Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

@Giuseppe Bagarella, oua Benedict (https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/retete-diverse/oua-benedict.html)

 

NwCiq71.jpg.

 

Peste crema am pus bucatele de branza si am trantit prosciutto (singura carne) peste tot ansamblul. Ciuperci si spanac dupa dorinta.

 

Fara slanina sau alte prostii.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Singurul lucru care imi place de acolo sint ciupercile. :limb:

Eu nu pot sa mananc alimente care arata in farfurie la fel cum arata in stomac (spanac din ala de ai tu acolo, sau oua moi). D-aia nici nu pot sa mananc smoothie-uri.

Link spre comentariu

Aia mai merge, dar numai daca e fara grasime si fara usturoi. Imi aduc aminte ca citisem ca piftia are ceva bun in ea (pt sanatate) dar nu mai stiu ce...

Link spre comentariu

Imi aduci aminte de o prietena din tinerete, tataroaica.Era la facultate in Iasi, si am facut un revelion impreuna.La masa ni s-a servit piftie, sau racituri cum li se mai spune la noi.Instant si-a dus mana la gura si a iesit pusca afara.Dupa aia mi-a explicat ca in momentul cand vede piftie face o analogie cu meduzele, si ii vine greata.Asa si tu, ce treaba ai cum arata mancarea din stomac, si mai ales cum ai reusit s-o vezi, numai tu stii.:rade:

PS-fara grasime mai treaca, dar fara usturoi, mai bine lipsa.

Acum 5 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

Aia mai merge, dar numai daca e fara grasime si fara usturoi. Imi aduc aminte ca citisem ca piftia are ceva bun in ea (pt sanatate) dar nu mai stiu ce...

 

Link spre comentariu
Just now, doru3160 said:

Imi aduci aminte de o prietena din tinerete, tataroaica.Era la facultate in Iasi, si am facut un revelion impreuna.La masa ni s-a servit piftie, sau racituri cum li se mai spune la noi.Instant si-a dus mana la gura si a iesit pusca afara.Dupa aia mi-a explicat ca in momentul cand vede piftie face o analogie cu meduzele, si ii vine greata.Asa si tu, ce treaba ai cum arata mancarea din stomac, si mai ales cum ai reusit s-o vezi, numai tu stii.:rade:

PS-fara grasime mai treaca, dar fara usturoi, mai bine lipsa.

Daca nu se pune usturoi nu se poate manca => iti vine greata instant. 

Link spre comentariu

Bai, asta e topic de mancare. Bagatul degetelor pe gat se face la buda.

 

Va tog, pastrati curatenia! Multumesc!

 

@Giuseppe Bagarella, aia galbena e crema. Oul e aruncat in apa clocotinda. Se intareste, nici macar cleios nu ramane. E ca un ou ochi facut in apa clocotinda, dar moale, nu intarit de prajeala.

 

Se vede ca n-ai citit reteta.

 

Cat despre spanac... tu nu te uitai la Popeye in tinerete.

Link spre comentariu
5 minutes ago, doru3160 said:

ce treaba ai cum arata mancarea din stomac, si mai ales cum ai reusit s-o vezi, numai tu stii.

 

Pai cred ca fiecare dintre noi a vazut-o cum arata macar o data. Ce voi n-ati vomitat pana acum ?

 

6 minutes ago, doru3160 said:

fara grasime mai treaca, dar fara usturoi, mai bine lipsa.

 

Nu suport usturoiul decat intreg, sa musc din el. Daca il pisezi sau il faci praf iese tot mirosul ala imputit din el.

 

6 minutes ago, adrian_pic said:

Daca nu se pune usturoi nu se poate manca => iti vine greata instant. 

 

Asta doar daca are grasime. Daca e carne slaba nu iti vine.

 

Link spre comentariu
1 minute ago, Thunderer2018 said:

Oul e aruncat in apa clocotinda. Se intareste, nici macar cleios nu ramane. E ca un ou ochi facut in apa clocotinda, dar moale, nu intarit de prajeala.

Gurile rele spun ca e mai putin nociv galbenusul (colesterolul) daca oul este preparat asa. Da .... nu-i asa gustos ca ochiurile sau omleta :wretre. Nu mai zic ca trebuie sa te pricepi un pic sa il faci asa. 

Just now, Giuseppe Bagarella said:

Asta doar daca are grasime. Daca e carne slaba nu iti vine.

Pai din carne slaba ce se "incheaga" ca sa iasa racitura? :bataie

 

Link spre comentariu
1 minute ago, adrian_pic said:

Nu mai zic ca trebuie sa te pricepi un pic sa il faci asa. 

Asa e! Cine stie, cunoaste!

 

Altfel, se poate manca simplu doar cu ceapa taiata fin si rumenita bine in tigaie. Se asezoneaza cu mamaliga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări