Faker Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 (editat) Ma consider un bun bucatar, imi place sa gatesc f mult, mai ales ca sotia are un job zi-lumina, ma chinui cat pot si eu. Seara cand ajunge acasa numai de facut mancare n are chef. Azi fac ceva ce imi place enorm de mult, e extrem de ieftin doar ca dureaza ceva mai mult. In zona ii zice mancarea saracului. adidasi de porc. Fierti pana cand se dezlipesc oasele iar apoi puse in tava, acoperite cu bulion si bagate la cuptor. Cand aproape a scazut bulionul, se prepara un sos din mustar si miere albine si se pensuleaza adidasii. Cand sosul e cristalizat se scoate si se mananca. Cu cartofi natur, piure sau orice pe langa. Editat Iunie 14, 2020 de Faker 2 Link spre comentariu
Faker Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Dezosate, inecate in bulion si pregatite pt cuptor. Totul a costat pana in 15 lei, kg de adidasi e la 2.5 lei kila. 4 Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 (editat) Acum 4 ore, Faker a spus: Dezosate, inecate in bulion si pregatite pt cuptor. Totul a costat pana in 15 lei, kg de adidasi e la 2.5 lei kila. Buna Arata bine.La noi se mai face ciorba falsa de burta din adidasi. Ai putea pune reteta daca te ruugam? Multumesc si spor Alex L.E.Scuze,abia acum am vazut mai sus Editat Iunie 14, 2020 de -Atlas- Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2020 Crima pe motiv de colesterol, nu alta! O tilapia la cuptor cu ustoroi si lamaie. Asezonata cu mamaliga si mujdei. Totul a fost ras fara jena. 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2020 On 5/31/2020 at 8:26 PM, cocochannel said: Cu lapte, drojdie si faina. Maiaua salbatica a esuat. Varianta mea: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Acum 8 ore, Faker a spus: Ma consider un bun bucatar, imi place sa gatesc f mult, mai ales ca sotia are un job zi-lumina, ma chinui cat pot si eu. Seara cand ajunge acasa numai de facut mancare n are chef. Azi fac ceva ce imi place enorm de mult, e extrem de ieftin doar ca dureaza ceva mai mult. In zona ii zice mancarea saracului. adidasi de porc. Fierti pana cand se dezlipesc oasele iar apoi puse in tava, acoperite cu bulion si bagate la cuptor. Cand aproape a scazut bulionul, se prepara un sos din mustar si miere albine si se pensuleaza adidasii. Cand sosul e cristalizat se scoate si se mananca. Cu cartofi natur, piure sau orice pe langa. Ciudată combinația cu bulion, "adidașii" merg bine cu usturoi, ceva picant. In sfârșit.... fiecare cu pofta lui. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2020 (editat) Si o tarta cu mere. Asa arata inauntru Si asa se degusta Editat Iunie 14, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 (editat) Pulpă de vită la cuptor Se poate manca caldă sau rece, după 4 ore la cuptor.... carnea pur și simplu se topește in gură. Compoziție Pulpă de vită sau spată, nu stricați vrabioara, antricotul, mușchiulețul, pe așa ceva. Doi căței de usturoi Boabe de piper, au am pus cam 20 de boabe, negre, roșii, verzi. O foaie de dafin Sare, o linguriță rasă. O linguriță de muștar bun! O bucata mică dintr-o crenguța de rozmarin sau rozmarin uscat cât poți prinde între trei degete O ceapă mare tăiată rondele Un morcov mare Kaizer sau costiță afumată tăiată felii. Vin roșu de cea mai bună calitate, eu am pus Novac de Drăgășani, vin din producția proprie. Vinul trebuie pus astfel încât să fie la fața legumelor, cam 300..400ml, nu se pune apă! Se dă la cuptor cam 4 ore, la 170..180 grade Celsius, este perfect dacă cuptorul este cu ventilație. Vasul este obligatoriu să fie acoperit, altfel se usucă și mâncați talpă de bocanc. Pentru sos Se strecoară lichidul care rămâne în vas, se reduce după poftă, se poate îngroșa cu un pic de făină sau amidon. Ca garnitură... după pofta fiecăruia. Editat Iunie 14, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2020 @Faust2018, ai pus poza dar n-ai subliniat importanta perpelirii in tigaie cat sa creezi o crusta, inainte sa bagi la cuptor. Similar cu reteta ta este reteta mea de costite de porc. Dupa perpelirea in mirodenii, se invelesc in foaie de aluminiu si se arunca in cuptor unde fierb in suc propriu. Se tin cam 2 ore pana da sa cada carnea de pe oase. Apoi se dau prin sos rosu dulce (ca sa creeze crusta caramelizata) si se arunca pe gratar. Poza n-am. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Acum 25 minute, Thunderer a spus: @Faust2018, ai pus poza dar n-ai subliniat importanta perpelirii in tigaie cat sa creezi o crusta, inainte sa bagi la cuptor. Similar cu reteta ta este reteta mea de costite de porc. Dupa perpelirea in mirodenii, se invelesc in foaie de aluminiu si se arunca in cuptor unde fierb in suc propriu. Se tin cam 2 ore pana da sa cada carnea de pe oase. Apoi se dau prin sos rosu dulce (ca sa creeze crusta caramelizata) si se arunca pe gratar. Poza n-am. Nu dam totul mură in gură. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 (editat) Uneori merge si fara prajire prealabila. Alta bucata de carne (de vita), alt mod de preparare, da' indraznesc sa cred ca a mea a fost mai frageda. Editat Iunie 14, 2020 de Liviu M 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 din poza se vede ca a fost un pic prea coapta. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 Daca la pozele mele te referi, a fost "usor" prea coapta doar in zona fara grasime. In rest a fost cum am "planuit-o" - rozalie, zemoasa si frageda. Iar grasimea (coapta) i-a dat un gust superbun. Datele tehnice (copiate din alta parte): Bucata de carne e Tafelspitz de vita, fiarta la 60,5°C 27 de ore (parca), tinuta de vineri in frigider, scoasa azi si bagata ~40 minute la 180°C (la inceput sus/jos, la sfarsit numai jos) - pana a ajuns la 56°C inauntru. 1 Link spre comentariu
alcon Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Supă cremă de hasmaţuchi si pătrunjel. http://smarandavornicu.ro/supa-crema-de-hasmatuchi-si-patrunjel/ Editat Iunie 17, 2020 de alcon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum