Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Depinde de carne si de cum e gatita. 

 

O fleica de miel pe gratar merge cu o crema de menta (dulceata adica) sau cu niste gem de coacaze. La fel si la niste chiftele nesarate. 

 

Insa o ceafa de porc cere o racitura sarata. 

 

E chestie de gust si obisnuinta. 

Link spre comentariu
Acum 17 ore, Faker a spus:

Mie imi place mai mult la friptura sa mananc cu compot decat cu muraturi.

Depinde de garnitura. La pireu de cartofi merge bine compotul de visine.

Link spre comentariu

 Doru.Eu am mai intrebat si inainte de hasmatuchi.Are cineva o poza?E o confuzie cu patrunjelul cret.Din pozele de pe net nu-mi dau seama exact cum arata hasmatuchi.Ici in Oltenia n-am vazut.

Screenshot-20201226-213736-Samsung-Inter

Link spre comentariu

 Vă recomand cea mai bună salată de detoxifiere după cărnăraia de Anul Nou.

 Se face exclusiv din legume,date pe răzătoare ca pentru ciorbă.Cantităţi egale de morcov,ţelină şi măr.Un pic de ulei,sare si lămâie după gust.Singura variabilă este mărul.Se pune mai mult sau mai puţin,funcţie de cât de dulce o vreţi.

 Are şi varianta "hard".Adică nu se pune lămâie ci numai...maioneză!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@daniels

 

De unde esti, coane? Ca asa caltabosi n-am mai vazut. Aportul de orez e diferit de ce stiu eu. Poate a fost prea putin curcan in traista. Sau poate voiai sa-l faci de post.

 

Pare gustos, sa-ti fie de bine!

Link spre comentariu
La 25.12.2020 la 19:05, Mircea a spus:

Depinde de carne si de cum e gatita. 

O fleica de miel pe gratar merge cu o crema de menta (dulceata adica) sau cu niste gem de coacaze. La fel si la niste chiftele nesarate. 

Insa o ceafa de porc cere o racitura sarata. 

E chestie de gust si obisnuinta. 

 

Puteţi da reţeta cremei de mentă (dulceaţă adică)?

Link spre comentariu
La 01.02.2021 la 19:28, daniels a spus:

Caltabosi

20210201-183915.jpg

Prin orez au gusa de curcan taiata marunt.

Merge cu moare de varza in care se pune boia de ardei iute dupa gust.

Haide domnule, să nu o dăm în ,,diversiuni"!

Caltaboşi în Februarie?

Dar de Crăciun, ce ați pregătit?

Sau, asta e ,,mîna a doua", de caltaboşi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări