Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Ma consider un bun bucatar, imi place sa gatesc f mult, mai ales ca sotia are un job zi-lumina, ma chinui cat pot si eu. Seara cand ajunge acasa numai de facut mancare n are chef.

Azi fac ceva ce imi place enorm de mult, e extrem de ieftin doar ca dureaza ceva mai mult. In zona ii zice mancarea saracului.

D038F92E-A3F4-42C6-B9BA-0C880B917A80.jpeg
 

adidasi de porc. Fierti pana cand se dezlipesc oasele iar apoi puse in tava, acoperite cu bulion si bagate la cuptor. Cand aproape a scazut bulionul, se prepara un sos din mustar si miere albine si se pensuleaza adidasii. Cand sosul e cristalizat se scoate si se mananca. Cu cartofi natur, piure sau orice pe langa. 

Editat de Faker
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Faker a spus:

Dezosate, inecate in bulion si pregatite pt cuptor. Totul a costat pana in 15 lei, kg de adidasi e la 2.5 lei kila.

6515DDD3-75A9-4F18-8162-5E867CABDE67.jpeg

8BBEECBA-F5C8-46A3-B3DB-1D6196F2FA3A.jpeg

Buna

Arata bine.La noi se mai face ciorba falsa de burta din adidasi.

Ai putea pune reteta daca te ruugam?

Multumesc si spor

Alex

L.E.Scuze,abia acum am vazut mai sus

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu

Crima pe motiv de colesterol, nu alta!

 

O tilapia la cuptor cu ustoroi si lamaie. Asezonata cu mamaliga si mujdei. Totul a fost ras fara jena. 

 

o1o0zt9.jpg

 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Faker a spus:

Ma consider un bun bucatar, imi place sa gatesc f mult, mai ales ca sotia are un job zi-lumina, ma chinui cat pot si eu. Seara cand ajunge acasa numai de facut mancare n are chef.

Azi fac ceva ce imi place enorm de mult, e extrem de ieftin doar ca dureaza ceva mai mult. In zona ii zice mancarea saracului.

D038F92E-A3F4-42C6-B9BA-0C880B917A80.jpeg
 

adidasi de porc. Fierti pana cand se dezlipesc oasele iar apoi puse in tava, acoperite cu bulion si bagate la cuptor. Cand aproape a scazut bulionul, se prepara un sos din mustar si miere albine si se pensuleaza adidasii. Cand sosul e cristalizat se scoate si se mananca. Cu cartofi natur, piure sau orice pe langa. 

Ciudată combinația cu bulion, "adidașii" merg bine cu usturoi, ceva picant. 

In sfârșit.... fiecare cu pofta lui. 

Link spre comentariu

Pulpă de vită la cuptor 

Se poate manca caldă sau rece, după 4 ore la cuptor.... carnea pur și simplu se topește in gură. 

Compoziție 

Pulpă de vită sau spată, nu stricați vrabioara, antricotul, mușchiulețul, pe așa ceva. 

Doi căței de usturoi 

Boabe de piper, au am pus cam 20 de boabe, negre, roșii, verzi. 

O foaie de dafin 

Sare, o linguriță rasă. 

O linguriță de muștar bun! 

O bucata mică dintr-o crenguța de rozmarin sau rozmarin uscat cât poți prinde între trei degete 

O ceapă mare tăiată rondele 

Un morcov mare 

Kaizer sau costiță afumată tăiată felii. 

Vin roșu de cea mai bună calitate, eu am pus Novac de Drăgășani, vin din producția proprie. 

Vinul trebuie pus astfel încât să fie la fața legumelor, cam 300..400ml, nu se pune apă! 

Se dă la cuptor cam 4 ore, la 170..180 grade Celsius, este perfect dacă cuptorul este cu ventilație. Vasul este obligatoriu să fie acoperit, altfel se usucă și mâncați talpă de bocanc. 

 

Pentru sos 

Se strecoară lichidul care rămâne în vas, se reduce după poftă, se poate îngroșa cu un pic de făină sau amidon. 

 

Ca garnitură... după pofta fiecăruia. 

IMG_20200614_151340.jpg

IMG_20200614_151529.jpg

IMG_20200614_151507.jpg

IMG_20200614_152022.jpg

IMG_20200614_152055.jpg

IMG_20200614_202027.jpg

IMG_20200614_202242.jpg

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

@Faust2018, ai pus poza dar n-ai subliniat importanta perpelirii in tigaie cat sa creezi o crusta, inainte sa bagi la cuptor. 

 

Similar cu reteta ta este reteta mea de costite de porc. Dupa perpelirea in mirodenii, se invelesc in foaie de aluminiu si se arunca in cuptor unde fierb in suc propriu. Se tin cam 2 ore pana da sa cada carnea de pe oase. Apoi se dau prin sos rosu dulce (ca sa creeze crusta caramelizata) si se arunca pe gratar.  Poza n-am. 

 

 

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Thunderer a spus:

@Faust2018, ai pus poza dar n-ai subliniat importanta perpelirii in tigaie cat sa creezi o crusta, inainte sa bagi la cuptor. 

 

Similar cu reteta ta este reteta mea de costite de porc. Dupa perpelirea in mirodenii, se invelesc in foaie de aluminiu si se arunca in cuptor unde fierb in suc propriu. Se tin cam 2 ore pana da sa cada carnea de pe oase. Apoi se dau prin sos rosu dulce (ca sa creeze crusta caramelizata) si se arunca pe gratar.  Poza n-am. 

 

 

Nu dam totul mură in gură. 

Link spre comentariu

Uneori merge si fara prajire prealabila.

 

tafelspitz.thumb.JPG.0ad38aaa2594e36f04a826d912e5ddfb.JPG

tafelspitzTaiat.thumb.JPG.3723700a0ecba7d8edd1da4e493b50dc.JPG

 

Alta bucata de carne (de vita), alt mod de preparare, da' indraznesc sa cred ca a mea a fost mai frageda.

 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Daca la pozele mele te referi, a fost "usor" prea coapta doar in zona fara grasime. In rest a fost cum am "planuit-o" - rozalie, zemoasa si frageda. Iar grasimea (coapta) i-a dat un gust superbun.

Datele tehnice (copiate din alta parte):

Bucata de carne e Tafelspitz de vita, fiarta la 60,5°C 27 de ore (parca), tinuta de vineri in frigider, scoasa azi si bagata ~40 minute la 180°C (la inceput sus/jos, la sfarsit numai jos) - pana a ajuns la 56°C inauntru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări