Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 43 minute, doru3160 a spus:

Pai bine mai elmar, si eu intru aici pt ca stiu ce gasesc. N-am postat nimic, pt ca in principiu nu gatesc eu, si gratar fac doar cand ma duc la curte sau la padure, si atunci nu stau cu telefonul sa fac poze.Dar imi place sa ma uit la ce fac altii.Cand intru in acest topic, stiu ce gasesc.Tu ce naiba cauti aici, daca nu te poti abtine, cand stii ca fiecare gateste ce vrea el, nu ce vrei tu? E un fel de a te juca cu curul gol pe langa sula sculata, dar te miri daca ti-o opinteste careva.

Să pună si el ( nu ii mai pot scrie id-ul ) pe grătar așa ceva , apoi să o regleze din pâine de 1leu , pâine cu o formulă chimică foarte savantă.

Eu sunt creștin dar mă lasă rece dogmele creștinismului .

Consider că pe mine m-au  ajutat să fac acel grătar ,cu mult porc , Allah si Profetul Mahomed , slăvite să le fie numele ! 

Mazel tov ! 

Allah Akbar Shalom ! 

IMG_20191124_114201.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Va salut,

Pe meniul de astazi: Rata pedepsita prin înăbușire sistematică si temeinică, apoi asezata pe varză ca sa mediteze la contributia pe care si-a adus-o la incălzirea globală.

rata_pe_varza_r.thumb.jpg.be3f5d10141f120155c5b5aaabe2c20f.jpg

Editat de cirip
Link spre comentariu

Da, dar meditatia se termnina in burta bucatarului spre satisfactia acestuia!....unde mai e satisfactia ratei...?!....:rade:

PS Arata intr-un mare fel!....pofta buna!

Editat de flomar60
Link spre comentariu
Acum 17 ore, cirip a spus:

contributia pe care si-a adus-o la incălzirea globală.

Daca n-ai gatit-o la temperautra joasa...

LE Mie mai pofta-mi face varza...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Daca e voie cu poze mai vechi, particip si eu!!  Daca tot a fost si o sa mai fie dezlegare la peste:

Ce se vede in poza urmatoare am afumat eu:

y4mmkTKHAajHOFIapAdsY_A7j89KuIwDuwKihQhM

Urmeaza pastrav in harzob sau pastrav in cobza de cetina, cum vreti sa-i spuneti. Facut de gospodinele din Falcau si Valea Brodinei. Mancare adevarata, nu crize culinare emanate de un showman autointitulat chef icsulelscu...

y4m4_qJQaCyHauhbUxucFHlsX8Y-YLGO4yXm_FsR

y4mLkHCYeSvc4-_e6tqxwbt24B6BwZqPvM3Uz0jM

y4mbjiAXo0cN8OGJy1X0DWu1nUA8I7YAHhDG8J32

Stiuca afumata, marfa  din nordul Ucrainei.

y4mkFukP4DoiwZlKJqfrAZxy1RTaYxsy5FovyUPZ

File de cod alb:

y4mbxg20j9sc3Gm-VwfI0uD79-TIil3X_KGfQExx

Crap copt pe pat de sare:

y4m9_aFyC5-txp1TAXNFrKPBzTYKks4-Cb7UtxeV

y4mnqgL7jOQiyh9r6Uvxk6Pc8riYsAMX1mclRpjJ

Pastrav cu legume, la tava. Am undeva si poze cu pastav cu smantana, tot in tava gatit.

y4moC6dYJTca6a1nlzU0odo0vXs-n2Dy6JHPADlu

Bruschete cu somon afumat:

y4mxGAEvMpwWXqvObQrLy1py51TtKMQetDCEp84K

Ghiciti ce este in tava:

y4mbtRu0fp3c4o-rJITOs7Ya0kff4alcbDncAhwM

Link spre comentariu

Domnule @Ovidanie, nu pot ghici ce este în tavă, dar pentru preparatele care le-ați postat mai sus, în cel mai sigur mod, mă grăbesc să vă vizitez.

Și am să aduc o triodă (sau pentodă) cu anod de plută !

Link spre comentariu

Tot poze vechi:

Dreapta: Somon pentru fiica-mea care pana la 16 ani nu reusit sa invete cum sa manance peste cu oase, oricat de mari ar fi, tot are probleme.

Stanga: Crap foarte gras, burta am pastrat-o sa o afum, impreuna cu capul pestelui si cu 15 cm din coada imensa am facut bors de peste ...

y4mqapXs2Z75K-1y6x36YIhFGySzXAFaurDsc9Hl

Pentru sotie crapul l-am copt pe gratar, pentru mine, mai primitiv, l-am prajit:

y4m24Cpr6xN2nUWtej3pRcO-mY_VuSnnSryX2YRb

In foto un ratoi umplut, e un ditamai platoul nu-i o simpla farfurie.

y4mWDeEiK8nGRLfrx584drlYzs7RxOP9AboFKWrf

Ingredientele pentru o tocana de iepure:

Carnea este putin mov pentru ca a stat in bait de vin rosu, nu aveam vin sec de alta culoare.

y4m0MjkxNMJT9DN1gM6Tk1PCxEYfKx2Vua3nlzdz

Si prima etapa, prajirea carnii:

y4mA57lKY2Gotg2ZkyVNRLk_5oiFhFM9hrwG7_30

Si o reteta foarte simpla, recomand:

Pulpe pe sare.

In tava puneti un strat de 2cm sare, cam 1,5Kg la o tava mare. Pulpele le curatati suplimentar si daca au multa grasime inlaturati-o, altfel iese fum. Puneti pulpele pe sare si tot atunci dati la copt in cuptorul incins. Fara grija, nu trag sare. O cunostinta de-a mea a mancat la mine nasemenea pulpe si auzind cat e de simplu s-a gandit sa faca si dumneaei. A pregatit totul, adica a pus pulpele pe sare si a bagat tava in frigider asa, vreo trei ore pana a venit sotul de la munca. Mai tarziu am primit telefon de repros ca nu i-am spus reteta completa. Recunosc ca-i vina mea, trebuia sa-i fac un desen.

y4mRzVmvUrEmASU76tvJ1oEdmv3iJ_NjLwEaztsC

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

În postul Crăciunului, credincioșii obișnuiesc să postească de carne, brânză și ouă, totuşi, până Ignat ei pot mânca:

Cârnaţi de peşte

şi

Cârnaţi de cartofi

Link spre comentariu

Va salut,

Intram in sezon. Azi am confectionat cateva bucatele de slanina inspicata cu un pic de carne, tinuta cateva zile la sare, fiarta in zeama de muraturi (zeama de varza o tin ptr. ciorba de potroace), apoi unsa cu usturoi pisat si boia de ardei dulce.

A iesit cam sarata dupa gustul meu si al colocatarilor, dar nu e prea multa si o s-o dovedim repede. Cu ocazia asta s-a spulberat si mitul ca "sunca isi ia cata sare ii trebuie". Si cine decide cata ii trebuie? Ca gusturile difera ... :)

slana_boia.thumb.jpg.a4f755d6fd6ac59ca123a154dda08c32.jpg

Link spre comentariu

Ce mancaruri pe aici...abia m-am sculat de la masa de seara si mi s-a facut foame iar! Ma uit la pozele voastre si mi se face pofta de toate!

Rata aia pe varza si pestele...sunt fenomenale...arata extraordinar de imbietor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări