cirip Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 1 oră în urmă, alcon a spus: colega de camera ce a zis Dupa ce a hapait vreo doua farfurii cu varf, a concluzionat ca eu sunt vinovatul, pentru ca le fac prea bune. Poftim, mai zi ceva! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Pffff... mi-ai făcut o poftă!... Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) @ratza: corect ar fi mi-ati facut. Ca mie-mi fac pofta toate prezentarile anterioare. In special specialitatile cu oaie. @cirip: tu nu aveai pe vremuri la semnatura "imi place sa gatesc cu vin"? Se pare ca-ti iese si cu țui aaaa prune. Editat Noiembrie 3, 2019 de Liviu M Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Acum 12 ore, cirip a spus: Dupa ce a hapait vreo doua farfurii cu varf, a concluzionat ca eu sunt vinovatul, pentru ca le fac prea bune. Poftim, mai zi ceva! Si v-a acuzat ca din cauza dvs se ingrasa!...cunoastem respectiva varianta! doar ca ,la mine, colega de camera e artista iar noi ,ceilalti, consumatorii!...si vazandu-ne cu cata pofta savuram delicatesele, maninca si ea!...apoi ne acuza ca din cauza noastra nu a respectat regimul de slabire!....ce sa intelegi frate din asta...??!... PS. Arata super! Editat Noiembrie 3, 2019 de flomar60 Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Acum 5 ore, Liviu M a spus: tu nu aveai pe vremuri la semnatura "imi place sa gatesc cu vin"? Coreeect! Ia te uita ce memorie buna ai. Acum 2 ore, flomar60 a spus: ce sa intelegi frate din asta...??! Un singur lucru: ca "Barbatii Sunt De Pe Marte, Femeile Sunt De Pe Venus" ... Multumesc tuturor de aprecieri. Legat de factorul de calitate (Q-ul) al unei mancari gatite, evaluarea obiectiva se face la noi in gospodarie in mod asemanator izotopilor radioactivi. Este o metoda stiintifica de masura, care elimina orice apreciere subiectiva, distorsionata sau tendentioasa. Se foloseste parametrul numit "timp de injumatatire". Daca din momentul in care a fost oprit furnalul si pana la injumatatirea preparatului trec doar cateva ore, atunci Q-ul e la cele mai inalte cote. Si in general discutam de injumatatirea unei oale de 4Kg. Editat Noiembrie 3, 2019 de cirip Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 (editat) Acum 4 minute, cirip a spus: ce memorie buna ai. Se pare ca principiul de functionare e LIFO. Intai uiti ce-ai aflat ieri... LE Si da, mi-o amintesc, m-am distrat copios cand am citit-o prima data. Editat Noiembrie 3, 2019 de Liviu M Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Vad ca s-a mai animat topicul meu. Noi bucatari/chefi si-au prezentat operele. Unii au inviat (salut @Liviu M) si chiar par in viata . Contributia mea e mai jos. Pizza: Tarte, torturi si alte prajituri Prajitura pandispan cu piersici, intoarsa: Si cu afine in plus: Tarta de mere si de dovleac - inainte de cuptor: Si dupa: Tarta de mere, mai de aproape: Tort cu afine. Frisca batuta cu crema de branza, 3 straturi de blat si tot atatea de frisca+crema branza+afine. Sus afine insangerate. Afine salbatice doar: Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Acum 20 ore, Liviu M a spus: @ratza: corect ar fi mi-ati facut. Ca mie-mi fac pofta toate prezentarile anterioare. In special specialitatile cu oaie. Corect, da' tot nişte găluşte cu prune ar merge. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 am avut ieri ratza si am uitat sa-i fac poze. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Măcar ai pomenit-o.... Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Salutare Tunatorule! Acum 21 ore, Thunderer a spus: Unii au inviat (salut @Liviu M) si chiar par in viata . E, am mai miscat din cand in cand. Rar, e drept. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Acum 14 ore, cocochannel a spus: am avut ieri ratza si am uitat sa-i fac poze. Cuptor sau tigaie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 nu sunt sigur, dar cred ca la tigaie. au astia niste ratze muschiuloase, cam piperate la pret, dar bat orice zburatoare. asta e produsul si rezultatul e similar. probabil pretul e dat de faptul ca ai partile f bune, fara oase. https://canardsdulacbrome.com/recettes/cuisson-de-la-poitrine-de-canard-a-la-poele/ Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Mie îmi place, are carnea fermă şi e extrem de săţioasă. De ceva timp o fac combinat, începe în tigaie şi se termină la cuptor. După crestarea pieptului sărez şi pun cu pielea în jos în tigaia rece, focul mic pînă se lasă grăsimea, întorc pe partea cealaltă, 6 minute în cuptor la 200°C, odihnă vreo 8 minute şi iese rozalie ca-n poza de pe pagina ailaltă. Grăsimea care se lasă o păstrez la borcan şi mai arunc cîte o lingură în piureuri. La vită: tigaia pe ochiul mare de la aragaz (cred că are vreo 3kW), focu' blană, carnea sărată, piperată, unsă cu un pic de ulei, fleaşc în tigaie cînd fumegă, 2 minute pe fiecare parte, nemişcată. Unt, usturoi, rozmarin, încă 2 minute pe fiecare parte, barbotată cu zemurile din tigaie. Tot cam 8 minute la răcorit. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Nicule, ai incercat si un "magret de canard"? Incercat sa gatesti vreau sa zic, chiar daca e vorba de opera doamnei. Daca ai gatit si a iesit "tendre" sunt interesat de reteta ta. Nu toate retetele de pe net ies, de multe ori etapele care fac diferenta lipsesc. Rata are un gust aparte, si cererea redusa, e normal sa coste ceva mai mult decat puii umflati. Sa ramanem la subiect. @ratza, that's the spirit!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum