Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

 cocochannel.Pana la alzheimer ne mananca altele...Adevarul e ca o folosesc cu "sughituri"...

 Si pe prospectul de oala aluminiu chiar scria "Kukta".Era ungureasca.De rezerva am luat pastilele supapei siguranta din Ungaria.Garnitura de schimb de la sarbii din Kladovo...

Link spre comentariu

 Mereu am zis ca mancarea simpla,din "material" de calitate,e mai buna ca alte zeci de preparate sofisticate.

 Carnati vita-porc,de la sibienii din piata,ou de tara,rosu la miez,mamaliga din faina sarbeasca...

Carnati.jpg

Link spre comentariu
Acum 45 minute, BRANCA a spus:

 Mereu am zis ca mancarea simpla,din "material" de calitate,e mai buna ca alte zeci de preparate sofisticate.

 Carnati vita-porc,de la sibienii din piata,ou de tara,rosu la miez,mamaliga din faina sarbeasca...

Carnati.jpg

Cam consistentă pentru căldurile astea, da' merge dimineața sau la prănz, inainte sau după o activitate mai susținută in goapodărie. Cu murături si un pahar de vin, dupa: bombă calorică. Şi eu sunt adeptul măncărurilor simple, fără ,,briz briz-uri'!

Link spre comentariu

 Corect.In perioada asta gatim rar.N-avem aer conditionat si la bucatarie sare usor temperatura de 30 °C!

 Miercuri o tulim la tara.Abia astept sa trag niste vinete la gratar pentru salata cu ulei.Si ardei copti.

 Am mai facut acum doua saptamani vinete.Desi sunt putin mai apoase au un gust incredibil de bun!Inca mai avem legume gustoase!...Si ,ca sa mai carteasca unii,mi-aduc aminte ca afara,in America,am incercat ceva similar.Niste super vinete de le puteai pune la expozitie.Din salata facuta nu am mancat decat eu.Cam o lingura,ca-mi venea sa vars!...Restul familiei a gustat pe varful furculitei...

Link spre comentariu

noi facem mamaliga din malai, nu din faina.

si la voi la turnu vin sibienii? ai zice ca sibiul e centrul alimentar al universului dupa cum sunt prezenti in pietele din toata tara.

kukta din Alum am avut si eu, primita in 89 sau 90. Nu am folosit-o niciodata, dar imi placeau cele de inox.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, BRANCA a spus:

 Pentru cine are posibilitate untura de porc "alergat",adica crescut liber,no name sau mangalitza,e mai sanatoasa,la gatit,decat majoritatea uleiurilor rafinate.

 Iar povestea cu uleiul virgin si amareala era cam asa.Gustai uleiul-era bun.Puneai uleiul pe rosie se amara!

Buna

Azi am consumat 2 sandwichuri ciudate.

Untura de porc,branza de burduf si bulion.

Toate de casa bineanteles.M-a luat asa o pofta cotrobaind prin camara dupa alte cele.

Si la gatit folosim untura de porc,dar totul depinde de ceea ce se"fabrica" in bucatarie.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Piine prajita, frecata cu usturoi si unsa cu unsoare de porc, peste care pui sare. Cartofi romanesti, prajiti in unsoare de porc. Piine cu unsoare, pe care presari ceapa rosie, taiara julien si sare. Nu-i musai de Himalaia.:limb:

Prin satele din jurul Sibiului se cresc si vaci, porci sau gaini, nu numai oi. Defapt alea nici nu sunt in sat, misuna pe munte, la pascut.

Link spre comentariu

 Atlas.Crescut in Ardeal cu untura.

Untura "element universal"...Serveam pe paine prajita pe soba,frecata cu usturoi.Serveam pe paine cu branza telemea.Serveam ca Icar cu ceapa rosie.Aveam un prieten o servea pe paine cu dulceata de visine.Altul cu zahar tos.Erau o multime de combinatii din care unele pot fi chiar bizare...

 Varful il constituia untura de la conservarea carnatilor sau carnii,o delicatesa...

 La gatit se folosea "oloiul" numai cand se termina untura!

 Ce vremuri si ce untura!

 Si cu sibienii e ceva sambure de adevar.Pe multi ii banuiesc ca iau porc de crescatorie in carcasa si-l pregatesc acasa.Oricum nu-i bai daca produsul e mai bun decat cel din magazin.

 Mai rar sa gasesti ceva din porc de casa.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 10 minute, BRANCA a spus:

untura de la conservarea carnatilor sau carnii

Da, untura din garnita unde se tinea carnea si/sau cirnatii, prajiti inainte. Cea mai buna era aia, inchisa la culoare, din locul unde a fost carnea sau cirnatii! Era putin sarata si avea gust de fum!

Link spre comentariu

 Lux!Cel mai bine ies caraseii in untura!Da' s-au topit oasele?La marimea aia eu ii mai crestez.Sotia sa nu-i vada ca se curata greu!!

Link spre comentariu

Unele da, alea ca firul de par, nu. Dar a fost bun. Langa cartofi am taiat niste felii de dovlecel pe care le am zdrobit cu furculita, am pus niste usturoi si un galbenus de ou. Am facut un fel de maioneza/mujdei.

Link spre comentariu

Buna

S-a pomenit mai sus de disc.

Intradevar cartofii prajiti pe disc sunt super.Singura problema,nu trebuie lasati sa se raceasca daca au fost prajiti in untura.

Va mai recomand ceva.Dupa ce s-au prajit toate cele,aruncati cateva oua.Ochiuri mai bune n-am mancat niciodata.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări