Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

20 minutes ago, Liviu M said:

Tia, tu ai cumparat linguri calibrate, eu cantar. Si daca tot am cumparat cantar, am rescris reteta de mici din lingurite in grame. :rade:

Rade nevasta de mine. Retetele mele sunt toate cu ingrediente numite A, B, C, etc.

 

O reteta suna ca asta:

1. A+C = X amestecat 5 minute, adaugat F cu lingurita.

2. X+B+D+E = Y, lasat 2 ore sa creasca.

3. Y la cuptor 35 minute la 180C.

Link spre comentariu

Eu sunt din ce in ce mai bulversat de lingurile tale.

Intr-o carte de bucate mai veche din biblioteca (Liliana Podoleanu) sunt date echivalentele lingura/lingurita - g/l.

Printre altele o lingura de apa ~ 11 ml. Deci o lingura traditionala e mai mare decat cea mai mare lingura din setul tau (daca mai stiu eu sa transform cat de cat, un centilitru = 10 ml), care, in poze, e mult mai mare decat o lingura. Deci, cum e? :56

 

LE E ca nu mai stiu sa citesc. Lingura mare din setul tau e decilitru, nu centilitru. S-a rezolvat. Desi lingura mare nu pare de 10 ori mai mare ca lingura de masa. Pfui, ma duc sa iau cantarul...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
La 23.12.2020 la 16:33, daniels a spus:

A facut nevastamea la cuptor niste miez de nuca, miroase intr-un mare fel. Din pacate am ratat adunarea foitei care desparte miezul

20201223-162658.jpg

 

Ar merge foarte bine cu aceste vinuri italieneşti, doar în Italia pot fi găsite, cumpărate şi consumate.

 

italy.jpg

 

italy-wine.jpg

 

wine.jpg

Editat de alcon
Link spre comentariu
Acum 1 minut, daniels a spus:

de fapt am mancat un punm din miejii aia si nu m-am linistit decat dupa ce am luat o tarie

 

Da, este în regulă, şi ca să fiu patriot, ar fi mers şi cu nişte mari pahare de vin de al nostru românesc...

Link spre comentariu

 Pana la urma hasmatuchi nu e patrunjelul cret din comert,nu-i asa?

 Alcon.Ce mare filozofie la supa aia?

O faci fie din legume,deci chioara,fie din legume si carne.Dregi eventual si cu smantana.Adaugi niscai hasmatuchi de condimentare si dai la blender.Poti sa faci "n" variante in functie de legumele folosite sau de carne.

 Ca la orice supa mai consistenta se recomanda cartoful,morcovul,telina,ardeiul si ceapa.Dar asta nu excude apio sau prazul,ciupercile,etc.

  Vezi ca pe net sunt destule variante.

Link spre comentariu

 Am dat cu sarmaua...Ieri am vazut o chestie ciudata.In Gorj sarmalele se servesc,de Craciun,cu racituri si turta!Obicei local...

 Si era sa uit.Obiceiul la ucrainienii din RO este sa se serveasca grau fiert cu miere si miez de nuca.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

 In link sunt cateva mancaruri de Craciun traditionale la conationalii slavi.Multe inspirate din bucataria romaneasca.

 N-am remarcat daca e trecuta cea mai buna salata pentru carnati prajiti.Ma refer la salata din sfecla rosie coapta la cuptor dreasa cu putin ulei,otet si miere.Si "indopata" din belsug cu hrean ras.

https://www.rri.ro/ro_ro/mancaruri_traditionale_de_craciun_pe_stil_vechi-2609480

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări