dan-a2 Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Cam asa fac si eu ,o groapa cu tunel (de fapt un sant acoperit cu table ) dar in loc de ladoi am un butoi de tabla de 220 fara capace .. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Corecte variantele cu şanţ gen tunel. Nu ştiu de ce zice Atlas că dacă ţii carnea în sare e prea sărată.Acu drept să zic eu n-o ţineam în saramură.Pur şi simplu o "îngropam" în sare.Aşa se face şi o variantă de jambon.La sare o lună,apoi,după aruncarea sării vechi,pus din nou la sare câteva luni.Evident nu merge decât în perioada rece a anului. Sunt şi variante de saramură cu sare,oţet,vin,condimente. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 La 05.02.2021 la 4:28, Mircea a spus: N-am facut niciodata. E un fel de jeleu (jelly) care se cumpara. Altfel, incerci reteta asta: https://www.allrecipes.com/recipe/43399/mint-jelly/ Am căutat, la Mega nu se găseşte... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Gratarul din afumatoare are rol de protectie, sa nu cada carnurile direct in foc. Am patit-o sa cada, in special cand le scot din afumatoare, sunt coapte bine si se rup usor. Uneori iau gratarul din stanga imaginii si sa-l montez in afumatoare, pe carligele ce se zaresc in afumatoare. Asa coc bucati mari de carne, am copt si purcelusi de 35Kg. Focul doar cu lemne, 99% lemn de fag, mai folosesc mar, cires si trandafir. Nu folosesc rumegus. Fac focul intr-o cutie de metal, sa stea adunat, sa arda la temperatura mare, mai mult jar si caldura, fara fumaraie multa. Am si plita, hornul plitei este orizontal, trece pe sub gratar si ajunge in afumatoare. Afumatoarea este horn pentru plita. Teava aia neagra care abea se zareste sub gratar, ala este hornul plitei. Asa arata bucataria de afara: Asa a rata terasa unde-mi petrec serile. Pun discul pe plita, e mai comod ... Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 (editat) Miel la cuptor cu vin si usturoi Editat Februarie 13, 2021 de daniels Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Din toata bunătatea aia de acolo,eu mă omor după coaste!....sunt preferatele mele! Link spre comentariu
morarul Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Colegule @daniels, felicitări pentru gusturi şi rețete! Din păcate, la mine în familie, sunt minoritar în privința apetenței pentru carnea sau preparatele din carne de miel sau de oaie. Aşa, că nu-mi rămîne decît să salivez, privind preparatul delicios postat de dumneavoastră, şi să vă zic: Să vă fie de bine! ,,Bine o mai duc unii!" Mai încîntați-ne papilele gustative ,,virtuale", cu preparatele d'voastră! Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Nici eu nu sunt fan oaie....... Cu toate ca am mancat de la pulpe de broasca la pui de cioara....... In schimb capra da... Dar e cam rara...... Pesti max cat palma fripti crocant..... Daaaa Am mancat si tocanitza de Anghila prinsa de mine, la pescuit de noapte.... ceva deosebit.... Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 14, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2021 De regula, mananci miel. Mai rar oaie matura sau berbec. Vorbesc de friptane sau ciorbe. In pastrame si alte chestii mirositoare (carnati, ghiudem, babik) se pune orice varsta. Anghila, adica țiparul, se mananca in multe feluri. Cel mai des in mancaruri japoneze l-am mancat. Crud sau semi-afumat, fript. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 14, 2021 Partajează Postat Februarie 14, 2021 Usilitel.Unde ai prins anghilă?E un peşte migrator f f rar.Aici,la Dunăre,n-am auzit decât de exemplare prinse ocazional în plase. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 (editat) Acum câteva zile m-a întrebat Morarul cum gătim noi urzicile. Azi soţia mai trage o ciorbă şi am fost atent la preparare. Treaba merge cam aşa.Au fost cca 2 pungi din alea albăstrui,medii,de urzici.Le-a spălat,curăţat şi apoi le-a tocat mărunt.Aici merge şi varianta cu opărit şi tocat ulterior. S-a pregătit zarzavatul.A folosit 2 morcovi medii,1 pătrunjel rădăcină (cam jumate cât morcovii),o bucată ţelină (cam 3/4 din morcovi) şi 2 cepe medii.Zarzavatul,cu excepţia cepei,se dă pe răzătoarea de ciorbă.Ceapa se toacă mărunt.Tot zarzavatul se căleşte în puţin ulei,mestecând continu,câteva minute bune.Se adaugă cca 4 l de apă şi urzicile.Se fierb cca 30-40 minute până se frăgezeşte frunza. Cu cca 10 minute înainte de final se adaugă 3 linguri orez.La final se adaugă bulion de roşii după gust.Se fierbe 2-3 minute şi se lasă cu capacul pus o juma de oră.Se poate servi aşa sau se drege cu ou. Baza din zarzavat e bine,pentru gust,să conţină toate legumele menţionate.Când n-avem pătrunjel rădăcină facem şi fără el. Baza asta de zarzavat o foloseşte soţia pentru majoritatea ciorbelor.Pe perioada verii adaugă obligatoriu şi capia tocat.Proporţile dintre legume pot varia după gusturi. Şi am uitat ceva.Se pune sare după gust.De asemeni 2-3 căţei de usturoi tocaţi,la sfârşit. Editat Februarie 23, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 On 2/14/2021 at 9:22 AM, BRANCA said: Usilitel.Unde ai prins anghilă?E un peşte migrator f f rar.Aici,la Dunăre,n-am auzit decât de exemplare prinse ocazional în plase. O cunostinta buna , care s-a mutat de zeci de ani in Germania, si-a cumparat o casa in Ungaria pe malul lacului Velence..... Am fost la el, si mergeam seara la pescuit de anghila,care musca mai bine pe intuneric...... Sa-l prinzi e ceva interesant, nu seamana cu capturarea altor pesti. La inceput e ca orice alt peste, simti ca se zbate, cand oboseste se face drept, nu misca, fiind subtire si lung ai impresia ca l-ai pierdut.... Cand ajunge mai aproape se incolaceste si ai impresia ca ai agatat un pantof..... De prins la scoaterea din apa e greu, fiind cu mucus alunecos, cel mai bine este folosirea hartiei de ziar. Pe vremuri ungurii au populat lacul Velence si Balaton cu mii de exemplare, nu se inmultesc decat in mare asa ca a devenit si acolo tot mai rar. Erau lungi, cam 1m, pusi noaptea la 3 in partea de jos a frigiderului in cutia cu legume, a doua zi la deschidere o zbagheau in toate directiile... Bateam un cui prin cap in lemn vertical, trebuia jupuit, nu are solzi, in zona posterioara are o glanda amara, trebuie taiata, ca strica tot. Taiat feliute, tocanita avea gust de peste mai putin intens ca cei "ordinari" si aducea putin a ciuperci. Muscau la rama rosie. Odata ne-am speriat, a venit controlul, noi nu aveam permis..... A intrebat cum merge, noi :prost, s-a uitat in juvelnic daca nu avem crap, era prohibitie, la ei este pe specii, poti merge oricand, dar trebuie sa eliberezi speciile care sunt in perioada de inmultire... A dat buna seara s- a dus..... Am rasuflat usurati.. Asta a fost acum 10 ani, acum e mult mai strict, iar prietenul a decedat, diabet si min 2 pachete tigari.... Mie-mi plac pestii max cat palma, fripti crocant, intorsi numai in faina. Ies mai crocanti daca in ulei pui 2 linguri untura de porc.... Piper si zeama lamaie.... Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Super Usilitel!Şi eu sunt leşinat după peşte.Din păcate eu cumpăr de la un profesionist care pescuieşte la Dunăre. S-a terminat ciorba de urzici.Noi o facem groasă,spre mâncare de urzici...Un pic mai dulce ca de obicei datorită pătrunjelului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2021 Partajează Postat Aprilie 9, 2021 Ieri am avut o mică prezentare a ciorbei de salată pe topicul lui Geo,cu basca...Deoarece Mircea lăsa de înţeles că la el se face altfel ciorba asta ,vreau să întreb lumea de aici ce reţete deosebite aveţi.Evident pentru cea cu salată. Repet,în mare,reţeta casei.Bază din morcovi,ţelină şi ceapă.Călite odată cu slăninuţă şi kaizer/costiţă sau coaste afumate.Adăugat apă şi salata verde.Fiert 1/2 ore.Dres cu ou şi adăugat mujdei de usturoi,pătrunjel,mărar. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 9, 2021 Partajează Postat Aprilie 9, 2021 Buna Doar o zi sau doua si facem o ciorba de leurda,identica cu cea de salata. Sper sa nu uit de cateva poze. Spor tuturor Alex P.S.La cca 1 km de mine este leurda de se poate cosi.Cat vezi cu ochii e doar leurda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum