zvonacfirst Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 Eu nu mai intru pe topicul asta. Va acuz de terorism... culinar. Link spre comentariu
icar Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 Bunicii gateau doar cu untura. Uleiul (untdelemnul) era scump. Cind eram la gradinita, pe la ora 10, aveam pauza de masa. Lunea, martea, toti aveam mincare "selecta": un șnitel, un piept de pui, o bucatica de friptura, intre doua feli de piine. De miercuri incolo, incepea piinea cu gem si piinea cu unsoare. E, si aici pornea balamucul: desi toti eram murdari pina la urechi, doar la cei cu piine cu gem se vedea! Asa ca astia cu gemul erau de risul curcilor, ca untura nu se vedea!!! Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 8, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2020 Da, cu untura, insa cum se lucra zi-lumina, nu tu probleme de colesterol. Link spre comentariu
icar Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 Corect! Se consuma ce se minca! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 Icar.Baza era tropaitul zilnic,ca altfel... Se murea pe capete in Ardeal de boli de circulatie,de inima...Comparativ in zonele sarace,submontane,din Oltenia se ajungea la peste 80-90 de ani usor.Aia nu vedeau carne decat o data de doua ori pe saptamana.Porcul,daca il aveau,tinea dupa taiere o luna,doua.In rest branza,lactate,varza si alte legumicole.Curat "alimentatie stiintifica"! Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 9, 2020 Partajează Postat Iulie 9, 2020 La 05.07.2020 la 15:05, Thunderer a spus: Cu apa, ulei si sare. Cuşcuşul merge bine şi cu tocaniţe, papricaşuri sau alte mâncăruri cu sos. Practic puteţi înlocui eternii cartofi, mămăliga sau orezul cu acest cuşcuş simplu. https://savoriurbane.com/cuscus-reteta-cea-mai-simpla-cum-se-prepara-couscous/ Link spre comentariu
icar Postat Iulie 9, 2020 Partajează Postat Iulie 9, 2020 Acum 16 ore, BRANCA a spus: Se murea pe capete in Ardeal de boli de circulatie,de inima Nu cumva ai gresit adresa? Bunicii mei au trait 90 de ani ( bunica a murit intr-un accident banal). In Ardeal nu se huzurea in mincare, in schimb se muncea pe rupte. Cind eram copil, nu am vazut taran gras. In copilarie, nu am avut nici un prieten gras! Cind am terminat liceul, aveam 90 de kilo, la 1,90, acum am 108. Da, dar aia 90 erau muschi, acum sunt colacei! Am mincat o singura data cușcuș, si nu mi-a placut. Vorba ardeleanului, nu avea nici un Dumnezeu! Asta cu colesterolul, slanina si carnea grasa, nu stiu cit e legenda si cit adevar. Cunosc persoane slabe, care maninca carne numai de sarbatori si au colesterolul si trigliceridele nai mari ca mine, care nu exagerez cu carnea si slanina, dar nici nu le dau de-o parte! Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 Mâncare de iepure cu muştar şi sos cremos cu ciuperci. https://savoriurbane.com/mancare-de-iepure-cu-mustar-si-sos-cremos-cu-ciuperci/ Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Alcon.Noi am crescut iepuri de casa.Carnea seamana cu cea de pui si trebuie condimentata la greu.Nu prea ma dau in vant dupa ei. Am mancat,de cateva ori,iepure de camp.Zici ca-i alta specie fata de cel crescut!Cam cum e puiul de curte comparat cu cel de crescatorie. Link spre comentariu
Faker Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Si socrii mei tin iepuri. Imi place carnea lor dar doar atunci cand e gata facuta. A doua zi nu o mai pot manca, se intareste, devine atoasa etc. indiferent cum l am facut, atunci pe moment e super dar a doua zi nu o mai mananc. Am incercat in mai multe feluri sa il gatesc, am tinut si la marinat dar degeaba, a doua zi e talpa de bocanc. In schimb la ceaun e fix ce trebuie, tocanita scazuta e extraordinara. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Mancare de fasole si cuscus Pentru a pregati mancare de fasole si cuscus, vei avea nevoie de 1 cana de cuscus, 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingurita mustar, sare, piper, 300 g fasole fiarta si racita, 3-4 frunze de marar tocat marunt, 2-3 frunze de patrunjel tocat marunt. Pentru a pregati aceasta reteta, urmeaza instructiunile de mai jos: 1. Amesteca intr-un bol 3 linguri de ulei de masline, ceapa, otetul, mustarul, un varf de sare si piper; 2. Separat, pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline, lasa sa se incalzeasca, apoi adauga cuscusul; 3. Lasa pe foc 3 minute sau pana cand acesta capata o nuanta galben-maronie; 4. Adauga 1 cana de apa si jumatate de lingurita de sare, amestecand din cand in cand; 5. Adu la fierbere, apoi da focul la mic si lasa pentru 7 minute; 6. Adauga fasolea si amesteca bine; 7. Pune capacul si mai lasa pe foc 3 minute sau pana cand cuscusul incepe sa se inmoaie; 8. Inchide focul, apoi trece totul printr-o sita fina si arunca lichidul; 9. Transfera amestecul de cuscus peste dressingul de la punctul 1 si amesteca bine; 10. Lasa sa stea 20 de minute, apoi adauga mararul si patrunjelul; 11. Serveste imediat dupa preparare. Link spre comentariu
icar Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Suna interesant, pare un fel de salata/aperitiv. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Urmărind acest topic am citit multe chestii interesante care merită testate. Dar parcă cea mai bună mâncare e tot friptura cu cartofi prăjiți ... sau piure de cartofi, plus salata aferentă, făcută în stil românesc (roșii, ceapă, felii subțiri de castraveți, ulei, oțet ori lămâie și sare). "Friptura" poate fi ceafă ori cotlet de porc, elemente ce pot sfârâi pe grătarul din curte alături de mititei și cârnați picanți. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 12, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2020 (editat) Florine, daca esti grataragiu, arunca niste cotlete de miel (nu berbec sau berbecut) pe gratar (le faci mediu, nu arse). Se mananca cu legume facute in abur. Puristii pun un pic de gem de menta pe miel, dar sa zicem ca si un piureu de mere merge. Stiu ca pare aiurea, dar merita sa incerci. Editat Iulie 12, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Simplu, rapid, gustos : Se prajeste felia de paine in toaster Se lasa sa se raceasca Se freaca cu usturoi pe ambele fete, iubitorii si cu ardei iute, taiat in doua. Se prajesc pe ambele fete1-2 minute in putin unt, cam 4-5 mm, la foc mai incet. Se sareaza dupa gust. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum