Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Poza cu putineiul ai? Sau ce alt dispozitiv folosesti.

 

Ca asta era cel folosit de bunici:

 

putinei-stejar-unt.jpg

On 6/2/2020 at 10:52 AM, Thunderer said:

Deci e cam acelasi raport. O sa fac si eu zilele astea. Multumesc pentru lamuriri.

 

Drojdie uscata, granule. 

Am facut, a fost pufos, le-am mancat aburinde.

Link spre comentariu

Poate nu iti vine sa crezi cum il fac

Iau un pet de 2 l cu gura larga sa pot turna smantana usor, il umplu ceva mai mult de jumate, pun o cana de apa si il las cam un sfert de ora. Petul trebuie umplut cam trei sferturi sa ramana loc pentru zbatut.

Dupa 20-30 min de zbatut se separa.

Daca nuse separa, smantana a fost manarita. Din cand in cand se mai desface dopul ca sa se elimine un gaz.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Ciorbă de peşte făcută sîmbătă pe malu' Dunării cu ce s-a agăţat prin cîrlige: o mreană, un somnic şi o droaie de guvizi. Pe lîngă peşti: ceapă, ardei gras, sfeclă, sare şi oţet de gutui.

 

fishz.thumb.jpg.d8f406e611cf75cb316e3cb4ecb1f546.jpg

Link spre comentariu
Acum 10 ore, ratza a spus:

Ciorbă de peşte făcută sîmbătă pe malu' Dunării cu ce s-a agăţat prin cîrlige: o mreană, un somnic şi o droaie de guvizi. Pe lîngă peşti: ceapă, ardei gras, sfeclă, sare şi oţet de gutui.

 

fishz.thumb.jpg.d8f406e611cf75cb316e3cb4ecb1f546.jpg

Buna

Guvizii pe cat sunt de urati,pe atat sunt de buni.

Like pentru ciorba...

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Ăia de Dunăre cică sînt Ponticola Kessleri şi da, acelaşi peşte e cunscut ca goby fish. Eu nu le am cu pescuitul şi nici cu mîncatul de peşte, dar i-am umilit pe ăştia la baltă. Au prins un somn şi o mreană în trei zile, cu scule şi chestii, eu scoteam guvid după guvid cu acele rămase de la greci, dînd cu lanseta la nici 2 metri de mal. Probabil că nimerisem locul, în jumătate de oră am scos vreo 15 bucăţi, aproape un sfert din carnea aterizată în ciorbă.

Link spre comentariu

guvidele il prinzi si cu paine, ala nu e peste sa te lauzi cu el, dar mi-am amintit ca am mancat si eu in Ro cand eram mic si erau buni, in lipsa de altceva. 

Diferenta e ca aia din Ro erau de apa sarata iar goby sunt de apa dulce si sunt considerati o specie invaziva la mine. Sunt cam mici ca sa-i mananci, dar sunt ilegal de buni de momeala.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, cocochannel a spus:

guvidele il prinzi si cu paine, ala nu e peste sa te lauzi cu el, dar mi-am amintit ca am mancat si eu in Ro cand eram mic si erau buni, in lipsa de altceva. 

Diferenta e ca aia din Ro erau de apa sarata iar goby sunt de apa dulce si sunt considerati o specie invaziva la mine. Sunt cam mici ca sa-i mananci, dar sunt ilegal de buni de momeala.

Buna

Poi guvidele,sau guvizii(nu stiu cum e corect),chiar sunt buni.Eu am prins in mare,se prind usor.

Au in schimb un gust dulce,nu zici sunt pesti oceanici,zici ca sunt pesti de apa dulce.

Spor tuturor

Alex

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări