Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

5 hours ago, alcon said:

Voi cum preparaţi couscous (Cuşcuş)?

Pui putin ulei de turte de masline ( e ieftin ,si rezista la ardere mult mai bine decat cel virgin , si are gust mai placut ) in vasul cu fund gros , se prajeste cus cusul usor , amestecand continu ,prajeala ajunge cand este foarte putin vizibil, se pune apa cat sa acopere ,condimentez cu legume uscate la plic gen Delicat ,Mirodenia etc ( toate au juma sare , evit pe alea cu potentiator de gust ) ,las sa scada tot mai mult , se amesteca mult ,la urma pun putin Curry ,piper ,boia iute , mie ami place picant.....cu castraveti mutati si aripioare crocante/picante....

Link spre comentariu
Acum 23 minute, BRANCA a spus:

  ratza.Ai mancat salata de rosii cu ulei virgin?O suporti?Sau numai mie mi se pare amara?

Nu că o suport, îmi place la nebunie. Uleiul virgin e de la dulce ca ăla de floarea-soarelui pînă la amăreală similară cu cea de cafea. Cred că depinde de tipul măslinelor, cît de coapte sînt etc. Sînt la greci pentru următoarele 2 săptămîni, așa că numai de-ăsta bag. :)

Editat de ratza
Link spre comentariu

 Aici sunt de acord cu ratza.Cel virgin se arde f usor.Chefii il mai folosesc la prajit rapid amestecat cu unt.

 Oricum uleiul virgin de la noi fie e falsificat,fie "batran" de oboseala de stat pe raft...Numai la sursa poti consuma ceva original si fresh.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, ratza a spus:

Cel de turte e OK, ăla virgin e nașpa rău de tot prăjit. Pe testate.

Buna

Poi nu e asa simplu.

Si eu folosesc acel"oloi" de masline.Adica acele"oloiuri".Scuze,sunt ardelean.

Intradevar cel de turte e bun pentru prajit(una-alta)cu avantajele lui.Problema este ca pentru salate

e mai bun uleiul extravirgin.Sotia nu-l suporta in salate pe cel cu gust"tare".In acest caz le combinam,

"Oloi de masline,de rapita,de floare",toate presate la rece.Sunt scumpe ca naiba,dar nu avem ce face.

Am cumparat si din comert uleiuri"aromatice",dar nu stiu cum au fost conservate,cate chimicale au in compozitie,.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări