Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Ieri, după patru ore de muncă, aproximativ 20kg cârnați, de patru feluri 

mistreț cu porc domestic 

Oaie, vită, porc 

Vita porc 

Porc 

Am făcut și degustarea seara trecută. 

IMG_20191221_180057.jpg

IMG_20191221_180106.jpg

IMG_20191221_184619.jpg

IMG_20191221_184947.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Porcușor de 17kg(carcasa) făcut la proțap în Serbia, am mai sărbătorit Crăciunul și pe stil vechi. 

Cinci ore de învârtit manual, în schimburi de câte 15 minute :limb:

IMG_20200106_205203.jpg

Link spre comentariu
5 minutes ago, Faust2018 said:

Amestec de bere, sare, piper, boia dulce, boia iute, cimbru, miere. 

Bună combinația, și eu folosesc, cu diferența ca nu pun cimbru (nu-mi place) și în loc de miere pun muștar. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Thunderer a spus:

Nea, mierea creeaza crusta, caci se caramelizeaza. Mustarul poate fi parte din compozitie, cat sa dea un pic de tenta dulce-sarat. 

Da ce faci bre? Dai tot din casa? Si asa in Romania productia de miere a scazut, mai dai si explicatii ce si cum si .... o sa mai mananc "magrets de canard au miel" din parti! :84 Am sa te pun sa imi trimiti miere gratis din Canada.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 12.01.2020 la 13:39, Усилитель a spus:

Bună combinația, și eu folosesc, cu diferența ca nu pun cimbru (nu-mi place) și în loc de miere pun muștar. 

Cimbru pun foarte puțin, este o plantă cu o aromă foarte puternică. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Intrucat urmeaza sezonul gratarelor, astazi, stand la soare am pregatit un amestec de condimente asa, sa fie de-o nevoie.

 

y4mMgRUk1s5am_KOG-Bjs--UQqP8Wr7SLkMoBH8-

 

 

Sursa condimentelor:

y4mFbJ60TwwU9WAMz2PMhepuSW6oCCm8zmryVuCP

Link spre comentariu
La 25.03.2020 la 9:42, dorian 70 a spus:

La Ilişeşti sunt hârleţul, sapa, grebla ? :84

Da...si nu prea. Nu fac agricultura, plantez doar marar, patrunjel si  bostani care urca pe un gard facut din plasa  sudata cu ochiuri de 10cm, nu mai e nevoie sa ma aplec. De la bostani recoltez florile,  sotia le face pane, merg si umplute, exact ca ardeii umpluti. Daca florile sunt mici, merg facute sarmale in floare de bostan. O delicatesa. Si florile de la dovlecel (zucchini) sunt la fel de bune dar bostanul autohton e mult mai productiv, ma refer la flori.

 

Link spre comentariu

Doua observatii am dl Ovidanie.Prima ca colectia de borcane tradeaza un gurmand cu greutate la cantar...A doua ca gatirea florilor de bostan e o chestie de import,din alte bucatarii europene.La sotie,care e sudista,sarmaua fara frunze de varza e o blasfemie!In Ardeal plantam bostanii pe o gramada de mranita langa sura,sa urce pe ea.Langa gard puneam castravetii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări