Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Crap si guvizi la ceaun cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

259bh40.jpg

 

Stavrid de Marea Neagra luat direct de la barca in portul Tomis.

S-a servit tavalit prin faina si prajit cu mujdei lipovenesc ( contine otet).

a5eaa.jpg

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu

Adevarat a inviat!

 

In sfarsit, oua rosii si drob cu ou! Frumoasa masa. Unde-s pogacii?

 

Cozonac (rulada) cu mac in dreapta jos? Banat? Suntem rude cumva?

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Reteta proprie: Mix de seminte, cereale si fructe.

(fulgi de ovaz, seminte de chia, susan, dovleac, floarea soarelui, goji, stafide, curmale, prune uscate, nuci, banana, mar, nuca de cocos, miere) :d

 

DSC02440c.thumb.jpg.eef406009aa70a1f6513275a7cc06d28.jpg

Link spre comentariu
5 minutes ago, alcon said:

Mix de seminte, cereale si fructe, fara carne?

 

Da, dar chiar si asa are :

- 750 calorii

- 18g proteine

- 37g grasimi

- 78g carbohidrati

- 20g fibre

.... adica tot ce-ti trebuie ! :da

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Cipriane, trebuia un pic mai mult sos de rosii acolo, ca pare uscata rau carnea aia.

Sarmalele par a fi din varza proaspata, nicidecum murata. Se mai pune varza la murat sau se cumpara deja murata? 

 

Mai bag diseara niste poze cu acompaniament pentru friptura aia.

Link spre comentariu

@Dudikoff

Iti gatesti tu niste sarmalute daca ti-am facut chiar asa pofta.

@Thunderer

Numai la carnea fiarta pun sos de rosii,iar varza de la sarmalute este murata,crede-ma.

Link spre comentariu
9 hours ago, thunderer said:

Cipriane, trebuia un pic mai mult sos de rosii acolo, ca pare uscata rau carnea aia.

 

Mai bag diseara niste poze cu acompaniament pentru friptura aia.

Uite aici o idee de garnitura, ca sa inlocuiasca clasicul piureu (facut cu sosul de la friptura - nu e cazul fripturii tale).

DYW8qM8.jpg

 

Nu pui carnaciorii, ci pui slaninuta impanata bine, dar cu suficienta grasime ca sa se topeasca si sa dea alt gust cartofilor. Ceapa sa fie rosie, e musai. Tai in felii de 4-5mm si stropesti cu sare si ulei.

 

Friptura o faci astfel ca sa ramana frageda dar sa fie si bine fripta:

1. O perpelesti 2+2 minute (fiecare parte) in tigaie, cat sa prinda crusta carnea, si sa fie patrunsa doar un pic.

2. O pui la cuptor in sosul de rosii cu tot felul de mirodenii (rosii intregi oparite ca sa le dai jos coaja, le faci bucatele de 1-2cm sau le poti cumpara direct preparate asa la conserva :)). O tii pana se face bine, dar nu cat sa se evapore toata zeama.

Eviti sa se intareasca, iar maine (dupa reincalzire), o sa fie la fel de frageda ca proaspat facuta. Pofta mare!

 

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări