunt și alții de părere că e mai sigură cântărirea. De la voi, de peste gârlă, se subînțelege.

Nu-i bai daca nu reusesti din prima. Nu ne lipsesc ingredientele. Ideea e sa perseverezi, cu sau fara masuri. 

 

PS: Dupa 2-3 incercari ajungi sa le faci "la ochi". 

Link spre comentariu

Acum ca ne permitem cantar electronic in bucatarie, mai are rost sa umblam cu masuri arhaice? Bunici mei si multi altii ca ei nu aveau cantar capabil sa masoare sub 10 grame, in zilele noastre chiar cu 36 lei (Lidl) cumparam cantarul.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

 Voi credeţi că bucătăria funcţionează ca o farmacie sau un laborator chimic?!Am văzut de atâtea ori cum "chefi" celebrii zic:"punem o linguriţă",de oţet de ex,şi toarnă cu sticla la ochi!!...Totul e chestie de gust,de armonizarea aromelor...

Link spre comentariu

D-aia si intrebarea mea. Cine sta sa cantareasca si sa faca conversii. 

 

Numai cine n-a gatit crede ca conteaza mg sau ml. Dupa o vreme te uiti la consistenta, gust, nu mai sta nimeni sa fie lingurita rasa. 

Link spre comentariu

Păi vorbim de rețete noi, pe care le încerci prima dată. E mai bine sa ai cantitățile in grame, sau în lingurițe? Rețetele pe care le știi din ochi e clar că nu se pun, că nu-ți trebuie nimic. 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

PS Înainte să escaladăm discuția - am scris postul de mai sus pentru că mi-am adus aminte remarca ta (că europenii folosesc gamele și peste baltă se folosesc lingurile) când am citit articolul de pe mâncăcioșii serioși (sau mâncăruri serioase dacă preferi). Chiar nu mă aștept să-ți cumperi balanță de bucătărie. :)

 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Va salut,

 

Revin cu o realizare de prestigiu, asta judecand dupa faptul ca la mai putin de 24 de ore de la confectionare a ramas mai putin de un sfert. Ceea ce se vede in poze este un drob din organe de porc, avand strecurate oua de prepelita prin compozitie. Ingredientele au fost tocate "la bardita", ca sa iasa cu bucatele/cuburele. Masina de tocat le-ar fi facut pasta.

Compozitia contine ficat, inima si rinichi, apoi ceapa verde, marar, patrunjel si vreo 4 oua.

 

Am folosit foietaj in loc de prapure. Imi ramasesera cateva foi de la o tava de strudele cu mere facute acum vreo saptamana si odata pachetul deschis, foile se usuca. Asa ca le-am dat la consum.

 

Cam asa aratau cele doua tavi imediat ce au fost scoase din cuptor

drob_doua_tavi.thumb.jpg.63813e9e986b51fe57839ab056e366e3.jpg

 

 

Iar aici se poate vedea o sectiune cu vedere printr-o felie.

drob_sectiune.thumb.jpg.1aa9a9402c2e98d1d075923d7516b019.jpg

 

 

Editat de cirip
Link spre comentariu
23 minutes ago, cirip said:

Am folosit foietaj in loc de prapure.

Unse bine cu unt topit inainte de a le pune pe carne?

 

Arata super gustos, sa iti fie de bine!

Link spre comentariu
Acum 13 ore, cirip a spus:

Va salut,

 

Revin cu o realizare de prestigiu, asta judecand dupa faptul ca la mai putin de 24 de ore de la confectionare a ramas mai putin de un sfert. 

Pai de de nu m-ai chemat? Intr-un sfert de ora iti cresteam si mai mult prestigiul!

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări