-Atlas- Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 Acum 14 minute, cirip a spus: Salut, Azi am facut niscai saratele sau saleuri, cum li se mai spune. Mergeau un pic mai sarate, dar si asa cer bere. Am amestecat branza de vaci cu branza telemea, cu un ou, 150g de unt si cateva linguri de iaurt. Am pus o lingurita de bicarbonat ca sa creasca. Tot maclavaisul asta a avut cam 400g. Am mai amestecat cu vreo 400g de faina si am pus aluatul la rece, "sa se odihneasca" peste noapte, cica. De parca frigiderul meu e statiune de odihna si tratament. Apoi am intins foaia, am dat cu ou si susan si le-am pus la copt cam juma' de ora la 160 de grade. Rezultatul e mai jos. Erau mai multe, dar pana sa aduc telefonul sa fac poza, cateva au facut picioare si au plecat. Buna Cu asa ceva imi motivam absentele in liceu(clasa a 11-a si a 12-a). O sacosa mare era la bataie. Lua dirigintele catalogul si spunea: -Vai ce multe ai,trebuie sa mai lasam cateva de samanta. Spor tuturor. Alex L.E.Fara susan,nu era "inventat" in anii '80 Link spre comentariu
gauss Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 (editat) Eu imi amintesc de susan si inainte de '80 . Erau niste covrigi mari , ce pareau numai din susan construiti , omogenizati cu un fel de glazura , dar foarte subtire . Aveau si miez de coca , dar mai mult ca un schelet . Se gaseau la patiseriile mai " de fitze " , din centrul orasului . Editat Mai 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 (editat) Aprob pozitiv ! O perioada a fost privata , cu mandatar . Pana prin anii '70 . Era locul unde veneau notabilitatile , la vremea respectiva inca nu se ascundeau de pulime . Era cu intrare ( 25 lei ) , bani de care nu primeai nimic . Program pana la 6 dimineata , se inchidea pana la 9 , pentru curatenie si " reincarcare " . La intrare era taraba cu tigari straine , Kent - ul era pentru sarantoci . Dunhill visiniu cartonat , pachet lat , si verde - mentol , si alte chestii disparute in negura vremurilor . Seful de sala te conducea la masa , aveau formatie muzicala bunisoara etc . Cateodata mai canta Doina Badea ... Editat Mai 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 https://www.publika.md/gandacii-sunt-mult-mai-sanatosi-decat-orice-tip-de-carne-ce-spun-specialistii_2969061.html Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Caras la baie de ulei. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Gresit! Daca se observa este crestat cam la 4 mm in zona oaselor si sunt topite de uleiul incins. E o practica vache lipoveneasc deprinsa la Mila 23. Va recomand cu caldura carasul fiindca are o carne foarte dulce ( batut la dulceata doar de hanus) iar chiftelele de caras sunt dementiale. Mixul de faina si malai este termometrul care iti va spune cand este gata in functie de culoare. Aurit sau aramit. Editat Iunie 13, 2019 de Mircea Crisan Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Si eu procedez la fel . Crestat des , cam la 1 cm intre taieturi . Are efect si la gratar , saramura etc . La prajit e maxim . Carasul dulce e cel de apa curgatoare , mai ales cei de marime medie , cel de balta e amarui . Editat Iunie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Gresit! Cel mai dulce caras este cel ce salasluieste in ape cu fund nisipos. Vezi carasul din lacul Razim. Editat Iunie 13, 2019 de Mircea Crisan Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 53 minute, Mircea Crisan a spus: Gresit! Daca se observa este crestat cam la 4 mm in zona oaselor si sunt topite de uleiul incins. E o practica vache lipoveneasc deprinsa la Mila 23. Acuma spuneti? Am avut saptamâna trecuta caras si m-o apucat groaza de câte oase o avut. Dar toate marunte de tot. Data viitoare încerc cu crestatul. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Acum 41 minute, Mircea Crisan a spus: Gresit! Cel mai dulce caras este cel ce salasluieste in ape cu fund nisipos. Vezi carasul din lacul Razim. Ma rog , fiecare cu parerile lui . Am pescuit destul caras .. , cel de lac era amar si mirosea un pic a namol . Cel de apa curgatoare ... , dulce si cu aripioarele mai rosii . Razim e cumva Razelm ? http://www.cniptbabadag.ro/obiectiv/lacul-razelm.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 (editat) Exista tehnici prin care se poate evita prajirea in ulei a diverse feluri de mancare...asta daca nu va deranjeaza obezitatea cu burta de rigoare si bolile cardiovasculare debilitante sau mortale implicate, precum si o serie afectiuni noi "frumos pregatite" pentru urmasii vostri. Invatati sa mancati sanatos oameni buni. Zaharul, pastele, prajelile, mezelaria, grasimile, in exces, degradeaza adn-ul responsabil de sanatatea urmasilor vostri. Succes! Editat Iunie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Nimeni nu mai spune Razelm de mult timp. In articol se specifica clar Razim. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 La 13.06.2019 la 23:24, franzm a spus: Acuma spuneti? Am avut saptamâna trecuta caras si m-o apucat groaza de câte oase o avut. Dar toate marunte de tot. Data viitoare încerc cu crestatul. Carasul dar mai ales plătica sunt pești pentru adevărații mâncători de pește , că mine , pe mine nu mă deranjează oasele , să zicem că este o " știință " să mănânci pește care are oase . De plătică fug mulți , imi place la nebunie saramura de plătică , plătică care trebuie să fie mare , la peste 700gr , așa zisele " capace de wc , cunoscătorii știu despre ce este vorba . Regele saramurii rămâne bibabul . Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 (editat) Mai merge si cate - un somotei mic , sau salau , tot mic . Sa se poata patrunde ... Pe vremuri le zicea strapazani ... , cand delta era delta , pestele peste etc . Editat Iunie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum