Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Acum 14 minute, cirip a spus:

Salut,

 

Azi am facut niscai saratele sau saleuri, cum li se mai spune. Mergeau un pic mai sarate, dar si asa cer bere.

Am amestecat branza de vaci cu branza telemea, cu un ou, 150g de unt si cateva linguri de iaurt. Am pus o lingurita de bicarbonat ca sa creasca. Tot maclavaisul asta a avut cam 400g. Am mai amestecat cu vreo 400g de faina si am pus aluatul la rece, "sa se odihneasca" peste noapte, cica. De parca frigiderul meu e statiune de odihna si tratament. Apoi am intins foaia, am dat cu ou si susan si le-am pus la copt cam juma' de ora la 160 de grade. Rezultatul e mai jos. Erau mai multe, dar pana sa aduc telefonul sa fac poza, cateva au facut picioare si au plecat.

 

saratele_r.thumb.jpg.274109b41dc44f75254a8a6a520a46c6.jpg

 

 

 

Buna

Cu asa ceva imi motivam absentele in liceu(clasa a 11-a si a 12-a).

O sacosa mare era la bataie.

Lua dirigintele catalogul si spunea:

-Vai ce multe ai,trebuie sa mai lasam cateva de samanta.

Spor tuturor.

Alex

L.E.Fara susan,nu era "inventat" in anii '80

Link spre comentariu

Eu imi amintesc de susan si inainte de '80 . Erau niste covrigi mari , ce pareau numai din susan construiti , omogenizati cu un fel de glazura , dar foarte subtire . Aveau si miez de coca , dar mai mult ca un schelet . Se gaseau la patiseriile mai " de fitze " , din centrul orasului . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aprob pozitiv ! O perioada a fost privata , cu mandatar . Pana prin anii '70 . Era locul unde veneau notabilitatile , la vremea respectiva inca nu se ascundeau de pulime . Era cu intrare  ( 25 lei ) , bani de care nu primeai nimic . Program pana la 6 dimineata , se inchidea pana la 9 , pentru curatenie si " reincarcare " . La intrare era taraba cu tigari straine , Kent - ul era pentru sarantoci . Dunhill visiniu cartonat , pachet lat , si verde - mentol , si alte chestii disparute in negura vremurilor . Seful de sala te conducea la masa , aveau formatie muzicala bunisoara etc .  Cateodata mai  canta Doina Badea ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Gresit! Daca se observa este crestat cam la 4 mm in zona oaselor si sunt topite  de uleiul incins. E o practica  vache lipoveneasc deprinsa la Mila 23. Va recomand cu  caldura carasul fiindca are o carne foarte dulce   ( batut  la dulceata doar de hanus)  iar  chiftelele  de caras sunt dementiale.  

Mixul de faina si malai  este termometrul care iti va spune cand este gata in functie de culoare. Aurit sau aramit. 

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu

Si eu procedez la fel . Crestat des , cam la 1 cm intre taieturi . Are efect si la gratar , saramura etc . La prajit e maxim . Carasul dulce e cel de apa curgatoare  , mai ales cei de marime medie , cel de balta e amarui . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Gresit! Cel mai dulce caras este cel ce salasluieste in ape cu fund nisipos. Vezi carasul din lacul Razim.  

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu
Acum 53 minute, Mircea Crisan a spus:

Gresit! Daca se observa este crestat cam la 4 mm in zona oaselor si sunt topite  de uleiul incins. E o practica  vache lipoveneasc deprinsa la Mila 23.

Acuma spuneti? Am avut saptamâna trecuta caras si m-o apucat groaza de câte oase o avut. Dar toate marunte de tot. Data viitoare încerc cu crestatul.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, Mircea Crisan a spus:

Gresit! Cel mai dulce caras este cel ce salasluieste in ape cu fund nisipos. Vezi carasul din lacul Razim.  

Ma rog , fiecare cu parerile lui . Am pescuit destul caras .. , cel de lac era amar si mirosea un pic a namol . Cel de apa curgatoare ... , dulce si cu aripioarele mai rosii . Razim e cumva Razelm ? 

 

http://www.cniptbabadag.ro/obiectiv/lacul-razelm.html

Link spre comentariu

Exista tehnici prin care se poate evita prajirea in ulei a diverse feluri de mancare...asta daca nu va deranjeaza obezitatea cu burta de rigoare si bolile cardiovasculare debilitante sau mortale implicate, precum si o serie afectiuni noi "frumos pregatite" pentru urmasii vostri. Invatati sa mancati sanatos oameni buni. Zaharul, pastele, prajelile, mezelaria, grasimile, in exces, degradeaza adn-ul responsabil de sanatatea urmasilor vostri. Succes!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 13.06.2019 la 23:24, franzm a spus:

Acuma spuneti? Am avut saptamâna trecuta caras si m-o apucat groaza de câte oase o avut. Dar toate marunte de tot. Data viitoare încerc cu crestatul.

Carasul dar mai ales plătica sunt pești pentru adevărații mâncători de pește , că mine , pe mine nu mă deranjează oasele , să zicem că este o " știință " să mănânci pește care are oase .

De plătică fug mulți , imi place la nebunie saramura de plătică , plătică care trebuie să fie mare , la peste 700gr , așa zisele " capace de wc , cunoscătorii știu despre ce este vorba .

Regele saramurii rămâne bibabul .

Link spre comentariu

Mai merge si cate - un somotei mic , sau salau , tot mic . Sa se poata patrunde ... Pe vremuri le zicea strapazani ... , cand delta era delta , pestele peste etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări