Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Porcul este singurul mamifer oarecum asemanator ca metabolism cu specia humanoida  , ca urmare putem consuma carne de porc fara restrictii ( evident fara limitarile impuse de bariera " termica " de la 42° latitudine inspre Ecuator ) deci cea mai buna leguma este carnea de porc !

 

Sper ca stiti de gluma ...

Link spre comentariu

Ba da, dar carob-ul nu contine cofeina sau alte excitante de le gasesti in cacao, si poti sa mananci cat vrei.

Dar nu neaparat din cauza asta, ci pur si simplu pt ca l-am incercat si chiar mi-a placut. :)

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

O parte din mielul care pina Marți a zburdat prin moșie :26, cum în natură nimic nu se pierde.... a fost transformat în borș și friptură, restul stă în baiț.... se transformă în pastramă. 

Ca fapt divers, am trecut și eu prin citeva supermarketuri, ăștia vând numai "pisici" de 8..10kg, pline de lactoza, lactoza care numai bine nu face celor care au probleme cu rinichii și guta. 

Eu consum destul de des carne de oaie sau capră, nu îmi lipsesc niciodată pastrama sau cirnati picanți, sunt obsedat de grătar, totul făcut de mine, de crescut animale 100% bio.. .. se ocupă altcineva... 

borș de miel.jpg

before....jpg

after cooking....jpg

Editat de BibanuBibi
Link spre comentariu

Ca tot mi-ati facut pofta de peste, bagai si eu putin somon la cuptor cu Omega 3 si vitamina D (luat din banii de pe amplificatoarele pe care le-am vandut :rade:) si niste verdeata.

DSC02439c.jpg.2f907bed6e014cc707de4eee48705729.jpg

 

Link spre comentariu

Aia nu-i verdeata, sunt furaje. Somon d-ala bagam in noi des, nu-ti trebuie mai mult de 15-20 de minute sa fie gata. Il faci in unt sau in ulei? Noi punem unt, sare si piper si bagat la cuptor.

Mananci variat si sanatos, bravo tie.

 

Tocmai ce am infulecat niste carnati italienesti iuti si hamburgeri de vitel. I-am udat cu o bere alba 1664 cu aroma de capsuni.

 

N-am mai facut poze ca imi era prea foame, plus familia ce ma grabea.

 

Am inceput gratarul pe soare si l-am terminat printre fulgi de zapada. Ca asa e primavara asta pe aici.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Da, se face repede somonul la cuptor.

Noi nu punem nici unt nici ulei. Ce rost are sa strici bunatate de grasimi pe care le contine somonul cu untul care are numai grasimi saturate (care nu sint bune).

Somonul e bun, dar nu e bine sa faci exces nici cu el. Se recomanda sa mananci peste de 2 ori pe saptamana. Eu fac o data somon si o data iau sardine la conserva.

 

Incerc sa mananc sanatos cat se poate. Sanatos absolut nu exista. Toate alimentele au o doza de toxine prin ele. Dar una e sa mananci fast-food-uri si patiserie cu grasimi trans (cele mai rele), alimente procesate si rafinate, cu o tona de E-uri, sucuri cu zahar simplu... si alta e sa mananci cereale integrale, peste, fructe si legume...

E bine sa mananci cate putin din cat mai multe alimente ca sa nu ratezi nici o vitamina sau mineral, iar in caz ca un aliment contine ceva toxic, macar sa fie in cantitate mica.

 

Stiu cum e. :d Si eu de dimineata am vrut sa fac poza dar imi era prea foame....

 

 

Link spre comentariu
5 hours ago, Victor said:

Porcul este singurul mamifer oarecum asemanator ca metabolism cu specia humanoida  , ca urmare putem consuma carne de porc fara restrictii ( evident fara limitarile impuse de bariera " termica " de la 42° latitudine inspre Ecuator ) deci cea mai buna leguma este carnea de porc !

 

Sper ca stiti de gluma ...

 

Da, asa este! In general, toate testele balistice se fac pe carcasa de porc, daca, crucea, usturoiul si argintul ne apara de vampiri, porcul ne apara de "Daesh".

Link spre comentariu
Acum 6 ore, thunderer a spus:

@Dudikoff

@Victor, lasa palavrageala politica. Discuti mancare cu poza sau esti invitat sa scrii pe alte topice. Multumesc.

Palavrageala politica ?

Sigur esti in toate mintile ?

Nu pari prea OK  ... pari confuz .

Renunta la ceea ce te tulbura , anumite chestii iti fac rau .

Pe bune .

Asta nu inseamna ca-mi pasa de tine sau de cei ca tine  , dar totusi nu jigni colegii de forum .

 

Fuga Mars pe forumurile canadiene , aici nu e mosia ta .

 

 

Link spre comentariu
51 minutes ago, wave said:

Dudika,lasa conservele de peste.

 

De ce ? Conservele sint foarte bune. Un peste cumparat congelat nu ai de unde sa stii ca nu a fost dezghetat si recongelat, dar la conserva se pastreaza asa cum l-au pus.

Pe bune, daca stii tu ceva de rau despre conserve chiar te rog sa-mi spui. Sint interesat. Poate eu sint informat gresit.

Sardinele nu le cumpar decat varianta in ulei simplu, nu in sosuri cu tot felul de tampenii de aditivi.

 

Edit:

Mda, mai rasfoii si eu nitel netu si zice ceva de o substanta Biphenol A cu care sint acoperiti peretii conservei. Despre asta era vorba ?

Dar cica si sticlele de apa de plastic contin cacatul ala. Asa ca... e peste tot. Daca n-am murit pana acum...

Cum spuneam... Mancare absolut sanatoasa nu exista. Ne ferim si noi cat se poate.

La cat de rar mananc eu sardine, nustiu daca mai are vreo importanta...

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări