Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Astazi am refacut stocul la "camara".... :)

DSC02919c.jpg.2d93c9643429f03e8c53cc611cb23939.jpg

Orezul integral cu carob e gata... :aplauze

DSC02923c.jpg.695dcd24f946ce3e9ad5c8f69e2ca5a1.jpg

Iar... canepa a venit la fix !  :40

DSC02920c.jpg.e3e952b1a67c8f513a1947dc39f343a3.jpg

Rezultatul final: O explozie de vitamine si antioxidanti ! :n1

DSC02925c.jpg.fce3ffd765476336fcbaa9c68dab5212.jpg

Link spre comentariu

Giuseppe,frate, cand mai faci asa ceva,lanseaza si tu o invitatie pe forum...zau!...sunt gata sa risc 300lei pe benzina ca sa ajung la tine...numai ca sa vad asa ceva,nu neaparat ca sa mananc....imbolnavesti omul de pofta!...nici nu mai urmaresc topicul asta!...bine ca nu sunt gravid ca avortam instant!

Link spre comentariu

:d

Mda, eu pana acum am fost paralel cu bucatareala... iar acum ca am descoperit-o, imi place sa experimentez tot felul de chestii noi de imi trec prin cap. Dupa cum observi, am inceput cu d-astea vegane, adica doar d-alea pe care le combini asa crude, salate de fructe, mixuri de seminte.... Alea gatite sint mai complicate... dar ajungem noi si acolo...

Orezul asta cu carob, seminte si piersici e demential de bun... mai ales cand pui fructele reci de la frigider. Inghetata cu cacao e copil mic pe langa asta...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Gata! Mi-am dat de centura neagra 4 dani in papanasi.

Am impresionat juriul prin inlocuirea smantanii cu creme anglaise si traditionala dulceata de visine de slobozia.

vh7rkg.jpg

Salau sauvage olanda pane.

Mix de faina si pesmet, oua bio, un varf de mustar, piment d'espelette, sare, piper.

Procedura invatata de la sensei cu stele michelin.

30ubp75.jpg

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu

Pe net m-am uitat si eu, dar voiam sa au marturii de la oameni reali care au mancat cruda si n-au murit.

Si ca tot veni vorba de asa ceva.... mai am o intrebare in legatura cu papadia. Cica frunzele de papadie sint foarte bogate in nutrienti si bune de mancat. Intrebarea este: Pot sa mananc frunze de papadie din gradina de la mine, crescute aiurea, sau doar din seminte puse special, de care stii sigur ca sint comestibile ? Ma gandesc sa nu fie cum e si cu ciupercile, adica ele sint bune in general, dar nu poti sa te duci tu sa culegi din padure aiurea... ca unele pot fi otravitoare.

Link spre comentariu

Eu mananc papadie atunci cand e tanara, cand e mai batrana e amara. Acuma mananc iarba grasa. Pur si simplu trec prin gradina, iau frunze si le mestec. Sfecla cruda nu am mancat, am mancat doar preparata. Nu are ce sa-ti faca rau

Editat de daniels
Link spre comentariu

Am ros la sfecla cruda (doar smulsa din pamant) de sete si de foame, copil fiind, umbland pe coclauri si nevoiind sa ma intorc acasa ca sa nu pierd vremea.

Cruzi mananc si dovleceii (de pofta), etc. Dintii sa te tina ca mananci orice.

Sfecla o mananc fiarta, in mod civilizat :limb:.

Te sfatuiesc sa faci salatele folosind curatatorul de cartofi pentru legumele tari. Faci legumele in fasii, mai usor de mestecat si mai aratoasa salata. 

De curatatorul asta vorbesc: 471323.jpg

In ultima vreme n-am mai stat de pozat mancaruri, bucurandu-ma de vara. Dar vine ea iarna, si plictiseala.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări