Mircea Postat Iunie 26, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2019 Si cu o ceapa cat pumnul ca sa-i mai taie din saratura. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 ceapa starta cu pumnul e mai buna decat cea taiata civilizat cu un cutit Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 Ceapa ca ceapa, ce ar merge niște jumări în tigaie niște branza, oua..... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 8, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2019 Pandispan cu piersici. Data viitoare pun mai multe piersici si mai putin pandispan. Poate si o crema de bezele deasupra. Altfel, fara poze, coaste de porc in folie de aluminiu (2 ore, pana dau sa cada de pe os), plus unse cu sos dulceag ca sa se caramelizeze pe gratar (10 minute la sfarsit). E frumos vara, ca nu-i ca iarna. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 Agrişe, fructe de sezon. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2019 Partajează Postat August 9, 2019 (editat) http:// Deci, Lipie pe care este pusă salată de vinete, apoi salată verde, urmează roșii ardei iuți, ceapă verde, brânză de casă și niște cartofi prăjiți peste care s-a turnat un pic de chefir... (scuze de poză da' a rămas fără filtru). Editat August 9, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 11, 2019 Partajează Postat August 11, 2019 La 09.08.2019 la 13:17, maresaldeflota a spus: http:// Deci, Lipie pe care este pusă salată de vinete, apoi salată verde, urmează roșii ardei iuți, ceapă verde, brânză de casă și niște cartofi prăjiți peste care s-a turnat un pic de chefir... (scuze de poză da' a rămas fără filtru). Salată cu de toate. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2019 Partajează Postat August 11, 2019 Cam așa ceva doar ca am băgat-o într-o lipie și un pic de kefir, în combinația asta brânza (din Teleorman) de vaci a fost Link spre comentariu
alcon Postat August 12, 2019 Partajează Postat August 12, 2019 Acum 9 ore, maresaldeflota a spus: Cam așa ceva doar ca am băgat-o într-o lipie și un pic de kefir, în combinația asta brânza (din Teleorman) de vaci a fost Mie imi place brânza (din Teleorman) sa fie de oaie iar cartofii prăjiți sa fie stropiti cu trei lacrimi de otet din vin de 9°. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 (editat) Cînd mă plictisesc acasă mai gătesc şi eu. Vită şi raţă la tigaie, cu sparanghel, sfeclă roşie, păstîrnac şi morcov. Editat Septembrie 18, 2019 de ratza Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 26, 2019 Partajează Postat Octombrie 26, 2019 (editat) Pastrama si tocana de oaie. Probabil sunt 12 ani de cand experimentez diverse variante ale retetei de oaie la ceaun sau tocana de oaie, cum vreti sa-i spuneti. Cand zic oaie ma refer la animal de 25-35 Kg, nu miel abia intarcat. Am incerncat sa fac o mancare gustoasa care sa fie apreciata atat de copii nevinovati cat si de doamnele cu gusturi fine care indiscutabil se pricep si au pareri bine argumentate despre carnea de oaie. Am gatit de vreo opt ori in varianta care urmeaza sa o prezint si consider ca merita sa o luati in considerare, eventual sa imbunatatiti reteta. Am inceput cu oaia, o stearpa de 30kg, carcasa goala, fara cap si organe. Am pus deoparte pulpele si gatul, restul am portionat bucati mari. Nu am scos cotletul, coloana am portionat-o la interval de trei vertebre. Am tinut carnea in bait 4 zile, apoi am uscat-o bine si am copt carnea in afumatoare. Focul l-am facut cu lemn de fag, doar flacara si jaratec, fara mult fum. Pentru pastrama coc carnea doar pe jumatate apoi o frig pe gratar. Pentru friptura si tocana tin carnea la copt in afumatoare pana e aproape gata, poate fi mancata ca atare. Dupa afumatoare tin carnea in frigider pana se raceste bine-bine apoi o scot de pe oase inlaturand cat mai multa grasime. Dupa ce a fost coapta apoi racita grasimea este foarte usor de inlaturat, cu degetele. Mai departe, fiecare cum doreste, merge cu varza, tocana, prajita ca atare cu mamaliga si branza, etc. Bait-ul l-am inceput facand un ceai concentrat de cimbru (cam 1 litru) in care am pus trei cuisoare, o lingura coriandru, 3 boabe ienibahar, piper, foi dafin, rosmarin. Boia de ardei dulci doar daca este din sursa sigura, nu recomand cea din comert. Ceapa si usturoi nu pun in bait. Mai puneam mere si gutui, estompa mirosul de oaie dar cand am descoperit ca mirosul provine preponderent de la grasime am preferat sa inlatur grasimea. Carnea gata sarata am ingramadit-o intr-o galeata de 14 litri, am turnat bait-ul si am completat cu vin pana am acoperit carnea. Carnea trebuie sa stea scufundata in bait, daca nu aveti ceva dedicat trebuie sa improvizati ceva sa tina carnea scufundata. Eu am folosit o farfurie , o sosiera pe post de distantier si un levier pe care l-am legat de manerele oalei. La cel mult doua zile trebuie rearanjata carnea in oala, bucatile de deasupra vin mutate dedesubt si viceversa. Nu pun ceapa sau usturoi. O data am tinut carnea in bait zece zile, asa, ca experiment, dar consider ca 4 zile este suficient. O data scoasa din bait carnea trebuie lasata la scurs apoi stearsa bine cu un prosop de bumbac. Focul in afumatoare-l fac cu doua-trei ore inainte, cand bag carnea deja am jar consistent, practic coc carnea. In partea de jos, a proape de jar, pun bucatile mai groase iar in partea de sus coastele. Vin sec din productie proprie nu mai am asa ca am fost nevoit sa cumpar. Sfatul meu e sa nu va zgarciti la vin, mergeti pe gama premium, vinul da stralucire mancarii. Am ales doua feluri de vin, unul pentru tocana de oaie, celalalt pentru pastrama coapta la gratar. A mai fost un vin la desert dar nu are legatura cu oaia asa ca nu postez. Evident ca nu au lipsit doua feluri de branza de oaie, telemeaua de oaie, mujdeiul de usturoi si MAMALIGA !!! Editat Octombrie 26, 2019 de Ovidanie Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) @ratza; Ți-a ieșit într-un fel, carnea aia. @Ovidanie; Ma ucizi cu imaginile alea... Pun și eu una de-a mea, la nimereală, să nu rămân pe margine; Din amintiri, era un basmati cu ceva carne, legume, sos de vin rosu... Editat Octombrie 27, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 1, 2019 Partajează Postat Noiembrie 1, 2019 Oaie cu varza, gatita la plita cu lemne. La foc mic, vreo patru ore. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Domnilor, sunteti experti, ce mai! Aduc si eu o modesta contributie. Ca sa cresc in ochii colegei de camera, mi-am propus sa fac niste galuste cu prune. Iacata lucrarea ... In timpul procesului de productie ... Date prin pesmet, cu zahar si cu scortisoara, numai bune de atacat ... In farfurie dupa ce a fost practicata o sectiune cu vederem ca sa li se vada umplutura. Unele le-am facut chiar cu prune, altele cu magiun. Parca-s mai bune alea cu magiun, ca e mai concentrat gustul ... Editat Noiembrie 2, 2019 de cirip Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 1 oră în urmă, cirip a spus: Domnilor, sunteti experti, ce mai! Aduc si eu o modesta contributie. Ca sa cresc in ochii colegei de camera, mi-am propus sa fac niste galuste cu prune. Iacata lucrarea ... Ce sa zic, demersul este laudabil, dupa cum arata, cred ca sunt delicioase, colega de camera ce a zis despre aceasta creatie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum