M.Adrian Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 10 ore, Thunderer a spus: Ce lemn arzi? Cum e debitat? Rumegus? Poza cu "instalatia". Multumesc. @M.Adrian, "afumarea" aia cu o zeama portocalie (ca de boia) este o metoda industriala de colorare. Evident nu e afumare. Nu chiar rosii ca la magazin, aia sunt stropiti cu apa de fum, etc, dar stiu sigur persoane a caror carnati afumati aveau o usoara tenta spre rosiatic, nu foarte pronuntat, si explicatia tuturor pentru a motiva culoarea a fost "ardei iute rosu uscat si macinat in compozitie si afumat cu lemn de cires/visin/prun". Ok am zis, hai sa incerc, ardeiul rosu iute uscat si macinat chiar da culoare, daca ii congelez asa si ii fac la gratar se mentine oarecum culoarea, cum ii bag la afumat, cu orice lemn o fi, cum se maronesc urat, dar poate n-am prins eu tehnica bine inca , poate in timp imi perfectionez si eu tehnica, pana atunci ii mananc asa, culoarea n-are gust . Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 12 ore, daniels a spus: Carnatii ii scot cam dupa 2 0re jumate, Si neatentia isi spune cuvantul, cred ca asta e motivul pentru care ies maronii ai mei, eu ii lasam mai mereu cam o zi, dvs. ii lasati 2ore jumate, sa zicem 3. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 1 hour ago, M.Adrian said: ... aia sunt stropiti cu apa de fum, Poti da mai multe amanunte? As fi interesat. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Mda, am cam zis o prostie, nu e apa de fum termenul corect, ci "fum lichid". https://www.ft-shop.ro/fum-lichid-condensat-natural-din-fum/ Si aici fumul lichid in actiune. Astia pun aici fumul ala lichid in zeama aia cu care e impregnata carnea, dar la carnati de ex. sunt stropiti cu fum lichid, sau trecuti printr-o baie de fum lichid inainte sa fie dusi in camera aia unde se fierb. Editat Iulie 22, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Credeam ca ai luat contact cu o linie de productie de preparate din carne de la noi si stii altele decat SF-urile luate de pe net. Ok, m-am lamurit, multumesc. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Nu, nu cunosc decat un singur fermier de prin zona care se ocupa cu producerea de salam,carnati, pastrama sunca afumata etc, dar el nu foloseste fum lichid. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Stie cineva cand este sezonul la urmatoarele fructe: Portocale, Pomelo, Ananas, Mango, Nuca de Cocos, Kiwi, Kaki ? Pentru ca am luat acum cateva zile un Pomelo si l-am aruncat intreg, pentru ca era amara de nu se putea manca... In schimb, asta iarna, toate pomelo-urile pe care le-am mancat au fost bune. Deci se pare ca au doar o perioada cand sint bune de mancat fructele astea... Editat Iulie 22, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 1 minut, Giuseppe Bagarella a spus: Stie cineva cand este sezonul la urmatoarele fructe: Portocale, Pomelo, Ananas, Mango, Nuca de Cocos, Kiwi, Kaki ? Eu consum fructe exotice cam in perioada noiembrie-mai si de regula sunt bune la gust. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Aha... deci iarna. Dar care e explicatia ? Cand e la noi iarna, in tarile de unde se aduc astea e vara ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 1 minute ago, Giuseppe Bagarella said: Aha... deci iarna. Dar care e explicatia ? Cand e la noi iarna, in tarile de unde se aduc astea e vara ? DA, cand este iarna in emisfera nordica este vara in emisfera sudica este iarna. https://ro.wikipedia.org/wiki/Anotimp Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Da,dar iernile din emisfera sudica sunt mult mai blande.De fapt asta este valabil si pentru tarile din emisfera nordica aflate in apropierea ecuatorului. Editat Iulie 22, 2018 de cipri_mury Link spre comentariu
orgasmo Postat Iulie 28, 2018 Partajează Postat Iulie 28, 2018 O supa de pui cu galuste pufoase si morcov: Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2018 Eu nu fac galusti, dar daca tot le lauzi pufoase, ceea ce e cel mai greu de reusit la galusti, ce reteta folosesti ca sa reuseasca asa de pufoase? Multumesc! La noi in casa, puiul in supa e prezent mai mult decat orice carne. Daca e supa si cu galusti, atunci sa vezi deliciu in casa. Noi fierbem puiul intreg, apoi zeama devine supa. Bucati din piept raman in supa pentru copii, eu sunt cu extremitatile (nu gheare). Pulpele le punem cu sos de rosii la cuptor. Poate pun o poza mai incolo. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2018 @Giuseppe Bagarella, Dudi, s-a facut si coacazele. Le prefer p-alea rosii, dar alea negre au o anumita aroma, pielita mai groasa. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 Mamaaaaaa ce bine arata ! La mine alea rosii s-au terminat de ceva timp iar alea negre sint pe duca. Da, alea negre au coaja mai groasa, mai ales la inceput cand nu sint coapte bine, dar daca le combine cu alte chestii nu se mai simte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum