Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

1 oră în urmă, alcon a spus:

colega de camera ce a zis

Dupa ce a hapait vreo doua farfurii cu varf, a concluzionat ca eu sunt vinovatul, pentru ca le fac prea bune. Poftim, mai zi ceva!

Link spre comentariu

@ratza: corect ar fi mi-ati facut. Ca mie-mi fac pofta toate prezentarile anterioare. In special specialitatile cu oaie.

@cirip: tu nu aveai pe vremuri la semnatura "imi place sa gatesc cu vin"? Se pare ca-ti iese si cu țui aaaa prune. :)

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
Acum 12 ore, cirip a spus:

Dupa ce a hapait vreo doua farfurii cu varf, a concluzionat ca eu sunt vinovatul, pentru ca le fac prea bune. Poftim, mai zi ceva!

Si v-a acuzat ca din cauza dvs se ingrasa!...cunoastem respectiva varianta! doar ca ,la mine, colega de camera e artista iar noi ,ceilalti, consumatorii!...si vazandu-ne cu cata pofta savuram delicatesele, maninca si ea!...apoi ne acuza ca din cauza noastra nu a respectat regimul de slabire!....ce sa intelegi frate din asta...??!...

PS. Arata super!

Editat de flomar60
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Liviu M a spus:

tu nu aveai pe vremuri la semnatura "imi place sa gatesc cu vin"?

Coreeect! Ia te uita ce memorie buna ai. :)

 

Acum 2 ore, flomar60 a spus:

ce sa intelegi frate din asta...??!

Un singur lucru: ca "Barbatii Sunt De Pe Marte, Femeile Sunt De Pe Venus" ...

 

Multumesc tuturor de aprecieri.

Legat de factorul de calitate (Q-ul) al unei mancari gatite, evaluarea obiectiva se face la noi in gospodarie in mod asemanator izotopilor radioactivi. Este o metoda stiintifica de masura, care elimina orice apreciere subiectiva, distorsionata sau tendentioasa. Se foloseste parametrul numit "timp de injumatatire". Daca din momentul in care a fost oprit furnalul si pana la injumatatirea preparatului trec doar cateva ore, atunci Q-ul e la cele mai inalte cote. :da Si in general discutam de injumatatirea unei oale de 4Kg.

Editat de cirip
Link spre comentariu
Acum 4 minute, cirip a spus:

ce memorie buna ai. :)

Se pare ca principiul de functionare e LIFO. Intai uiti ce-ai aflat ieri...

 

LE Si da, mi-o amintesc, m-am distrat copios cand am citit-o prima data. :)

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Vad ca s-a mai animat topicul meu. Noi bucatari/chefi si-au prezentat operele. Unii au inviat (salut @Liviu M) si chiar par in viata :limb:.

 

Contributia mea e mai jos.

 

Pizza:

 

LZvaNdC.jpg

 

3lV2iKd.jpg

 

RUrOFKR.jpg

 

SpLhDh4.jpg

 

QH6iQit.jpg

 

Tarte, torturi si alte prajituri

 

Prajitura pandispan cu piersici, intoarsa:

 

4abF2pB.jpg

 

img%5D

 

Si cu afine in plus:

 

iSpJNcc.jpg

 

Tarta de mere si de dovleac - inainte de cuptor:

 

nprVwZG.jpg

 

Si dupa:

 

KG6GhFh.jpg

 

Tarta de mere, mai de aproape:

 

3aL456s.jpg

 

Tort cu afine. Frisca batuta cu crema de branza, 3 straturi de blat si tot atatea de frisca+crema branza+afine. Sus afine insangerate. Afine salbatice doar:

 

krUxEf7.jpg

 

 

 

Link spre comentariu
Acum 20 ore, Liviu M a spus:

@ratza: corect ar fi mi-ati facut. Ca mie-mi fac pofta toate prezentarile anterioare. In special specialitatile cu oaie.

Corect, da' tot nişte găluşte cu prune ar merge.

Link spre comentariu

Mie îmi place, are carnea fermă şi e extrem de săţioasă. De ceva timp o fac combinat, începe în tigaie şi se termină la cuptor. După crestarea pieptului sărez şi pun cu pielea în jos în tigaia rece, focul mic pînă se lasă grăsimea, întorc pe partea cealaltă, 6 minute în cuptor la 200°C, odihnă vreo 8 minute şi iese rozalie ca-n poza de pe pagina ailaltă. Grăsimea care se lasă o păstrez la borcan şi mai arunc cîte o lingură în piureuri.

 

La vită: tigaia pe ochiul mare de la aragaz (cred că are vreo 3kW), focu' blană, carnea sărată, piperată, unsă cu un pic de ulei, fleaşc în tigaie cînd fumegă, 2 minute pe fiecare parte, nemişcată.  Unt, usturoi, rozmarin, încă 2 minute pe fiecare parte, barbotată cu zemurile din tigaie. Tot cam 8 minute la răcorit.

Link spre comentariu

Nicule, ai incercat si un "magret de canard"? Incercat sa gatesti vreau sa zic, chiar daca e vorba de opera doamnei. Daca ai gatit si a iesit "tendre" sunt interesat de reteta ta. Nu toate retetele de pe net ies, de multe ori etapele care fac diferenta lipsesc. 

 

Rata are un gust aparte, si cererea redusa, e normal sa coste ceva mai mult decat puii umflati. 

 

Sa ramanem la subiect. 

 

@ratza, that's the spirit!!! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări