Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Tunatorule, dupa cum am mai zis, pizza imi iese chiar si mie. La tine stacheta e muuult mai sus. :rade:

Ba mai mult, am testat si cu piatra de pizza si fara si am ajuns la concluzia ca nu merita chinul suplimentar cu piatra, sunt suficiente tavile speciale (cam ca astea de la emag).

 

PS Piatra ta de pizza pare cam subtire. :57

Link spre comentariu

Liviu, coacerea se face in 10 minute cu piatra. Evita uscarea pizzei. Ramane pufoasa cu doar juma de lingurita de drojdie la 2 pizze de 25cm.

 

Si eu am folosit tava cu gaurele. 

 

"Piatra" e un fel de ceramica de pus pe podele. Nimic special fata de masa termica. 

Link spre comentariu

Salut Mircea,

 

se pare ca vrei detalii :rade:

Sa le luam pe rand:

- 275°C (cat poate cuptorul) - check.

- 10 minute - check.

- pufoase - check. Am si poze, da' de cand nu ne mai lasa Vasile cu poze, mi-e lene sa mai pun.

- drojdie (proaspata) - 8 g /800 g faina (4 pizze cu diametrul nemasurat, cum se potrivesc in tavi). Habar n-am daca e mult sau putin, e dintr-o reteta italieneasca gasita pe internet acum cativa ani, cand am inceput sa facem pizza acasa.

- piatra pizza - check. Adica am, sta la locul ei, am folosit-o de cateva ori, am renuntat.

 

Link spre comentariu

Mosule, sa le mancati sanatosi!

 

Reusita e in detalii, pe bune :56

 

LE: europenii au o boala cu gramele. 8g din alea, 274g din celelaltele, etc. Nord americanii sunt cu masurile: lingurita, lingura, juma de cana, 3 cani... 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Acu' asa era reteta, asa o folosesc. Oricum, masurile alea sunt aproximative. Daca tai din pachet 7,9 g de drojdie, nu mai stau sa raschetez inca o cojita. La fel, daca tai putin mai multa, o pun pe toata.

La apa e si mai variabil, ca in functie de ce faina gasesc, cere mai multa sa mai putina. De inceput incep cu cantitatea din reteta, dar la sfarsit corijez (de obicei mai adaug).

Revenind la lingurite, daca caut bine in sertarul cu tacamuri am macar 3 dimensiuni diferite. Pe care s-o folosesc?

 

Da' ideea era alta. Asteptam alte bunatati, nu pizze. :wretre

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
7 minutes ago, Liviu M said:

Da' ideea era alta. Asteptam alte bunatati, nu pizze. :wretre

O tarta cu lamai? Crema de sarlota cu zeama de lamaie este suficient de buna?

n8zJLt2.jpg

 

Tarta cu crema caramel si nuci, cineva interesat?

eZHyKkF.jpeg

 

Biscuiti de turta dulce? PS: facuti si ornati de copii.

5bKG4Ig.jpeg

 

Si ceva saraturi: sardine cu sos de rosii la cuptor.

gcVs2RY.jpeg

 

Apoi, ca sa ne spurcam complet, o dam pe asiatice. Cu somon si avocado.

IsHoY0i.jpeg

 

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Mircea a spus:

O tarta cu lamai? Crema de sarlota cu zeama de lamaie este suficient de buna?

Tarta cu crema caramel si nuci, cineva interesat?

Biscuiti de turta dulce? PS: facuti si ornati de copii.

Si ceva saraturi: sardine cu sos de rosii la cuptor.

Apoi, ca sa ne spurcam complet, o dam pe asiatice. Cu somon si avocado.

:aplauze

 

Acum 23 minute, Mircea a spus:

D-astea folosesc eu - calibrate,

Tia, tu ai cumparat linguri calibrate, eu cantar. Si daca tot am cumparat cantar, am rescris reteta de mici din lingurite in grame. :rade:

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Tu mi-ai aratat 4. Care cum e? Cea mai mare "de supa", urmatoarea "de ceai" si cele mai mici "un varf de cutit", respectiv "o priza"?

 

LE Scrie la IKEA:

Detalii privind produsul

Cuprinde: 1 mililitru, 1 linguriţă, 1 lingură şi 1 decilitru.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări