Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

2 minutes ago, adrian_pic said:

Pai din carne slaba ce se "incheaga" ca sa iasa racitura?

 

Cu siguranta nu grasimea.

 

Thunder, si crema aia galbena ce e ?

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

 

Pai cred ca fiecare dintre noi a vazut-o cum arata macar o data. Ce voi n-ati vomitat pana acum ?

Ba da, dar nu de atatea ori incat sa stiu cum arata fiecare mancare digerata, si imaginea a fost resetata imediat, nu am bagat nici macar in memoria de scurta durata.

La tine e un defect de soft.  :rade:

Link spre comentariu
49 minutes ago, Thunderer2018 said:

Baga reteta aici, ca asta e topicul potrivit.

 

Iahnie de fasole (de post si detox).
http://www.cevabun.ro/iahnie-de-fasole-de-post/

Totusi, pana ne va cadea greu aceste Sarbatori de Iarna as hali niste cotlete de miel in sos de visine si menta.
http://www.cevabun.ro/cotlete-de-miel-in-sos-de-visine-si-menta/

Editat de alcon
Link spre comentariu

Daca era vara, mai puneam o mana de frunze de busuioc.

 

Rosii, ciuperci (portobello), branza de capra si sos (sos de rosii + un pic de ulei + ierburi uscate). Ulei picurat la sfarsit peste si o bere langa.

 

qewQSYS.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
On 3/26/2019 at 1:22 PM, Dan85 said:

Asta ai halit pana acum?  Bruschete...  Esti bujetar? 

Eu am baut o cafea apoi un pahar de lapte prins si o felie de paine integrala, facuta in casa si putina miere, facuta in gradina.

Mereu uit sa-mi fac poze la la mancare.

 

Acum, bujetarii mananca file de salău de Nil, congelat, origine Uganda fostului dictator Idi Amin (Al Hadj Idi Amin Dada).

Link spre comentariu

Da , un mare ( si constant ) pretin al stim noi cui ... , pe cale de consecinta (si) al poporului roman , alaturi de " magnificent " Bokassa , ala (si ) cu muiere romanca ... , printre altele canibali patentati , recunoscuti si documentati, si altii ... ! De unde si cum draku' faceam noi rost de astia ... , nu inteleg . De fapt am inteles , dar nu e scopul topicului ... si politica nu e voie . Ma rog , doar aia care trebuie .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 ore, gauss a spus:

Da , un mare ( si constant ) pretin al stim noi cui ... , pe cale de consecinta (si) al poporului roman , alaturi de " magnificent " Bokassa , ala (si ) cu muiere romanca ... , printre altele canibali patentati , recunoscuti si documentati, si altii ... ! De unde si cum draku' faceam noi rost de astia ... , nu inteleg . De fapt am inteles , dar nu e scopul topicului ... si politica nu e voie . Ma rog , doar aia care trebuie .

:offtopic2https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Last_King_of_Scotland_(film) au fost și filme, evident în tema, ultimul e,, Ultimul rege al Scoției,, doar ca un film nu poate reda exact realitatea din diverse motive,era și un documentar cu privire la comportamentul elefantilor, se pare ca din cauza atrocitatilor comise în timpul lui Amin, puii inebuneau  în preajma oamenilor, se stie elefantilul are o memorie foarte buna:offtopic2

Link spre comentariu

Ma rog , sant multe de spus . Dar deturnam topicul ... si e pacat . Ca idee , am aflat de nazdravaniile lui Bokassa acum niste zeci de ani , cand traiam in RSR , si internetul et comp . nu erau nici in scrierile SF . La fel si de Idi Amin Dada . Bokassa a negat totul , pana i - a fugit bucatarul in Occident ... , am vazut la vremea respectiva un material relevant in Paris Match , printre altele cu ministri preparati cu orez ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

O costă de mistreț care a stat la marinat 24 ore, o bag la cuptor cu ceva cartofi. 

Lingă bucata de carne o să mai așez niște murături asortate și un vin rosu Novac. 

Porcul dăunător a luat contact cu un proiectil de 7,8mm / 11,7 g într-o pădure din Valcea, toamna trecută, nu a suferit... i-a explodat o parte din cap. 

Murăturile sunt producție proprie, la fel și vinul Novac. 

IMG_20190323_170434.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut,

 

Azi am facut niscai saratele sau saleuri, cum li se mai spune. Mergeau un pic mai sarate, dar si asa cer bere.

Am amestecat branza de vaci cu branza telemea, cu un ou, 150g de unt si cateva linguri de iaurt. Am pus o lingurita de bicarbonat ca sa creasca. Tot maclavaisul asta a avut cam 400g. Am mai amestecat cu vreo 400g de faina si am pus aluatul la rece, "sa se odihneasca" peste noapte, cica. De parca frigiderul meu e statiune de odihna si tratament. Apoi am intins foaia, am dat cu ou si susan si le-am pus la copt cam juma' de ora la 160 de grade. Rezultatul e mai jos. Erau mai multe, dar pana sa aduc telefonul sa fac poza, cateva au facut picioare si au plecat.

 

saratele_r.thumb.jpg.274109b41dc44f75254a8a6a520a46c6.jpg

 

 

 

Editat de cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări