Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Acum 10 ore, Thunderer a spus:

Ce lemn arzi? Cum e debitat? Rumegus? Poza cu "instalatia". Multumesc.

 

@M.Adrian, "afumarea" aia cu o zeama portocalie (ca de boia) este o metoda industriala de colorare. Evident nu e afumare.

       Nu chiar rosii ca la magazin, aia sunt stropiti cu apa de fum, etc, dar stiu sigur persoane a caror carnati afumati aveau o usoara tenta spre rosiatic, nu foarte pronuntat, si explicatia tuturor pentru a motiva culoarea a fost "ardei iute rosu uscat si macinat in compozitie si afumat cu lemn de cires/visin/prun". Ok am zis, hai sa incerc, ardeiul rosu iute uscat si macinat chiar da culoare, daca ii congelez asa si ii fac la gratar se mentine oarecum culoarea, cum ii bag la afumat, cu orice lemn o fi, cum se maronesc urat, dar poate n-am prins eu tehnica bine inca :scarpin , poate in timp imi perfectionez si eu tehnica, pana atunci ii mananc asa, culoarea n-are gust :reytre.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, daniels a spus:

Carnatii ii scot cam dupa 2 0re jumate,

       Si neatentia isi spune cuvantul, :bataie cred ca asta e motivul pentru care ies maronii ai mei, eu ii lasam mai mereu cam o zi, dvs. ii lasati 2ore jumate, sa zicem 3. :rade:

Link spre comentariu

       Mda, am cam zis o prostie, nu e apa de fum termenul corect, ci "fum lichid". https://www.ft-shop.ro/fum-lichid-condensat-natural-din-fum/

Si aici fumul lichid in actiune.

 

Astia pun aici fumul ala lichid in zeama aia cu care e impregnata carnea, dar la carnati de ex. sunt stropiti cu fum lichid, sau trecuti printr-o baie de fum lichid inainte sa fie dusi in camera aia unde se fierb.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Credeam ca ai luat contact cu o linie de productie de preparate din carne de la noi si stii altele decat SF-urile luate de pe net.

Ok, m-am lamurit, multumesc.

Link spre comentariu

       Nu, nu cunosc decat un singur fermier de prin zona care se ocupa cu producerea de salam,carnati, pastrama sunca afumata etc, dar el nu foloseste fum lichid.

Link spre comentariu

Stie cineva cand este sezonul la urmatoarele fructe: Portocale, Pomelo, Ananas, Mango, Nuca de Cocos, Kiwi, Kaki ?

Pentru ca am luat acum cateva zile un Pomelo si l-am aruncat intreg, pentru ca era amara de nu se putea manca... In schimb, asta iarna, toate pomelo-urile pe care le-am mancat au fost bune. Deci se pare ca au doar o perioada cand sint bune de mancat fructele astea...

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu
Acum 1 minut, Giuseppe Bagarella a spus:

Stie cineva cand este sezonul la urmatoarele fructe: Portocale, Pomelo, Ananas, Mango, Nuca de Cocos, Kiwi, Kaki ?

 

Eu consum fructe exotice cam in perioada noiembrie-mai si de regula sunt bune la gust.

Link spre comentariu

Da,dar iernile din emisfera sudica sunt mult mai blande.De fapt asta este valabil si pentru tarile din emisfera nordica aflate in apropierea ecuatorului.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Eu nu fac galusti, dar daca tot le lauzi pufoase, ceea ce e cel mai greu de reusit la galusti, ce reteta folosesti ca sa reuseasca asa de pufoase?

 

Multumesc!

 

La noi in casa, puiul in supa e prezent mai mult decat orice carne. Daca e supa si cu galusti, atunci sa vezi deliciu in casa.

 

Noi fierbem puiul intreg, apoi zeama devine supa. Bucati din piept raman in supa pentru copii, eu sunt cu extremitatile (nu gheare). 

 

Pulpele le punem cu sos de rosii la cuptor. Poate pun o poza mai incolo. 

Link spre comentariu

Mamaaaaaa ce bine arata ! :dsafLa mine alea rosii s-au terminat de ceva timp iar alea negre sint pe duca.

Da, alea negre au coaja mai groasa, mai ales la inceput cand nu sint coapte bine, dar daca le combine cu alte chestii nu se mai simte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări