Mircea Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 4 hours ago, Liviu M said: Na belea, că-s mai sunt și alții de părere că e mai sigură cântărirea. De la voi, de peste gârlă, se subînțelege. Nu-i bai daca nu reusesti din prima. Nu ne lipsesc ingredientele. Ideea e sa perseverezi, cu sau fara masuri. PS: Dupa 2-3 incercari ajungi sa le faci "la ochi". Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 29, 2021 Partajează Postat Mai 29, 2021 (editat) Acum ca ne permitem cantar electronic in bucatarie, mai are rost sa umblam cu masuri arhaice? Bunici mei si multi altii ca ei nu aveau cantar capabil sa masoare sub 10 grame, in zilele noastre chiar cu 36 lei (Lidl) cumparam cantarul. Editat Mai 29, 2021 de Ovidanie Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 29, 2021 Autor Partajează Postat Mai 29, 2021 Asa, si cate grame au 19ml de miere? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 29, 2021 Partajează Postat Mai 29, 2021 Voi credeţi că bucătăria funcţionează ca o farmacie sau un laborator chimic?!Am văzut de atâtea ori cum "chefi" celebrii zic:"punem o linguriţă",de oţet de ex,şi toarnă cu sticla la ochi!!...Totul e chestie de gust,de armonizarea aromelor... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 29, 2021 Autor Partajează Postat Mai 29, 2021 D-aia si intrebarea mea. Cine sta sa cantareasca si sa faca conversii. Numai cine n-a gatit crede ca conteaza mg sau ml. Dupa o vreme te uiti la consistenta, gust, nu mai sta nimeni sa fie lingurita rasa. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 29, 2021 Partajează Postat Mai 29, 2021 (editat) Păi vorbim de rețete noi, pe care le încerci prima dată. E mai bine sa ai cantitățile in grame, sau în lingurițe? Rețetele pe care le știi din ochi e clar că nu se pun, că nu-ți trebuie nimic. Editat Mai 29, 2021 de Liviu M Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 29, 2021 Partajează Postat Mai 29, 2021 (editat) PS Înainte să escaladăm discuția - am scris postul de mai sus pentru că mi-am adus aminte remarca ta (că europenii folosesc gamele și peste baltă se folosesc lingurile) când am citit articolul de pe mâncăcioșii serioși (sau mâncăruri serioase dacă preferi). Chiar nu mă aștept să-ți cumperi balanță de bucătărie. Editat Mai 29, 2021 de Liviu M Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Chiar daca nu este romaneasca, poate fi facuta si de romani. Varza rosie in stil nemtesc. https://i.postimg.cc/d0MXP2hZ/varza-rosie.jpg https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/retete-diverse/varza-rosie-in-stil-nemtesc.html Link spre comentariu
cirip Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 (editat) Va salut, Revin cu o realizare de prestigiu, asta judecand dupa faptul ca la mai putin de 24 de ore de la confectionare a ramas mai putin de un sfert. Ceea ce se vede in poze este un drob din organe de porc, avand strecurate oua de prepelita prin compozitie. Ingredientele au fost tocate "la bardita", ca sa iasa cu bucatele/cuburele. Masina de tocat le-ar fi facut pasta. Compozitia contine ficat, inima si rinichi, apoi ceapa verde, marar, patrunjel si vreo 4 oua. Am folosit foietaj in loc de prapure. Imi ramasesera cateva foi de la o tava de strudele cu mere facute acum vreo saptamana si odata pachetul deschis, foile se usuca. Asa ca le-am dat la consum. Cam asa aratau cele doua tavi imediat ce au fost scoase din cuptor Iar aici se poate vedea o sectiune cu vedere printr-o felie. Editat Octombrie 2, 2021 de cirip Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Pofta buna! Arata de milioane! Lamine in zona i se mai spune jighir. Si eu il prefer taiat in cuburi, ii da un gust mai bun. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 2, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2021 23 minutes ago, cirip said: Am folosit foietaj in loc de prapure. Unse bine cu unt topit inainte de a le pune pe carne? Arata super gustos, sa iti fie de bine! Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Miam, miam, pofta mare, arata excelent!!!! Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Acum 13 ore, cirip a spus: Va salut, Revin cu o realizare de prestigiu, asta judecand dupa faptul ca la mai putin de 24 de ore de la confectionare a ramas mai putin de un sfert. Pai de de nu m-ai chemat? Intr-un sfert de ora iti cresteam si mai mult prestigiul! Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Dulceata de pere Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Daca faci un tort cu ciocolata, baga niscai pere din dulceata in blat, nu vei regreta. Pofta mare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum