Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Platica mare aproape sau mai mare de 1kg prindeam cu undita pina prin 1995 cite 20-30 de bucati pe zi,intr-o saptamina,pina sa-mi afle alti locul unde pescuiam am prins peste 100 de bucati.Tatal meu Dumnezeu sa-l ierte,o cresta si o punea dupa ce o sara la uscat pentru iarna.Platica proaspata o prajea,apoi o punea pe un platou si storcea o lamaie in crestaturile facute pe ambele parti si apoi acoperea platoul cu ceva.Dupa ce se racea era o nebunie sa o maninci.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cannelloni umplute cu carne de porc mort 

 

carne de porc mort , mai slabă , tocată , este bine să o tocați voi să să o toace in fața voastră măcelarul, nu cumpărați  carne gata tocată , poate conține tot felul de " deșeuri " animale si o oarecare  cantitate de colorant 

cateva felii de bacon afumat 

un morcov 

o ceapă 

un băț de țelină 

usturoi 

oregano 

sare 

piper 

fulgi de ardei iute 

două cutii de rosii 

smântână

două ouă

mozzarella

parmezan sau altă brânză tare ca consistență , eu am pus parmezan si pecorino 

 

 

 

Gâtul se curăță cu un vin roșu , după preferință , eu prefer unu sec , cât mai sec .

 

Ragu.jpg

received_484764382331607.jpg

received_336777170349967.jpg

received_1480884372048600.jpg

received_911947789146561.jpg

received_2102729656520422.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 4 minute, ionbel1 a spus:

Platica mare aproape sau mai mare de 1kg prindeam cu undita pina prin 1995 cite 20-30 de bucati pe zi,intr-o saptamina,pina sa-mi afle alti locul unde pescuiam am prins peste 100 de bucati.Tatal meu Dumnezeu sa-l ierte,o cresta si o punea dupa ce o sara la uscat pentru iarna.Platica proaspata o prajea,apoi o punea pe un platou si storcea o lamaie in crestaturile facute pe ambele parti si apoi acoperea platoul cu ceva.Dupa ce se racea era o nebunie sa o maninci.

Deja am balele pe barbă .

Si eu sunt fan pește sărat si uscat , dar .....cu greu mai fac rost de cateva șiruri de cărășei sărați si uscați . Toamna imi pun la sărat si apoi la uscat câteva știuci si cativa crapi tăiați pe sir în jumătăți  , desarați un pic sunt o nebunie pe grătar , așa ca aperitiv .....inainte de a pune cărnurile pe grătar , merge vinul ....

Link spre comentariu

Pe vremuri se mai facea batog de sturion ... , nisetru , disparuta lostrita ... , chiar daca nu era sturion , ceva somn mare , bine afumat , cu ceva vodka de import , incepea ca o gustarica , si de pofta mancai si beai pana - ti dadeai demisia !

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Borș de pește , facut acum două Duminici .

Având ceva musafiri  ( impropriu spus , gașca de prieteni fani grătar )  unu din ei a zis că nu se poate fără roșii , așa că am pus si trei roșii tocate , a ieșit o contrazicere maximă , eu i-am spus că la borșul de pește nu se pun roșii , până la urmă i-am facut nebunului pe plac .

received_2305064943091320.jpg

received_850644138632668.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Aici la noi la Dunare era peste de nu aveai ce sa faci cu el,tin minte prin anii 60 eram copil,mincam numai peste fara oase,somn in special,icre si lapti,pestele mic se da la rate.Bunicul meu a fost pescar,inainte de comunisti a lucrat la patron,dar erau si balti in care pescuia toata lumea,de exemplu balta Suhaia,care a fost desecata in anii 60.Imi povestea tata o intimplare hazlie de prin anii50 cind s-au dus la pescuit pe o balta,se numea Fatana,au prins o caruta plina de peste si la intoarcere treceau prin doua sate si sa nu se vada ce au in caruta au acoperit-o cu stuf.Numai ca din cauza hurducaturilor printr-o gaura a inceput sa cada pestele pe drum.Si-au dat seama de asta cind au vazut lume in urma lor care aduna pestele cazut din caruta.

Link spre comentariu

Carasul, platica, bibanul au o particularitate. In cocoasa acolo unde sunt cele mai multe oase au dunga cu doua straturi se carne distincte. Daca se desprind ce doua straturi oasele se vor  arata ca un evantai. Se merita pentru carasi peste 1 kg.

Ciné stie cunoaste! Platica... peste 2 kg deviné alt peste fiindca isi schimba alimentatia.

http://i67.tinypic.com/2q8stab.jpg[/IMG         

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Faust2018 a spus:

Aici făceam ceva mai complicat :rade: , care durează mult ca timp de pregătire .

post-7787-0-49154700-1406479666_thumb.jpg

post-7787-0-92149800-1406479679_thumb.jpg

post-7787-0-46965800-1406479700_thumb.jpg

Pozele sunt prea mici ca sa se inteleaga ceva. 

Da n-am inteles afirmatia ta cu ceva posturi mai sus: "carne de porc mort". Ai ceva dusmani pe aici si ai vrut sa le faci greata? Eu recunosc ca am avut asa o jena citind "carne de porc mort " mai ales ca servisem masa. 

Eu intru pe aici din cand in cand sa privesc si sa imi deschid apetitul (pozele sunt baza!) da cu "carne de porc mort" m-ai cam inchis un pic pentru o perioada pana o sa imi iasa din cap. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 5 ore, adrian_pic a spus:

Pozele sunt prea mici ca sa se inteleaga ceva. 

Da n-am inteles afirmatia ta cu ceva posturi mai sus: "carne de porc mort". Ai ceva dusmani pe aici si ai vrut sa le faci greata? Eu recunosc ca am avut asa o jena citind "carne de porc mort " mai ales ca servisem masa. 

Eu intru pe aici din cand in cand sa privesc si sa imi deschid apetitul (pozele sunt baza!) da cu "carne de porc mort" m-ai cam inchis un pic pentru o perioada pana o sa imi iasa din cap. 

Înseamnă că mi-am atins scopul :85

Multe rețete folosesc animale, păsări , pești , crustacee , toate acestea fiind moarte .

Că să scapi de greață încearcă o rețetă vegană cu hrana animalelor , trifoi, iarbă , etc ,etc , in stare crudă sau balotată .

Este un pamflet si trebuie tratat ca atare .

Eu am un simț al umorului mai dezvoltat sau mai extrem .Despre mine spun că am 100.....105kg in viu , greutatea depinde de proteinele procesate de mine din vietăți .......moarte :57

In poze , făceam la proțap un purceluș de 13kg , mort și ăla .

 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Cotlet de miel. Fara nici un condiment, doar sare pusa cand e carnea pe gratar.
 
befe2424-8c64-48a5-8db8-d2448d5f4851-ori
 

fdb1cda7-c88b-48fb-853a-f9079521cce8-ori
 
Sau varianta preferata, oaie de minimum 30kg, carnea 4-10 zile in bait apoi coapta pe gratar si mancata pe masura ce se coace. Fara farfurii, pe funduri de lemn, cu paine si ceapa de toate felurile:
 
 
5f973e1a-6e16-4959-8f49-434d8db98aa7-ori
 
cee0da97-8fc5-42cf-89ca-7891c63fca3e-ori
 
 
 
Link spre comentariu

Cred ca oaia coapta pe gratar se poate manca si cu mamaliga. Personal inca nu am incercat dar nu are ce sa fie rau.

Continuam cu ceva usor, de seara:

 

e43ed6a9-4166-428f-9f57-e5dc93b907b1-ori
 
 
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări