Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 4 ore, alcon a spus:

Mancare de fasole si cuscus

 

Pentru a pregati mancare de fasole si cuscus, vei avea nevoie de 1 cana de cuscus, 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingurita mustar, sare,

piper, 300 g fasole fiarta si racita, 3-4 frunze de marar tocat marunt, 2-3 frunze de patrunjel tocat marunt. Pentru a pregati aceasta reteta, urmeaza instructiunile de mai jos:

 

1. Amesteca intr-un bol 3 linguri de ulei de masline, ceapa, otetul, mustarul, un varf de sare si piper;
2. Separat, pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline, lasa sa se incalzeasca, apoi adauga cuscusul;
3. Lasa pe foc 3 minute sau pana cand acesta capata o nuanta galben-maronie;
4. Adauga 1 cana de apa si jumatate de lingurita de sare, amestecand din cand in cand;
5. Adu la fierbere, apoi da focul la mic si lasa pentru 7 minute;
6. Adauga fasolea si amesteca bine;
7. Pune capacul si mai lasa pe foc 3 minute sau pana cand cuscusul incepe sa se inmoaie;
8. Inchide focul, apoi trece totul printr-o sita fina si arunca lichidul;
9. Transfera amestecul de cuscus peste dressingul de la punctul 1 si amesteca bine;
10. Lasa sa stea 20 de minute, apoi adauga mararul si patrunjelul;
11. Serveste imediat dupa preparare.

Cus Cus nu se fierbe, trebuie pusă supă de preferat, nu apă, astfel încât sa fie absorbită total de Cus Cus, să nu iasă un pilaf  de Cus Cus. 

Link spre comentariu

Sunt diverse metode de preparare a cous-cous-ului. E adevatar ca fierberea duce la saturarea bobului... si iese pilaf, daca nu stii ce faci. 

 

E bine sa intrebi p-unul din Africa de Nord cum se prepara, insa nu e la indemana oricui. 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Thunderer a spus:

Florine, daca esti grataragiu, arunca niste cotlete de miel (nu berbec sau berbecut) pe gratar (le faci mediu, nu arse). Se mananca cu legume facute in abur. 

 

Puristii pun un pic de gem de menta pe miel, dar sa zicem ca si un piureu de mere merge. Stiu ca pare aiurea, dar merita sa incerci. 

 

Recunosc, sunt grataragiu!  ... voi încerca ce propui, mai ales că îmi place carnea de miel. Am făcut (cu ocazia unor evenimente) miel la proțap ... ultima dată a avut un succes enorm în rândul invitaților, s-a măncat în timp record, la un moment dat chiar m-am simțit aiurea pentru că se terminase și unii ar mai fi vrut ... :rade:

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Thunderer a spus:

Sunt diverse metode de preparare a cous-cous-ului. E adevatar ca fierberea duce la saturarea bobului... si iese pilaf, daca nu stii ce faci. 

 

E bine sa intrebi p-unul din Africa de Nord cum se prepara, insa nu e la indemana oricui. 

Se fierbe in abur. El este semipreparat.

Link spre comentariu

 E buna si ruda maturei,in perioada de foamete...

 Nu fac reclama dar daca ajungeti la Campulung Muscel va recomand o locatie.Se numeste "La Litzoi",Litzoi find proprietarul.Afacere de famile din ferma proprie.Preparate traditionale de porc,inclusiv carne la untura.Cas,branza,s.a,deosebite.

 Mi-a cumparat un amic,de curand,ceafa afumata si carnati.Zici ca sunt facute in casa!Branza de burduf ca la mama ei.

 Magazinul il are pe drumul Campulung Targoviste,de la sensul giratoriu cca 4 km.

 E o singura problema.Omul face serie mica si trebuie sa ai noroc sa prinzi.E foarte cunoscut in zona.

 Preturile incredibil de acceptabile.

 

Link spre comentariu
Acum 13 ore, daniels a spus:

Se fierbe in abur. El este semipreparat.

Exista si un vas special ( de fapt doua ) - oala in care fierb cel putin 7 legume si carnea de miel + oala / sita care se pune deasupra si unde se pune cuscusul frecat cu unt la aburi .

Link spre comentariu
Acum 13 minute, Thunderer a spus:

Sa numeste bain-marie. 

Nu are nici o legatura cu bain-marie , cuscusul nu are nici un contact cu sosul care fierbe dedesubt .

Aburii sosului trec prin sita vasului superior si "aburesc" / umezesc si incalzesc cuscusul .

Link spre comentariu

pune o poza, ca e interesant ce zici. nu e bain-marie, dar nici vas de fiert la abur, ca la ala se pune capac si se face un circuit inchis. Cand fierbi carne cu legume se mai duce abur, nu poti sa ai capacul pus.

Link spre comentariu
Acum 15 ore, cocochannel a spus:

pune o poza, ca e interesant ce zici. nu e bain-marie, dar nici vas de fiert la abur, ca la ala se pune capac si se face un circuit inchis. Cand fierbi carne cu legume se mai duce abur, nu poti sa ai capacul pus.

Ajung la sfarsit de saptamana la socri si fac fotografii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări