cirip Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Cu maia sau cu drojdie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2020 Partajează Postat Iunie 1, 2020 Cu lapte, drojdie si faina. Maiaua salbatica a esuat. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 1, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2020 In ce proportii? Eu pun la o paine cam 350ml apa si o lingurita mica (rasa) de drojdie la 500g de faina. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 @cocochannel, ne dai reteta? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 (editat) pai difera, daca e drojdie uscata sau drojdie proaspata. 300 ml lapte, 500g faina , 4 g drojdie uscata. Editat Iunie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 Deci e cam acelasi raport. O sa fac si eu zilele astea. Multumesc pentru lamuriri. Drojdie uscata, granule. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 8, 2020 Partajează Postat Iunie 8, 2020 Unt proaspat facut acasa 99.99% grasime. Este tartinabil la orice temperatura. Nu l-am sarat. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 8, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2020 Poza cu putineiul ai? Sau ce alt dispozitiv folosesti. Ca asta era cel folosit de bunici: On 6/2/2020 at 10:52 AM, Thunderer said: Deci e cam acelasi raport. O sa fac si eu zilele astea. Multumesc pentru lamuriri. Drojdie uscata, granule. Am facut, a fost pufos, le-am mancat aburinde. 1 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 8, 2020 Partajează Postat Iunie 8, 2020 (editat) Poate nu iti vine sa crezi cum il fac Iau un pet de 2 l cu gura larga sa pot turna smantana usor, il umplu ceva mai mult de jumate, pun o cana de apa si il las cam un sfert de ora. Petul trebuie umplut cam trei sferturi sa ramana loc pentru zbatut. Dupa 20-30 min de zbatut se separa. Daca nuse separa, smantana a fost manarita. Din cand in cand se mai desface dopul ca sa se elimine un gaz. Editat Iunie 8, 2020 de daniels 1 Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Ciorbă de peşte făcută sîmbătă pe malu' Dunării cu ce s-a agăţat prin cîrlige: o mreană, un somnic şi o droaie de guvizi. Pe lîngă peşti: ceapă, ardei gras, sfeclă, sare şi oţet de gutui. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 9, 2020 Partajează Postat Iunie 9, 2020 Acum 10 ore, ratza a spus: Ciorbă de peşte făcută sîmbătă pe malu' Dunării cu ce s-a agăţat prin cîrlige: o mreană, un somnic şi o droaie de guvizi. Pe lîngă peşti: ceapă, ardei gras, sfeclă, sare şi oţet de gutui. Buna Guvizii pe cat sunt de urati,pe atat sunt de buni. Like pentru ciorba... Spor tuturor Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 care e denumirea stiintifica la guvizi ? e aelas cu goby fish ? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Ăia de Dunăre cică sînt Ponticola Kessleri şi da, acelaşi peşte e cunscut ca goby fish. Eu nu le am cu pescuitul şi nici cu mîncatul de peşte, dar i-am umilit pe ăştia la baltă. Au prins un somn şi o mreană în trei zile, cu scule şi chestii, eu scoteam guvid după guvid cu acele rămase de la greci, dînd cu lanseta la nici 2 metri de mal. Probabil că nimerisem locul, în jumătate de oră am scos vreo 15 bucăţi, aproape un sfert din carnea aterizată în ciorbă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 guvidele il prinzi si cu paine, ala nu e peste sa te lauzi cu el, dar mi-am amintit ca am mancat si eu in Ro cand eram mic si erau buni, in lipsa de altceva. Diferenta e ca aia din Ro erau de apa sarata iar goby sunt de apa dulce si sunt considerati o specie invaziva la mine. Sunt cam mici ca sa-i mananci, dar sunt ilegal de buni de momeala. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 Acum 5 ore, cocochannel a spus: guvidele il prinzi si cu paine, ala nu e peste sa te lauzi cu el, dar mi-am amintit ca am mancat si eu in Ro cand eram mic si erau buni, in lipsa de altceva. Diferenta e ca aia din Ro erau de apa sarata iar goby sunt de apa dulce si sunt considerati o specie invaziva la mine. Sunt cam mici ca sa-i mananci, dar sunt ilegal de buni de momeala. Buna Poi guvidele,sau guvizii(nu stiu cum e corect),chiar sunt buni.Eu am prins in mare,se prind usor. Au in schimb un gust dulce,nu zici sunt pesti oceanici,zici ca sunt pesti de apa dulce. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum