Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

 Mai usor cu faina alba!Material de umplutura si de...ingrasat!Nema vitamine...E o tampenie generalizata acuma- consumul de "albituri",in detrimentul produselor sanatoase.Alea "negre".In tineretea noastra painea neagra era baza.Aia alba raritate,ocazionala.Si ia sa vedeti in orasele mari cam cata lume sufera de constipatie.Lipsa de fibre la greu...

Link spre comentariu

Un iepuras ( de la Lidl )  care a  cautat morcovi , le-a gasit printre cartofi ,usturoi ,ceapa ,si felii de kaizer si alte condimente /piper ,boia iute....

iepure10.jpg

Link spre comentariu

Ai pus-o la crescut undeva mai la cald, ferită de curenţi de aer ? Sau măcar acoperită ? O cultură de bacterii aeriene e mai pretenţioasă decât una concentrată de drojdie de bere....

 

Link spre comentariu

Salut @cocochannel,

 

 

Acum 4 ore, cocochannel a spus:

prima maia a fost complet ratata

La mine a durat peste o luna de hranire zilnica la fiecare 24 de ore pana cand s-a dezvoltat o cultura viguroasa. Nu-ti spun cat am citit si vizualizat pe iutub. Credeam ca n-o sa reusesc niciodata, dar pana la urma rabdarea mi-a fost rasplatita.

 

Acum 1 oră, cocochannel a spus:

Am vazut ca prea facea bule maiaua aia si am tinut-o 10 zile.

Aici nu inteleg. Pai daca facea bule, era buna. Si cum ai tinut-o 10 zile? Nemancata? Daca sta in figider, rezista cam o saptamana fara mancare, dar la temperatura camerei tre' hranita zilnic.

 

Acum 4 ore, cocochannel a spus:

are cineva o reteta garantata?

Reteta maia:apa:faina = 1:1:1 a lui @ratza e buna si e aproape de ceea ce am mai citit si vazut pe net, dar trebuie multa rabdare la inceput, mai ales daca pornesti de la zero. Odata ce s-a format cultura de drojdii, e destul de toleranta.

 

Editat de cirip
Link spre comentariu

Prima zi nu se umblă și se tine acoperită , apoi în prima zi se reface maiaua de 3 ori pe zi, prin a 5-6 devine bună, trebuie să fie cald în cameră (se tine crăpat capacul) (la început poate fi ajutată cu un pic de faina de secară, sau să trișezi un pic cu drojdie, apoi ușor ușor devine sălbatică!) Sper ca nu ai aruncat maiaua aia care nu a crescut, pune un pic de drojdie las-o să crească apoi urmează pașii pentru maia. 

Schimbă faina probabil e proastă, am pățit-o odată...! 

Link spre comentariu

Am scris gresit, de fapt nu prea facea bule, adica facea, dar rare. Uitasem nu.

Poate trebuia sa o tin o luna. Faina era buna, organica si nealbita.

Din pacate trebuie reinceput de la zero, ca am aruncat-o.

Link spre comentariu

Ieri pe la ora 10 am ajuns la Padina, am fost și acum o săptămâna, vedetele serii, pe lângă alte hălci, mici, cârnați, au fost cele două bucăți de Black Angus, pentru copii. 

IMG_20200523_194943.jpg

Link spre comentariu

În afară de drojdie ca să trișezi poți pune zeama de la niște fructe în loc de apă, pui capacul, și lași 5 zile asa, apoi normal hrănești maiaua normal. 

Personal după prima zi în care nu ai umblat la ea, pune 5 grame de drojdie, apoi zilnic umblă la maia fără să mai pui drojdie, după o săptămână ai maia sălbatică, fără să te mai chinui atât! Normal că o să fie mai bună după o luna etc. 

La țară la mine uneori când uita bunica să oprească aluat (îl punea la uscat, era maia uscată păstrată și dată cu mălai) oprea aluat dintr-o pâine cu drojdie! 

În timp devine sălbatică! 

Link spre comentariu

Zilele trecute am fost in 2 magazine si aveau drojdie in prostie..... Nu lua nimeni. Sunt profesionist deja, fac numai paini speciale cu tarate, fulgi ovaz, malai,etc  amestecate in diferite proportii, cresc mai putin,sunt mai consistente, si  au gust super si sunt sanatoase... Cateodata amestec ceapa marunta calita in grasime de slanina topita. (mai am peste 120kg faina..... Rezist si la valul trei...) 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Cu masline, cu seminte (de floare, etc... orice este moale, sa nu rupi dintii in seminte), cu ulei de rosii uscate, de masline, cu branza, usturoi uscat, cate si mai cate. Sa tot combini dupa inspiratie. 

 

Bunica ungea pita cu sos de rosii pe deasupra, ce gust ii dadea, usor acrisor. De nerepetat insa... 

 

Cel mai mult imi placea cand cand insemna painea cu o cruce din lemn. Semana cu asta de jos, insa era triunghiulara in partea superioara. Avea cam 20 si ceva de cm in lungime. 

15171213_1182293218557334_61557606483143

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări