Mircea Crisan Postat Decembrie 16, 2018 Partajează Postat Decembrie 16, 2018 1 hour ago, adrian_pic said: T Mircea Crisan ce carne este aia? Bucata mare pare a fi faux filet de boeuf dar n-am vazut niciodata de cumparat bucati mici precum a doua bucata mica din poza. As zice ca ai cumparat "direct de la sursa" de ai si bucata mica. Prin magazine le inlatura bucata de grasime .... ca sa creasca pretul Da nu se vede sticla de vin, deci ma vad nevoit sa adaug eu poza: Daca ai gustat din vinul ala esti mare. Sper sa nu fie o poza de pe net. Carnea este vacuta de la o macelarie musulmana. Macelariile musulmane cer abatoarelor sa sacrifice animalele in ritualul lor halal. Carnea este deosebit de gustoasa fripta pe pat de sare 6 min pe fiecare parte si unsa cu unt cu cristale de sare la servire. Pentru pretentiosi se adauga sos roquefort. Link spre comentariu
Dan57 Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Dar ce spuneti de niste scrumbie de Dunare proaspata sau afumata, niste salau, stiuca sau lin ca nu prea sunt de cultura dar au mai tot timpul la pescarie in piata Rahova. Eu mor dupa scrumbia afumata si cine vrea au si pastravi proaspeti mai tot timpul, crapi si carasi vii. Pofta buna. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 8 hours ago, Dan57 said: Dar ce spuneti de niste scrumbie de Dunare proaspata sau afumata, niste salau, stiuca sau lin ca nu prea sunt de cultura dar au mai tot timpul la pescarie in piata Rahova. Eu mor dupa scrumbia afumata si cine vrea au si pastravi proaspeti mai tot timpul, crapi si carasi vii. Pofta buna. Mie-mi place scrumbie sarata cu multa ceapa taiata Julien si otet din vin natural si cea afumata cu doua sau trei lamai stoarse. Sa ne fie pofta buna! Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Scrumbie? Are tata! Am facut si in Pirinei de i-am nenorocit pe francezi. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 18, 2018 Partajează Postat Decembrie 18, 2018 Cand fac peste la gratar, intai il infasor in hartie de copt apoi in folie de aluminiu. Deacu la primavara. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 (editat) Lipseste omul un pic si incepeti iar valsul cu gratie elefantina. Azi, blatul de tort. 6-8 portii, depinde de cat de inalt este. In poza sunt 2 oua, un strop de vanilie si o cana de zahar (tos). Se "freaca" repede cu mixerul pana se inalbeste bine de tot amalganul. Se pune cam 1/3 cana de ulei in timp ce se amesteca cu mixerul. Se zice ca ar trebui sa se dubleze-tripleze in volum. Mie nici macar nu mi se dubleaza, cred ca nu pun destul ulei. Va asigur ca iese pufos, nu solid sau incleiat, asa ca nu maresc cantitatea de ulei. Se unge cu ulei si pudreaza cu faina vasul in care se va coace. In alt bol, 1 1/2 de faina alba + o lingurita mica de praf de copt. Se incorporeaza treptat in amestecul de mai sus (oua+zahar frecate) cu jumate de cana de lapte (sau ochiometric, depinde de cana - prea mult lapte nu e bine, prea putin nu e bine). Se baga la cuptor (180C/350F) cam 50-60 minute. Se verifica cu paiul (din matura de bucatarie - sic!), pana cand iese paiul curat, fara coca pe el. Restul maine, caci nu am hotarat cu ce crema, samd va fi ornat. Editat Decembrie 23, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 (editat) On 12/16/2018 at 11:26 AM, Giuseppe Bagarella said: Si unde scrie ca e salbatic ? Ca si al meu tot norvegian e, dar pe spate scrie ca e de crescatorie... Nu este chiar salbatic. Cauta ASC-AQUA.org... e crescut in ferme. Ferme care pot simula salbaticia, depinde de investitie. Intre timp, fierbe piftia, fierb ingredientele pentru salata de boeuf si se inruleaza sarmalele. Editat Decembrie 23, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2018 (editat) @Giuseppe Bagarella, reteta de maioneza special pentru tine: 1. 220ml ulei de floare. 2. 120ml lapte de soia. 3. lamaie (otet de mere) si sare dupa gust Freci totul la blender. Colesterol ZERO, nu iti dai seama ca nu e din oua... decat dupa culoarea usor albicioasa. Editat Decembrie 23, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 24, 2018 Partajează Postat Decembrie 24, 2018 (editat) Da, am intalnit si eu reteta asta de maioneza pe grupurile vegane de pe facebook. Dar pentru mine, problema la maioneza clasica nu sint ouale ci ULEIUL. In afara de acel colesterol, ouale sint chiar foarte hranitoare. Iar cercetatorii inca nu sint siguri daca colesterolul din mancare chiar influenteaza asa de mult colesterolul din corp. In schimb uleiul de floarea soarelui e format in cea mai mare parte din Omega-6, care in cantitati mari nu e bun, e inflamator. Cantitatea de Omega-6 pe care o mancam nu trebuie sa fie mai mare decat 4 x cantitatea de Omega-3. Si Cum Omega-3 este foarte rar iar Omega-6 prezent peste tot, iti dai seama.... Si in plus, sa mananc ulei cu lapte (care nici macar nu e lapte, e apa cu praf de soia) parca nu imi vine, nu are nimic hranitor in el... Eu as fi curios daca o merge facuta maioneza clasica si cu ulei de masline. Asta are in principal grasimi mononesaturate care sint bune. O sa mai ma interesez... Cat despre tort... eu am renuntat la asa ceva de la ultima mea zi de nastere, si cred ca o sa renunt si la cozonaci. Prajiturile astea nu au nimic bun in ele... Numai faina rafinata, ulei rafinat, unt, zahar rafinat.... Pai ce mananc eu in fiecare zi e de o mie de ori mai sanatos. Si atunci de ce as sarbatori mancand ceva mai prost decat mananc in mod normal ? Editat Decembrie 24, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 24, 2018 Partajează Postat Decembrie 24, 2018 Acum 34 minute, Giuseppe Bagarella a spus: Pai ce mananc eu in fiecare zi e de o mie de ori mai sanatos. No, apai sa fii sanatos, si Craciun fericit, cu asa bucate o sa traiesti 1000 ani. Eu prefer porcariile, cu riscul reducerii duratei de functionare.Cui ii trebuie 1000 ani? Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2018 3 hours ago, Giuseppe Bagarella said: Eu as fi curios daca o merge facuta maioneza clasica si cu ulei de masline. Poti face cu ce ulei vrei tu. Am zis de floare caci este la indemana. Legat de aport de omega si alte nutritive... pai nu mananci numai maioneza! Fiecare mancare cu rolul ei. Fructul (sau fructele) nu lipsesc zilnic din alimentatie. Iar o prajitura la 1-2 luni nu e exces. Cata vreme nu mananci in mod constant, nu vad problema. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2018 On 12/18/2018 at 5:00 AM, alcon said: ... taiata Julien... Daca tot ne dam poligloti, corect este Julienne. Nu detaliez, nu are rost sa instruiesti pe cei care nu merita. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2018 (editat) On 12/23/2018 at 4:57 PM, Thunderer2018 said: Restul maine, caci nu am hotarat cu ce crema, samd va fi ornat. Asa a sfarsit. Nu prea aratos renul nostru, dar a placut la gust. Mult as zice, caci n-a durat prea mult. Si asa era inauntru: LE: detalii. Urechile si coarnele erau din biscuiti cu unt. Crocanti si dati prin ciocolata. NB: ciocolata nu se topeste bine la microunde, caci textura ei se schimba. Lectie invatata. Ochii tot din biscuiti, dar dati prin ciocolata alba. Cu o pata de ciocolata neagra. Nasul ala roz (s-a vrut rosu) este din ciocolata alba cu colorant alimentar. Problema e ca ciocolata se intareste in urma reactiei cu colorantul. Devine sfarâmicioasa. Alta lectie invatata: nu degeaba se recomanda topirea in bain-marie. Editat Decembrie 28, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Si daca nu era nasul colorat cu rosu nu se putea manca ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2018 Partajează Postat Decembrie 29, 2018 ce torturi painoase si crema la greu ca sa pice usor. Vegane, daca tot iti plac fructele incearca niste retete de mousse. Chef-ul a facut mousse a l'orange. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum